
Και έτσι πραγματοποιήθηκε η πρώτη και μάλλον η τελευταία συνάντηση των κορυφαίων αιρετών του νησιού μας, με ένα κοινό ανακοινωθέν, που δεν λέει τίποτα.
Εκτός αν λέει και δεν ξέρω εγώ καλά Ελληνικά.
Ας το διαβάσουμε ξανά μαζί.
"Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των αιρετών του νησιού μας, στην οποία διευκρινίστηκαν αρχικά διαδικαστικά ζητήματα για τον τρόπο που θα λαμβάνουν χώρα οι τακτικές συναντήσεις, για τα θέματα που απασχολούν τη Χίο.
Στη σημερινή συνάντηση αναφέρθηκαν στο αεροδρόμιο, στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι, στο χωροταξικό, στην υγεία και στο θέμα του νερού."
Απλο ελληνικώς δηλαδή «τρείς λαλούν και δυό χορεύουν».
Προσέξτε για να μην παρεξηγηθούμε. Το ότι βρέθηκαν γύρω από ένα τραπέζι, σε ένα ραντεβού μάλιστα που μάλλον κλείστηκε… ραδιοφωνικά, δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση. Είναι αυτονόητο και πρέπει να επαναλαμβάνεται και να έχει αποτελέσματα. Άλλο όμως αυτό και άλλο να έχουμε την αυταπάτη ότι αυτό μπορεί να θεσμοθετηθεί ή να λύσει προβλήματα, για πολλούς λόγους. Τους αναφέρομε και όποιος κατάλαβε -κατάλαβε.
1ον Άλλη χώρα το Βέλγιο και άλλη η Ελλάδα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας. Υπάρχουν χώρες που λειτουργούν χωρίς Κυβέρνηση, ούτε εκείνες δεν θυμούνται από πότε, η Ελλάδα χωρίς πολιτικό «τιμόνι» έχει πέσει κάτω από τα βράχια, γιατί εδώ και πολλά χρόνια είναι πάνω τους.
2ον Η Έλλάδα, οι Δήμοι, το κάθε κύτταρο στη χώρα μας δεν λειτουργεί μέσω… Επιτροπών. Οι ρόλοι είναι διακριτοί και δεν θα το αλλάξουμε εμείς εδώ στη Χίο, επειδή οι τέσσερις αιρετοί κάθισαν γύρω από ένα τραπέζι.
Η λύση των προβλημάτων είναι δουλειά της Κυβέρνησης, η αντιπολίτευση ελέγχει, οι πολίτες πιέζουν, διεκδικούν, οι εξουσίες είναι ανεξάρτητες και διακριτές μεταξύ τους.
3ον Όσοι φαντάζονται ότι θα βρίσκονται οι τέσσερις, γιατί όχι κατ’ αρχήν δεκατέσσερις, θα βάζουν τις κάμερες απέναντι τους και θα συζητούν είναι τουλάχιστον ρομαντικοί.
4ον Την ατζέντα την βάζει η Κυβέρνηση. Αυτή διοικεί, αυτή έχει την ευθύνη, αυτή λύνει τα προβλήματα. Αν δεν το κάνει ο λαός την στέλνει από εκεί που ήρθε. Αυτή είναι η Δημοκρατία, αυτοί είναι οι κανόνες της, δεν θα τους αλλάξομε εμείς.
Άρα για να καταλήξουμε κάπου. Θετικό αυτό που έγινε σήμερα και να επαναληφθεί. Άλλο όμως αυτό και άλλο η θεσμοθέτηση του. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει και δεν μπορούμε να το κάνουμε.
Την ατζέντα την βάζει η Κυβέρνηση. Ο Μηταράκης μόλις προχθές δεσμεύτηκε για λύση 24 προβλημάτων το 2024. Εμπρός να τα υλοποιήσουν. Οι υπόλοιποι θα το ελέγξουμε. Ο Δήμαρχος μόλις εκλέχτηκε. Ας υλοποιήσει ότι υποσχέθηκε και θα ελέγχεται καθημερινά γι’ αυτό.
Τίποτα δεν θα μας λύσει καμιά Επιτροπή τεσσάρων ή δεκατεσσάρων. Κοντολογίς ξαναδιαβάστε τον τίτλο. Οι… τέσσερις συνήθως μας πάνε αλλού. Οι δικοί μας τέσσερις δεν θα μας πάνε πουθενά, διακόσιες συναντήσεις να κάνουν. Θα μας πάει η ΠΡΑΞΗ της Κυβερνητικής λειτουργίας και η δική μας ΔΥΝΑΜΙΚΗ διεκδίκηση.
Υ.Γ.: Nότη Μηταράκη ενταύθα για την συνέντευξη του στο Action24 για το ξεκίνημα της δεύτερης τετραετίας της Κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη.
Όπως διευκρίνισε «Η επιστολική ψήφος, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα, οι αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χαρακτηρίζουν μία δεύτερη τετραετία.»
Πιστεύουμε σε αυτά να συμπεριλαμβάνεται και το μέγα θέμα των Ομόφυλων ζευγαριών. Εκτός και αν το… ξέχασε ο πρώην υπουργός.