Δεν πάω στο μαγαζί του… κορωνοϊού

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 13/08/2020 - 22:56

Στο μεγάλο μας χωριό όλα γίνονται γνωστά γι’ αυτό και σταράτα πρέπει να λέγονται τα πράγματα.

Την τελευταία εβδομάδα ο κορωνοϊός δεν μας χτύπησε την πόρτα, την άνοιξε και μπήκε μέσα.

Άρα πρέπει να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε τα πράγματα και να κανιβαλίζουμε συνανθρώπους μας.

Από χθες δεν ακούω τίποτα άλλο. Η τάδε… το κρούσμα, δούλευε εκεί. Μα, ο αρραβωνιαστικός της, ο φίλος της, ο άντρας της, ο αδελφός της, δεν έχει σημασία η ιδιότητα, δούλευε εκεί, άρα δεν ξαναπατάω σ’ αυτό το μαγαζί.

Αδέλφια, ψυχραιμία και διαβάστε καλά. Το επίπεδο τμήματος της κοινωνίας, η δική μου γνωστή άποψη είναι ότι πρόκειται για την συντριπτική πλειοψηφία, δεν θέλαμε αυτό για να το καταλάβουμε.

Όμως η στάση αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Αν ως κανίβαλος φάς τώρα τον διπλανό σου αύριο θα σε φάει αυτός. Η κοπέλα του κορωνοϊού αύριο θα είναι η αδελφή σου, εσύ ο ίδιος.

Αν συμπεριφερόμαστε έτσι τι θα κάνουμε αύριο αν ένα κρούσμα, όσα ξύλα και να χτυπάμε είναι γιατρός ή νοσηλευτής του Νοσοκομείου; Δεν θα ξαναπεράσουμε την πόρτα του;

Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και κυρίως δεν οδηγεί πουθενά.

Μάλιστα το ξέραμε ότι θα συμβεί αφού δύο στα τέσσερα κρούσματα ήρθαν από διακοπές σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Δεν κάνανε κάτι παράνομο οι άνθρωποι, που πρέπει να ευχόμαστε να εξέλθουν από την περιπέτεια όλοι υγιείς.

Η συντεταγμένη πολιτεία αποφάσισε το άνοιγμα του τουρισμού με πολλούς περιορισμούς γιατί απλούστατα από τον κορωνοϊό ίσως την γλυτώσουμε από την πείνα αποκλείεται.

Άρα από εδώ και πέρα θα ζούμε μαζί με τα κρούσματα, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς κρούσματα. Ούτε δαιμονοποιούμε, ούτε σε μαγαζιά δεν μπαίνουμε, άλλωστε όσα θα πρέπει θα κλείνονται για λίγες μέρες, ούτε να θεωρούμε τους διπλανούς μας χολεριασμένους.

Θα πρέπει να ζούμε κανονικά, με προσοχή, με σεβασμό στα μέτρα, αλλά κανονικά σαν άνθρωποι.

Η ανθρωποποφαγία πρέπει να σταματήσει αμέσως. Καλώ τους… μειοψηφούντες να το επιβάλλομε, με την πειθώ και τα επιχειρήματα μας.

 

Υ.Γ. Ευτυχώς και διαβαζόμαστε και ψηλά και μάλιστα… πολύ ψηλά. Από εκεί που έφυγε η εντολή να απομακρυνθεί αμέσως έξω από το λιμάνι η πλωτή υδρογονοβόμβα, που ως πλοίο είναι ασφαλέστατο, αλλά ως θέση θα μπορούσε με μια… λάθος τορπίλη να σβήσει μια πόλη από τον Ελλαδικό χάρτη.

Σχετικά Άρθρα