Δεν δημοσιεύουμε ανακοινώσεις για τον… κορωνοϊό

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 14/08/2020 - 21:33
σκίτσο του Αρκά

Δείτε το σημερινό σημείωμα ως συνέχεια του χθεσινού για τον κορωνοϊό και την… ανθρωποφαγία.

Επικοινώνησε λοιπόν μαζί μου φίλος επιχειρηματίας και μου ζήτησε την γνώμη μου.

Έχω τεράστιο πρόβλημα, μου είπε, ο πατέρας της τάδε κοπέλας, που νόσησε από κορωνοϊό δουλεύει σε μας. Ο άνθρωπος έκανε τέστ και δεν έχει τίποτα, αλλά το νέο κυκλοφόρησε και στην επιχείρηση δεν πατάει άνθρωπος. Λέω να βγάλω μια ανακοίνωση και να λέω ρε παιδιά, έλεος δεν έχομε χολέρα.

Του απάντησα το εξής. Το επίπεδο της κοινωνίας είναι αυτό. Αν όμως εσύ που δεν είσαι κλέφτης (άλλο παράδειγμα του είπα, αλλά εδώ θα λέμε κλέφτης) αρχίζεις να φωνάζεις με ανακοινώσεις, δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι κλέφτης, στο τέλος θα πούν οι γύρω σου. Ρε συ, πολύ το λέει αυτός, μπας είναι και το κρύβει;

Συνεπώς μια άμυνα έχεις, δεν δίνεις σημασία. Θα πούν μια – δυό μέρες και μετά θα γίνει ότι με αυτούς που… χωρίζουν. Θα χωρίσει ο επόμενος και θα ξεχάσουν εσένα.

Ο φίλος δεν με άκουσε. Τελικά εξέδωσε ανακοίνωση, το ίδιο έμαθα έκανε και άλλος επιχειρηματίας. Πολύ ωραία, εκεί δηλαδή που τους συζητούσαν 100 τώρα θα τους συζητούν 1000 και εκεί που θα ξεχνούσαν 100 τώρα θα ξεχάσουν 1000; Αποκλείεται, στους 200 θα μείνει.

Γι’ αυτούς λοιπόν τους λόγους και για την προστασία των ίδιων των επιχειρηματιών αλλά και της κοινωνίας η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν θα δημοσιεύει τέτοιες ανακοινώσεις.

Σήμερα έχομε δύο νέα κρούσματα, μέχρι την Δευτέρα θα έχουμε άλλα 10 μέχρι να μπεί φρένο και μέχρι να πληρώσει και η Χίος το τίμημα της στον ιό.

Στον κορωνοϊό όμως γιατί σ’ αυτόν της βλακείας το τίμημα είναι ήδη υψηλό.

 

Υ.Γ.: Α, για την βλακεία που λέγαμε. Χθες στο… βλακόμετρο σε σχόλια με αφορμή την φωτιά στον Τσεσμέ. Να καούν όλοι έγραψε ένας ηλίθιος.

Σχετικά Άρθρα