Χίος, Τετάρτη 8 Απριλίου

Δεν σκοτώνουν μόνο οι... μπασκέτες

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 18/10/2019 - 20:08

Αντί του δικού μας... Χρονογραφήματος, ας το ονομάσουμε έτσι, σήμερα διαβάστε αυτή την επιστολή.

Την υπογράφει η Ευσεβία Βιγκάκη.

 "Αγαπητή ΑΛΗΘΕΙΑ 

Καλησπέρα,δεν είναι μόνο οι μπασκέτες που... σκοτώνουν.

Δείτε αυτό το... κτίριο. Βρίσκεται στην οδό Ευαγγελινού, ο δρόμος στο πέταλο του Αεροδρομίου, που από τους γερανούς του Νταϊκου βγαίνει μετά τις στροφές του Ατσάλη.

Οι... αρχές ξέρουν.

Το υπόλοιπο κτίριο έπεσε ενα πρωϊ πριν 3 χρόνια και από τότε μόνο τα μπάζα μάζεψαν απ το δρόμο. Νάναι καλά οι άνθρωποι.

Από τότε έχουμε επισκεφτεί όλες τις υπηρεσίες, η μια στέλνει το μπαλάκι στην άλλη.

Ο δρόμος αυτός ειναι μονόδρομος και αναγκαστικά περνάμε απο κάτω μην έχοντας άλλη επιλογή.

Αν εσείς κάνετε κάτι ίσως ενδιαφερθούν και οι αρμόδιοι γιατί όλο και κάτι πετρούλες πέφτουν και χειμωνιάζει θά 'ρθουν βροχές.

Καλό βράδυ."

Η απάντηση μας.

Κυρία Βιγκάκη και κάθε κυρία Βιγκάκη, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι πηγαίνετε σε λάθος... υπηρεσίες.

Επισκεφθείτε την Εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη στον οδό Βενιζέλου, καταθέστε εγγράφως αυτή την καταγγελία σας, και η παρούσα επιστολή σας... πιάνεται, και αφήστε την θα βρεί εκείνη την άκρη.

Θα την διευκολύνατε υποθέτω, το λέω όχι μόνο για την δική σας περίπτωση αλλά και για τις μελλούμενες, αν τις καταθέτατε τα έγγραφα που υποβάλατε στις υπηρεσίες (τα λόγια δεν πιάνονται, θα σας βγάλουν τρελή) και τις απαντήσεις που πήρατε.

Εκεί να δείτε πόσο ευκολότερα βρίσκει η Εισαγγελέας την άκρη.

Ακούστε μας και μη χάνετε άδικα τον χρόνο σας.

 

Υ.Γ. Γενικόν προς όλους. Ακολουθήστε αυτό τον δρόμο. Δημοσιότητα και Εισαγγελέας.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 07/04/2020 - 18:31
Στη φωτογραφία ο Αλέξης Αλεξίου, ασθενής με κορωνοϊό, στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, που δημοσιοποίησε ο ίδιος την μάχη και την νίκη του κατά της ασθένειας

Και τώρα που πέρασε η μπόρα, ας αποκαλύψουμε και εμείς ένα… ψεματάκι μας.

Από την πρώτη στιγμή, αναφέρομαι στους επαγγελματίες της ενημέρωσης στο νησί, γνωρίζαμε τα πάντα σχετικά με τον 37χρονο στρατιωτικό, πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στο νησί μας.

Σκεφθήκαμε λοιπόν να πούμε ένα αθώο ψεματάκι με σημασία.

Τον… βαφτίσαμε «40χρονο» φυσικά δεν γράψαμε τα στοιχεία του, ούτε αρχικά και την ευαίσθητη εργασία του, γιατί αυτό δεν θα προσέθετε τίποτα στην ενημέρωση και την θεραπεία του.

Αποφασίσαμε επίσης να μην δημοσιεύουμε αριθμό… ύποπτων δειγμάτων, ούτε την πορεία της υγείας του, αλλά μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις του Νοσοκομείου, στο οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Η νευραλγική υπηρεσία του 37χρονου πήρε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα με το παραπάνω, οι γιατροί και οι νοσηλευτές τα έδωσαν όλα, ο ίδιος πάλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες και βγήκε νικητής.

Ποιές ήταν οι… αντίξοες συνθήκες;

Οι «πυροβολημένοι» με τα… εξάσφαιρα, οι επικίνδυνοι, που ακόμα και χωρίς να ξέρουν να γράψουν το όνομα τους, μπορούν όμως να σκαλίσουν με το καλέμι και το σφυρί την βλακεία τους στο διαδίκτυο.

Αυτούς που δημοσίευσαν το όνομα του, την ιδιότητα του, την εργασία του, την φωτογραφία του ακόμα, αυτοί που «έδειξαν» την γυναίκα του και τα παιδιά του, την γειτονιά του και το σπίτι του, αυτοί που αν υπήρχε βλακόμετρο θα το είχαν σπάσει, αυτοί που έκαναν ένα στέλεχος στο χώρο της υγείας να μου πεί. «Ο ασθενής θα τα καταφέρει, το πρόβλημα δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά η δημόσια έκθεση της υγείας και του προβλήματος του».

Υπήρξε δίποδο, που… σκάλισε ότι θα πρέπει να τον… σκοτώσουμε, για να γλυτώσουμε οι υπόλοιποι.

Γιατί τα γράφω τώρα αυτά; Γιατί ο υγιής πλέον συνάνθρωπος μας και όχι μόνο υγιής αλλά και με τα αντισώματα στον κορωνοϊό, που αυτόν θα τον προσπεράσει, αλλά μπορεί να καταβάλει εμάς τους υπολοίπους, θα συνεχίσουν να τον… δείχνουν, μέχρι το θέμα να ξεχαστεί και η βλακεία της κοινωνίας εκτονωθεί αλλού.

Τα γράφω επίσης για να τους απομονώσουμε όλους αυτούς, που δεν ξέρω πόσοι είναι, δεν τους μετρώ για να μην απογοητευτώ, αλλά ξέρω ότι πρέπει να βρούμε τρόπο να τους αφήνουμε τουλάχιστον να μολύνουν τους ομοίους τους και όχι την υπόλοιπη κοινωνία.

Υπάρχουν τέτοιοι τρόποι και τους ξέρουμε.

 

Υ.Γ. Και για να μιλήσουμε με έργα. Εδώ και αρκετό καιρό, σβήνουμε κάθε υβριστικό σχόλιο από το F.B. της Αλήθειας. Ας φτύνουν ο ένας τα μούτρα του άλλου, όχι την κοινωνία. Και είναι και επικίνδυνο το… φτύσιμο λόγω κορωνοϊού.