Δήμαρχε πάρε τους στο… γάμο σου

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 24/09/2020 - 17:41

Η συνέχεια της παροιμίας είναι γνωστή.

Δείτε όμως καλά την φωτογραφία για να μην μιλάμε με… γρίφους.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης είναι ένας καλός, αποτελεσματικός, επικοινωνιακός Δήμαρχος. Ως άνθρωπος δεν είναι τέλειος αλλά δεν μπορείς να του προσάψεις ότι είναι στη… γυάλα και δεν ξέρει τι του γίνεται.

Η εικονιζόμενη οδός είναι μια ταπεινή της πόλης, η οδός Ατρεμιδώρου στον Φραγκομαχαλά, κάτω από την Αλάνα, όπου και το σπίτι «μας» που με… φιλοξενεί ένα πεντάωρο το βράδυ για ύπνο. Τα εισαγωγικά μπαίνουν γιατί κανείς δεν έχει σπίτι, του κράτους είναι και μας τα… ενοικιάζει, ας είναι καλά οι… σύντροφοι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Το διευκρινίζω, όχι για να κάνω προσωπική αναφορά, δεν το συνηθίζω άλλωστε, αλλά γιατί είναι κάτι που έζησα και θέλω να μεταφέρω στον Δήμαρχο.

Ο δρόμος μας λοιπόν ήταν γεμάτος μπούρλους – λάκκους, μέχρι που μια ωραία πρωϊα, μας τον ασφαλτόστρωσαν και ευχαριστούμε.

Βέβαια άκουγα την γειτονιά να γκρινιάζει ότι τα μηχανάκια, όταν στάθμευαν… μπήγονταν στην άσφαλτο, αλλά συνέστησα υπομονή να… πήξει.

Ευτυχώς δεν με άκουσαν και προφανώς πήγαν να παραπονεθούν, οπότε μια άλλη πρωϊα, έρχεται ένα μηχάνημα και αρχίζει να ρίχνει υγρή άσφαλτο.

Τι έγινε ρε παιδιά, ρώτησα το βράδυ βλέποντας όλο τον κόσμο στα σκαλοπάτια να τρίβει τα μάρμαρα με πετρέλαια, βενζίνες κ.λ.π. διότι εννοείται είχαν γίνει Δήμαρχε μου μετά συγχωρήσεως… σύσκατα.

Τους άφησα να… τρίβουν και πήγα για ύπνο, οπότε το άλλο βράδυ, τι βλέπω, τον δρόμο… χωματόδρομο.!

Τι έγινε πάλι ρε παιδιά; «Μας είπανε, μου μετέφεραν οι γειτόνισσες, που όλα τα ξέρουν, ότι ρίξανε κόκκινη άμμο  να ρουφήξει την άσφαλτο και να σφίξει και μεθαύριο θα ρθούν με μηχάνημα να σκουπίσουν. Άμαν έρθουν να μας… χέσεις». Συγνώμη Δήμαρχε μου αλλά έτσι το είπαν.

Να μην το πολυζαλίζουμε. Μια εβδομάδα μετά και ο τεχνικός κόσμος του νησιού πιστός στην παράδοση ότι είναι ο… κόλπος του να είναι και ο λόγος του βρίσκεται στα χάλια που βλέπετε.

Κοντολογίς Δήμαρχε μου, εσύ νομίζεις ότι ασφαλτοστρώθηκε η Αρτεμιδώρου και ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, και στην ουσία αδίκως έχεις μαζέψει την βλαστήμια της χρονιάς, όχι μόνο από τον δικό μας δρόμο, αλλά και από τον από…πάνω και τον από…κάτω, αναλόγως που φυσάει ο αέρας και μπουκώνει τα σπίτια στην σκόνη.

 

Υ.Γ.: Και επειδή θα πεί κανείς, δεν μπορεί να έχει για όλα εικόνα ο Δήμαρχος και συμφωνώ, κρατώ την επισήμανση των γειτόνων. "Στον κύριο Ξενάκη που το είπαμε, μας απάντησε ότι κάποιο φορτηγό θα πέρασε και θα του έπεσε η άμμος". Δηλαδή ούτε εκείνος έχει την σωστή εικόνα.

Σχετικά Άρθρα