Αυτή η βρώμα και δυσωδία στο Μονοδένδρι θα μας… κάψει

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 28/11/2022 - 21:04

Τα ξέρουμε όλα;

Όχι φυσικά.

Αυτό λοιπόν που είδαμε σήμερα στο Μονοδένδρι δεν ξέραμε ότι υπάρχει.

Συνεπώς μπορεί να μην το ξέρουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες, η Διεύθυνση Υγιεινής, ο Δήμος Χίου, η Αστυνομική Διεύθυνση, η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Πολλοί μαζευόμαστε για να μην… ξέρουμε θα πεί κάποιος, αλλά μάλλον οι κάτοικοι εκεί στο Μονοδένδρι δεν μιλάνε πολύ ή μιλάνε από… μέσα τους.

Πειράζει, αλλά αυτό πιά λίγη σημασία έχει. Μετά το σημερινό συμβάν και ειδικά μετά το δημοσίευμα αυτό ΟΛΟΙ ξέρουν.

Συνεπώς όποιος δεν κάνει την δουλειά του θα πρέπει να λογοδοτήσει, αλλά προτού καούμε και προτού κάψουμε ένα από τα ελάχιστα περιαστικά δάση, που διασώζονται.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Σήμερα έγινε ορατή από την πόλη μια πυρκαγιά στην κορυφή του Μονοδενδρίου.

Ευτυχώς δεν φύσαγε και ευτυχώς η Πυροσβεστική έδρασε ταχύτατα.

Τι καίγονταν; Ένα… δάσος από στρώματα, που κάποιος είχε συγκεντρώσει εκεί για να τους αφαιρέσει το υφασμάτινο μέρος πουλώντας στην συνέχεια το μέταλλο από τις σούστες!

Μιλάμε για την κορυφή του δρόμου που βρίσκεται μεταξύ του δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Παντελεήμονα και αυτού που οδηγεί στο Πεδίο Βολής.

Τα στρώματα αυτά ήταν σε άμεση γειτνίαση, μια ανάσα δηλαδή από το δάσος στο Μονοδένδρι.

Πηγαίνοντας εκεί λοιπόν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, βρεθήκαμε μπροστά στην εικόνα που περιγράφεται χωρίς πολλά λόγια από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Όλη η κορυφή του Μονοδενδρίου και σε απόσταση αναπνοής από τα τελευταία σπίτια και σχεδόν μέσα στο δάσος, βρίσκονται πάνω από 10 ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι, πέρα για πέρα παράνομοι.

Μπάζα πεταμένα, ξύλα ντανιασμένα, σαβούρες βουνά, χιλιάδες πλαστικά μπιτόνια, δεκάδες παρατημένα αυτοκίνητα, παλέτες μέσα στα πεύκα, βρώμα και δυσωδία παντού και το κυριότερο, δεκάδες εστίες πυρκαγιάς δίπλα στο μοναδικό περιαστικό δάσος στο Νότιο μέρος της πόλης.

Από την αντίδραση κάποιων την ώρα του ρεπορτάζ έγινε αντιληπτό ότι οι χωματερές αυτές θα βρεθούν χωρίς… ιδιοκτήτες, συνεπώς η πρακτική των αρχών πρέπει να είναι ριζική.

Μάζεμα και πέταμα των πάντων, καθάρισμα όλων των χώρων και ας πάνε οι… ιδιοκτήτες τους, που το πιθανότερο είναι να έχουν καταπατήσει τα πάντα, να υποβάλλουν τα… παράπονα τους.

Σε μια εβδομάδα θα ξαναβρεθούμε στο σημείο να το δείξουμε να … λάμπει.

 

Υ.Γ.: Ωραία, δεσμεύτηκαν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του παπά της Κιβωτού και της συζύγου του, όπως συμβαίνει και με τους μισούς Έλληνες, κατηγορία ακόμα σε βάρος του υπάρχει;

Προτείνουμε από τώρα στον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου όσα επιδικάσουν τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στη χώρα μας για ωμή παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος να τα διαθέσει για το ξαναστήσιμο της Κιβωτού.

 

Όλα όσα είδατε στις φωτογραφίες είναι μέσα ή δίπλα σε δένδρα και πεύκα!!!

Σχετικά Άρθρα