Αυτή είναι η… αποστρατικοποιημένη Χίος

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 17/09/2020 - 17:59

Επειδή θα καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε, με εμπιστοσύνη στους διπλωμάτες μας, ότι θα δώσουν στους γείτονες να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πουλούν… τρέλα, κάνουμε και εμείς μια προσπάθεια να απευθυνθούμε στους συναδέλφους μας και να τους… διευκολύνουμε.

Κατ’ αρχήν αν χρειάζεται να διευκρινίσουμε ότι ο υπογράφων είναι από αυτούς, που μετά τα Ίμια επισκέφθηκε την Ένωση Δημοσιογράφων Σμύρνης, με στόχο να πεισθούν οι Τούρκοι συνάδελφοι, σε μεγάλο βαθμό αυτό επετεύχθη, πως πρέπει να κρατούνται χαμηλά οι τόνοι από μεριάς Μέσων Ενημέρωσης και αν βρε αδελφέ θέλουν τον πόλεμο οι τρελοί, αυτοί να μην είναι οι… δημοσιογράφοι.

Στους ίδιους συναδέλφους αν και τώρα βρίσκονται στην ομάδα και πολλοί νεότεροι απευθύνομαι και σήμερα με την εξής παρατήρηση.

Αν θέλετε να σας διευκολύνουμε ζητήστε την βοήθεια μας.

Αίφνης τουρκική εφημερίδα θέλοντας να αποδείξει ότι τα νησιά δεν είναι αποστρατικοποιημένα (!!!) δημοσιεύει μια παλιά φωτογραφία του τότε υπουργού Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλου με τον Στρατηγό Κωσταράκο με… στρατιωτικό φόντο.

Γιατί να κουράζονται λοιπόν αυτοί οι συνάδελφοι, που αντί της σύνεσης θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά;

Ας πάρουν από μας αυτές τις φωτογραφίες… ντοκουμέντα.

Η Χίος διαθέτει από πυραύλους «Κατιούσα» μέχρι υπερσύγχρονο βαρύ πυροβολικό, δεκάδες άρματα, υπερσύγχρονα αντιεροπορικά και άλλα. Τα συστήματα αυτά δε όχι μόνο δεν είναι μυστικά, αλλά έχουν διοργανωθεί επιδείξεις τους ακόμα και σε μαθητές από την 96 ΑΔΤΕ σε Στρατόπεδα της.

Μυστικό επίσης δεν είναι, και ένας… στραβός υποδεκανέας τα βλέπει και όχι οι τούρκοι Αξιωματικοί, που έρχονται τα καλοκαίρια ως… τουρίστες στη Χίο, ότι το νησί είναι σπαρμένο από την Ανατολική πλευρά και όχι μόνο δε εκατοντάδες θωρακισμένα πολυβολεία, που μπορούν να επανδρωθούν και… γυναικωθούν όχι μόνο από τους επί θητεία στρατιώτες αλλά και από χιλιάδες ντόπιους που κοιμούνται με το όπλο στις… ντουλάπες.

Άρα λοιπόν, για να σταματήσουμε εδώ τα νησιά είναι αστακοί, τελεία και παύλα.

Κυβέρνηση της Ελλάδας, που θα συζητήσει να τα αφοπλίσει δεν υπάρχει και όποιος τρελός από την Τουρκία πατήσει την σκανδάλη, απλά θα γεμίσουμε τον Χριστιανικό παράδεισο αλλά ως αμυνόμενοι ο Μουσουλμανικός θα… φρακάρει.

Ξαναγράφω και για τους νεότερους συναδέλφους αυτό που είπα για ζώσης στη Σμύρνη, στην Ένωση Δημοσιογράφων, το 1996.

«Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα. Δεν είναι ακατόρθωτο να καταλάβει πολεμικά ένα ελληνικό νησί. Πλην όμως όσοι πραγματοποιήσουν την τελική απόβαση, τα πόδια τους θα βαφτούν μέχρι τα γόνατα, όχι από θάλασσα αλλά από το αίμα των προηγουμένων. Ποιός παλαβός θα πάρει αυτή την ευθύνη; Τι θα απολογηθεί στις Τουρκάλες μανάδες;

 

Υ.Γ.: Η τελευταία φωτογραφία πάλι από επίδειξη οπλικών συστημάτων. Για να μην ψάχνει κανείς πως και που να βομβαρδίσει το Στρατηγείο της 96 ΑΔΤΕ, είναι δίδυμο και… αυτοκινούμενο.

 

Σχετικά Άρθρα