Χίος, Πέμπτη 16 Ιουλίου

Δεν σκοτώνουν μόνο οι... μπασκέτες

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 18/10/2019 - 20:08

Αντί του δικού μας... Χρονογραφήματος, ας το ονομάσουμε έτσι, σήμερα διαβάστε αυτή την επιστολή.

Την υπογράφει η Ευσεβία Βιγκάκη.

 "Αγαπητή ΑΛΗΘΕΙΑ 

Καλησπέρα,δεν είναι μόνο οι μπασκέτες που... σκοτώνουν.

Δείτε αυτό το... κτίριο. Βρίσκεται στην οδό Ευαγγελινού, ο δρόμος στο πέταλο του Αεροδρομίου, που από τους γερανούς του Νταϊκου βγαίνει μετά τις στροφές του Ατσάλη.

Οι... αρχές ξέρουν.

Το υπόλοιπο κτίριο έπεσε ενα πρωϊ πριν 3 χρόνια και από τότε μόνο τα μπάζα μάζεψαν απ το δρόμο. Νάναι καλά οι άνθρωποι.

Από τότε έχουμε επισκεφτεί όλες τις υπηρεσίες, η μια στέλνει το μπαλάκι στην άλλη.

Ο δρόμος αυτός ειναι μονόδρομος και αναγκαστικά περνάμε απο κάτω μην έχοντας άλλη επιλογή.

Αν εσείς κάνετε κάτι ίσως ενδιαφερθούν και οι αρμόδιοι γιατί όλο και κάτι πετρούλες πέφτουν και χειμωνιάζει θά 'ρθουν βροχές.

Καλό βράδυ."

Η απάντηση μας.

Κυρία Βιγκάκη και κάθε κυρία Βιγκάκη, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι πηγαίνετε σε λάθος... υπηρεσίες.

Επισκεφθείτε την Εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη στον οδό Βενιζέλου, καταθέστε εγγράφως αυτή την καταγγελία σας, και η παρούσα επιστολή σας... πιάνεται, και αφήστε την θα βρεί εκείνη την άκρη.

Θα την διευκολύνατε υποθέτω, το λέω όχι μόνο για την δική σας περίπτωση αλλά και για τις μελλούμενες, αν τις καταθέτατε τα έγγραφα που υποβάλατε στις υπηρεσίες (τα λόγια δεν πιάνονται, θα σας βγάλουν τρελή) και τις απαντήσεις που πήρατε.

Εκεί να δείτε πόσο ευκολότερα βρίσκει η Εισαγγελέας την άκρη.

Ακούστε μας και μη χάνετε άδικα τον χρόνο σας.

 

Υ.Γ. Γενικόν προς όλους. Ακολουθήστε αυτό τον δρόμο. Δημοσιότητα και Εισαγγελέας.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 15/07/2020 - 20:33

Ο Μέγας Βορίδης, ο Καθηγητής Ιατρικής είχε πεί μεταξύ άλλων το αμίμητο «Στον γιατρό δεν πάς, σε... πάνε».

Φυσικά ο αείμνηστος δεν ήταν κατά της πρόληψης, απλά γνώριζε την υπερβολή του κλάδου του.

Το ίδιο ακούγεται ως… ανέκδοτο για τυχόν ατύχημα. Καλύτερα να βρεθεί κοντά σου ένας γιατρός παρά δύο, γιατί θα προκύψει διαφωνία μεταξύ τους και μπορεί εσύ στο μεταξύ να… αποδημήσεις.

Φυσικά δεν αναφέρονται αυτά για να υποτιμηθούν οι επισημάνσεις των επιστημόνων για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος της πανδημίας κ.λ.π. μόνο που εν τέλει δεν κυβερνούν οι γιατροί αλλά οι πολιτικοί και αυτοί πρέπει να βλέπουν υπεύθυνα μεν, σφαιρικά δε.

Στέκομαι για παράδειγμα με προβληματισμό στην απόφαση για την απαγόρευση των πανηγυριών αναρωτώμενος φωναχτά. Ο κορονοϊός είναι επικίνδυνος, η υποκρισία τι είναι;

Δείτε αυτή την φωτογραφία. Είναι στοιχείο της καθημερινότητας στην Εθνική Τράπεζα, όπου λόγω ιδιορρυθμίας του κτιρίου, κόσμος συνωστίζεται καθημερινά στην στοά της εισόδου της.

Αλήθεια, γιατί ο κορωνοϊός να χτυπήσει στα πανηγύρια και όχι στην συγκεκριμένη… στοά;

Σέβομαι απολύτως τους λοιμωξιολόγους που λένε ότι οι θάλαμοι των ασανσέρ είναι κίνδυνος – θάνατος, αλλά μπορούν να μου ορίσουν ακριβώς σε τι διαφέρει ο θάλαμος του ανελκυστήρα από τα… θερμοκήπια, που μας κρατούν υποχρεωτικά οι τράπεζες μπες – βγές στα καταστήματα τους, για να επιβραδύνουν τους… ληστές;

Και οι ληστές δεν ξέρω τι κάνουν, αλλά αν ένας από μας είναι φορέας του κορωνοϊού και μπεί αναγκαστικά στον θάλαμο, σε δύο ώρες θα έχουν κολλήσει τετρακόσιοι.

Μπορούν να μας εξηγήσουν λοιπόν, όχι οι επιστήμονες αλλά οι πολιτικοί αν τελικά ο κορωνοϊός είναι… φιλοχρήματος και τα έχει βρεί με τις Τράπεζες;

Επίσης μπορούν να μας εξηγήσουν την διαφορά ενός πανηγυριού, που στην πλειοψηφία τους συντηρούν φορείς και Συλλόγους με τα όσα βλέπω εγώ ας πούμε Κυριακή ξημερώματα στα μαγαζιά της παραλιακής;

Επιτέλους αυτή η υποκρισία πρέπει να σταματήσει.

Ανοίξαμε τα σύνορα για να μην πεθάνουμε οικονομικά, επιτρέψαμε τα ταξίδια γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει σήμερα, χαλαρώσαμε για να μην τρελαθούμε, τώρα τι πρέπει να κάνουμε αλλαγή DNA;

Γιατί όταν λες του Έλληνα θα πιείς αλλά δεν θα χορέψεις, θα χορέψεις αλλά θα τηρείς αποστάσεις, θα ρίχνεις κολλητικά στα όργανα και θα φοράς μάσκα, συγνώμη αλλά είσαι βλαμμένος, τελεία και παύλα.

Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα χτυπιέται από πανδημία. Δεν σταμάτησε όμως η ζωή της.

Δηλαδή κοντολογίς και έτσι όπως αυθόρμητα το εξέφρασα και στον τίτλο.

Τι θέλουν δηλαδή στην Κυβέρνηση, να… θαφτούμε πριν να πεθάνουμε ή να θαφτούμε για να μην πεθάνουμε;

 

Υ.Γ.  Ο Νίκος Καζαντζάκης χαρακτηρίζει τον ήρωα του Αλέξη Ζορμπά, που ως γνωστόν χόρευε με… μάσκα «εξαίσιο φαγά, πιοτή, δουλευταρά και αλήτη». Εμείς ξαφνικά θέλουμε να κάνουμε τον Έλληνα λιμοκοντόρο, για την γλυτώσει από τον κορωνοϊό, χωρίς να υπολογίζουμε αν αξίζει να ζείς… θαμμένος.