
Από επιστολή του συμπατριώτη μας Θαν. Γεωργούλη, που υποφέρει από το «Νυχτερινό Κέντρο, ο Άγιος Παντελεήμονας, Μονοδενδρίου». https://www.alithia.gr/apopseis/i-moysiki-tehni-tis-anithikotitas
«Η απελπιστική εικόνα της χώρας μας, είναι το άθροισμα μικρών - μικρών απελπιστικών εικόνων, όπως αυτή του παπά του Αγίου Παντελεήμονος, της εφοριακού στην Χαλκίδα, των Τεμπών κλπ. κλπ.».
Αντιλαμβανόμαστε τι αλήθεια κρύβει αυτή η παράγραφος; Είναι αυτή που ζούμε καθημερινά, αυτή από την οποία υποφέρει ο πολίτης, αισθανόμενος υπήκοος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Γιατί μόνο εκεί ο κάθε… παπάς, για παράδειγμα, θα έγραφε κάτω από τα ράσα του, τη Νομοθεσία και θα έκανε ότι του γουστάρει.
Κάπως έτσι έκανε και ο 63χρονος, που κατηγορείται ότι έκαψε τη μισή Χίο. Έγραψε τις Πυροσβεστικές ανακοινώσεις μεταξύ ομφαλού και γονάτων.
Δείτε άλλο ένα παράδειγμα… Οθωμανικής Διοικήσεως. Ποιος ελέγχει την ΔΕΗ; Ο… κανένας.
Γράφει ο καπ. Αλέκος Καραμούζος από τα Καρδάμυλα.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια συνεργεία με πρόσχημα την ασφάλεια των καλωδίων της ΔΕΗ πετσοκόβουν δέντρα χωρίς να ελέγχονται από κανένα.
Λειτουργούν σαν «κράτος εν κράτει» χωρίς κανένα έλεγχο από το Δασαρχείο ή την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου.
Λειτουργούν χωρίς να λογοδοτούν.
Ας θυμηθούμε το πετσόκομμα των ευκαλύπτων στους Αρογιέφτες; (Τότε που ανάγκασαν τα Καρδάμυλα να προβούν σε διαμαρτυρίες και κλείσιμο δρόμων).
Πριν 4 ημέρες το εν λόγω συνεργείο ήλθε στην πλατεία των Ανω Καρδαμύλων και όπως πάντα με πρόσχημα την ασφάλεια των καλωδίων της ΔΕΗ, άρχισε το πετσόκομμα.
Πετσόκοψε δύο πλατάνια, μία τεράστια συκιά και μια καρυδιά, καταστρέφοντας το ονειρικό τοπίο στο σημείο που εκβάλει ο ποταμός, ακριβώς μετά το γεφύρι.
Φυσικά ανήκω στους ανθρώπους, που αντιλαμβάνονται ότι προέχει η ασφάλεια και είμαι υπέρ του να κόβονται τα κλαδιά δέντρων, που επηρεάζουν.
Αλλά, άλλο είναι το κλάδεμα των κλαδιών, που ενοχλούν, και άλλο η καρατόμηση δέντρων.
Αλήθεια στην Χίο έχομε πολλές πλατείες όπου τα πλατάνια έχουν δημιουργήσει ένα τόσο φοβερό περιβάλλον;
Και για να δει ο κόσμος πόσο υπεύθυνοι είναι, άφησαν τα κλαδιά στην κοίτη του ποταμού, χωρίς να σκεφτούν τί μπορεί να συμβεί σε περίπτωση φωτιάς.»
Αυτά από την ΔΕΗ. Προχθές τηλεφώνησε στο Ραδιόφωνο η Μαριάνθη Χαρίτου από τα Θυμιανά. Εκεί ο ΟΤΕ «πόντισε» έξω από τον Άϊ Στράτη οπτική ίνα. Ε, άνοιξε την χαράδρα και την «έκανε» για αλλού. Όταν διαμαρτυρήθηκε, την ξεφορτώθηκαν δίνοντας της ένα τηλέφωνο στην Αθήνα, που δεν σηκώνει κανείς;
Το αυτόν ζούμε τώρα μια εβδομάδα στην οδό Παλαιάς Ποταμιάς και Αρτεμιδώρου στον Φραγκομαχαλά. Με χαρά μετά από 30 χρόνια, είδαμε νέα άσφαλτο στα σπίτι μας. Αφού λοιπόν την καμαρώσαμε, ήρθε η ΔΕΥΑΧ με ένα «μαρκούτσι» και ψάχνει να βρεί διαρροές. Μέχρι στιγμής έχουν σακατέψει την νέα άσφαλτο και τα τσιμέντα σε τέσσερα σημεία, τρέχουν νερά στους δρόμους και εσχάτως, τρέχουν και σκατά, με το συμπάθιο.
Ποιός απολογείται; Κανένας. Ποιος απαντά στις καταγγελίες; Κανένας. Ποιός πληρώνει; Ο μόνιμος ΒΛΑΚΑΣ για τον οποίο μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν συμπεριφέρεται ως υπεύθυνος πολίτης. Απέναντι σε ποιους, στην νέο Οθωμανική διοίκηση του κάθε κερατά Βεληγκέκα;
Υ.Γ: Πριν δέκα μέρες ο Βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, μας διαβεβαίωσε ότι στις 2 Ιουλίου θα εγκαινιαστεί η νέα Αίθουσα στο Αεροδρόμιο. Του 2024; Ή μήπως είναι όπως ένα… Πάσχα, που θα έκλεινε η ΒΙΑΛ;








































