Ασπίδα ζωής για τις Οινούσσες

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 06/04/2021 - 19:21

Και η ζωή μετά… κορωνοϊού συνεχίζεται.

 

Η αγορά άνοιξε έστω και με το σύστημα «απ’ έξω είμαι μπαίνω» που συνιστά τέτοιες γελοίες καταστάσεις με τα μηνύματα και τα κινητά λες και όλοι βάλθηκαν να γίνουν χορηγοί του «Χάους» του Μανώλη Βερβεράκη, αλλά έστω και έτσι η δουλειά… δεν γίνεται, για τον απλούστατο λόγο ότι οι αγορές προϋποθέτουν χρήματα και σήμερα οι μόνοι που βλέπουν λεφτά στην τσέπη τους είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου.

Στο μεταξύ διαλέγουμε εμβόλια… γιατί χωρίς αυτά δεν σωνόμαστε, αλλά μερικούς συγκαταλέγομαι μάλλον στους τυχερούς, παρ’ ολίγον να τους πάρει το εμβόλιο στον κάτω κόσμο αντί για τα… άστρα και την ίδια στιγμή από αύριο μεθαύριο δεν θα χρειάζεται να στηνόμαστε στην ουρά να δούμε αν θα την βγάλουμε καθαρή σήμερα, γιατί για το αύριο μάλλον μόνο ο Θεός ξέρει, αφού θα χρεωθούμε όλοι από ένα Φαρμακείο με… 108, να κάνουμε από ένα τέστ ανά… μισάωρο.

Και η ζωή με… μάσκα συνεχίζεται και στους μεγάλους τόπους και στους μικρούς, όπου τα πράγματα έχουν την δική τους μεγέθυνση και άντε να καταλάβεις αν δεν έχεις πάρει το καραβάκι χαράματα να γυρίσεις μεσημέρι για μια ανάλυση στη Χίο, την παρακάτω ανάρτηση του ανθρώπου που έδωσε άλλη ζωή στον τόπο του.

Θα το ξαναγράψω. Εις τας Οινούσσας θα μιλάμε σε λίγο για π.Δ. και μ. Δ. εποχή (προ Δανιήλ και μετά…)

Η ανάρτηση δική του.

«Επίσκεψη τιμής, εμπιστοσύνης κι ευγνωμοσύνης πραγματοποιήσαμε σήμερα στο Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών «Διον. Χατζησταύρου» προκειμένου να «ξεναγηθούμε» και να γνωρίσουμε τον προσφάτως δωρηθέντα από την οικογένεια Ευάγγελου Ηλ. Αγγελάκου ιατρικό εξοπλισμό, που βρίσκεται ήδη σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία για τους κατοίκους του νησιού μας.

 

Ένα πλήρες ιατροδιαγνωστικό σύστημα βιοχημικού αναλυτή διαθέτει στη φαρέτρα του το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρείου μας, ισχυρό «όπλο» τόσο για την πρόληψη και σωστή παρακολούθηση της υγείας των νησιωτών, όσο και για την άρτια διάγνωση επειγόντων περιστατικών, που κατά καιρούς καλείται ν’ αντιμετωπίσει.

 

Στον νέο ηλεκτρονικό αναλυτή θα διεξάγονται πλέον όλες οι βιοχημικές εξετάσεις για σάκχαρο, ουρία, ουρικό οξύ, κρεατινίνη, λιπίδια, χοληστερίνη, ηπατικά ένζυμα, κάλιο, νάτριο κ.α., ενώ σε συνδυασμό και με τον αιματολογικό αναλυτή (δωρεά της ALPHA BANK) ο κάτοικος των Οινουσσών δύναται δωρεάν και χωρίς καμία μετακίνηση να λάβει πλήρη μικροβιολογική εικόνα του οργανισμού του. Τα αποτελέσματα βγαίνουν με απόλυτη αξιοπιστία μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Εκφράζοντας δημόσια την ευγνωμοσύνη του Οινουσσιακού λαού, αλλά και τις ευχαριστίες των ιατρών και νοσηλευτών για την πολύτιμη ασπίδα ζωής, που δώρισε ο πρώην Δήμαρχος κ. Αγγελάκος και η οικογένεια του, οφείλω να τον συγχαρώ διότι αφιέρωσε τη δωρεά ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ στους ΟΙΝΟΥΣΣΙΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ, όπως ανεγράφη και στην αναμνηστική επιγραφή.

Επικυρώθηκε έτσι η καθοριστική παρουσία τους όχι μόνο στην συλλογική μνήμη, αλλά και στο «αύριο» της Αιγνούσας».

 

Φωτό: κας Ευγενίας Γ. Χαλκιά (πρώτης εξετασθείσας).

 

Υ.Γ.: Η πολύκροτη συνέντευξη Μηταράκη θα πρέπει να ξαναδιαβαστεί μετά την συνάντηση των Ευρωπαίων Αξιωματούχων με τον Σουλτάνο. Εκτός αν δεν θέλουμε λύση του προσφυγικού!

 

Σχετικά Άρθρα