«Ε, δεν θα σας πιάσουνε και… αιχμάλωτες;»

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 15/06/2022 - 21:27

Συγχωρήστε μου την… απονομή, αλλά την δικαιούμαι λόγω δημοσιογραφικής… ηλικίας, και αφορά την ειδησεογραφική ατάκα της ημέρας, με δράστη τον Στρατηγό Χρ. Δρίβα.

Ο συμπατριώτης μας, απόστρατος πλέον, είναι ο μοναδικός ανώτατος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, που από Επιτελική θέση διηύθυνε Νατοϊκή επιχείρηση, σε συνθήκες πολέμου, στην ΚεντροΑφρικανική Δημοκρατία, που παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική Δημοκρατία, που διετέλεσε μεταξύ άλλων Επιτελάρχης Νατοϊκού Στρατηγείου. Το σημαντικότερο είναι ότι χρησιμοποιεί τις γνώσεις του, με πολιτικό σκεπτικό, με στόχευση, με διαύγεια, με διορατικότητα, αλλά κυρίως όλα αυτά τα εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο.

Αυτό έκανε και σήμερα το πρωϊ στο ραδιόφωνο, όταν καλέστηκε να μας διαφωτίσει αν θα γίνει… πόλεμος.

Μπορεί, είπε, αλλά όποιος το επιχειρήσει να το σκεφθεί διπλά.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, έστειλε το μήνυμα εκεί που έπρεπε με τον δικό του τρόπο.

«Να το ξέρουν πάντως, πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας, ο Στρατηγός Φλώρος είναι… ντόμπερμαν».

Τι σημαίνει αποκλεισμός των νησιών, που απείλησαν μεταξύ άλλων τούρκοι αναλυτές.

«Αυτά είναι ανέκδοτα, η απάντηση του Στρατηγού Δρίβα, όποιος το κάνει αυτό, κάνει πολεμική ενέργεια και αυτό έχει επιπτώσεις».

Πως σχολίασε την πολιτική ίσων αποστάσεων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ;

«Ο άνθρωπος, είπε, είναι επιεικώς απαράδεκτος» και αυτό έχει σημασία να το λέει ένας στρατιωτικός, που υπηρέτησε την πατρίδα του βεβαίως, αλλά και από Επιτελικές νευραλγικές θέσεις του ΝΑΤΟ.

Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα του, ήταν όταν… προκλήθηκε να απαντήσει τι λέει για την στρατιωτική θητεία των γυναικών.

«Γιατί δεν το τολμά η πολιτική ηγεσία; Τι φοβόμαστε; Τι θα πάθουν οι γυναίκες; Δεν είπαμε να τις πιάσουνε… αιχμάλωτες. Λέμε να κάνουν ένα τρίμηνο εκπαίδευση, να ξέρουν τα οπλικά συστήματα, να μάθουν αυτοάμυνα. Δηλαδή οι γυναίκες στις Σκανδιναβικές χώρες, που υπηρετούν στρατιωτική θητεία ίσες με τους άνδρες, είναι καλύτερες; Μετά, πότε θα μας ακούσουν για θητεία στα 18χρόνια; Δεν μπορεί ο άλλος να υπηρετεί στρατιώτης και να είναι ηλικιακά «γέρος». Το εφαρμόζει η Κύπρος με μεγάλη επιτυχία.

-Μα μήπως αυξηθούν έτσι οι αυτοκτονίες; Η δική μας… προβοκατόρικη ερώτηση.

«Όχι, δεν ισχύει αυτό. Δείτε τα αγόρια, που πηγαίνουν Στρατό και δείτε αυτούς, που με διάφορες δικαιολογίες το αποφεύγουν. Τα παιδιά αυτά είναι ώριμα. Είναι τυχαίο, αυτό που λέγεται ότι «άντρας» γίνεσαι στον Στρατό; Παλιά αν δεν πήγαινε κανείς στρατιώτης δεν τον… παντρεύανε. Τι λέτε οι πρόγονοι μας ήταν ανώριμοι

Αυτά, τα απλά, τα κατανοητά, τα σταράτα, τα… αυτονόητα εν τέλει από τον Στρατηγό Δρίβα. Και επειδή ακριβώς είναι αυτονόητα στη δική μας περίπτωση, ως χώρα, είναι δύσκολα.

Για να δούμε θα βοηθήσει μέχρι τέλους ο… Ερντογάν;

 

Υ.Γ.: Eίς επίρρωσιν αυτών που γράφαμε χθες στον Πρωθυπουργό. Αντί μειωμένου ΦΠΑ έταξε σε Ψαρά και Οινούσσες «πλωτά ασθενοφόρα». Ερώτηση: Πληρώματα θα έχουν ή θα είναι όπως αυτά των ασθενοφόρων του… ΕΚΑΒ;

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα