Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Έχεις ετοιμόρροπο και θέλεις να το γκρεμίσεις; Όταν είσαι… μάγκας κάντο

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 20/01/2020 - 21:53

Επειδή το νόμισμα ως συνήθως έχει δύο όψεις, σας καλούμε να δούμε την… δεύτερη.

Την πρώτη την έχουμε αναδείξει πολλάκις.

Δεκάδες ετοιμόρροπα, μέσα στο Κάστρο ειδικά, είναι έτοιμα να σκοτώσουν τον… τυχερό, που θα βρεθεί από κάτω τους.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται, λόγω παλαιότητας μάλλον οι κληρονόμοι του, ή πολλές φορές αυτοί δεν υπάρχουν καν.

Τότε το πράγμα δυσκολεύει.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι… εύκολες περιπτώσεις, που ο ιδιοκτήτης υπάρχει, ενδιαφέρεται, και όχι μόνο ενδιαφέρεται, αλλά ζητά άδεια να επαναφέρει το κτίσμα στην προτέρα του μορφή.

Μια τέτοια είναι ετοιμόρροπο ακίνητο ιδιοκτησίας του Σωτήρη Σαραντή στο Κάστρο, πριν την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, φωτογραφία του οποίου είχαμε δημοσιεύσει σε προηγούμενο σημείωμα μας.

Ο ίδιος λοιπόν επικοινώνησε μαζί μας εκθέτοντας την… Οδύσσεια του με έγγραφα, τα οποία δημοσιοποιούμε και εμείς με την άδεια του.

Προσέξτε λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου και μην απορείτε για τίποτα, ειδικά ότι υφιστάμεθα ακόμα ως χώρα.

Η Αστυνομία κάνει έγγραφο στον Δήμο για την ύπαρξη των επικινδύνων κτισμάτων στο Κάστρο. Καθάρισε… η Αστυνομία.

Ο Δήμος μέσω της Τεχνικής του υπηρεσίας κάνει έκθεση και την καταθέτει στην Πολεοδομία, σημειώνοντας ότι τα κτίσματα είναι επικίνδυνα και ετοιμόρροπα.

Καθάρισε… και η Τεχνική Υπηρεσία.

Η Πολεοδομία τώρα κάνει τη δική της έκθεση και καλεί τον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει  άμεσα το επικίνδυνο κτίσμα αφού πάρει την έγκριση όμως της Αρχαιολογικής υπηρεσίας αφού το Κάστρο είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος.

Καθάρισε… και η Πολεοδομία.

Με όλα αυτά τα χαρτιά στα χέρια ο ιδιοκτήτης υποβάλλει αίτημα κατεδαφίσεως στην Αρχαιολογική υπηρεσία Χίου, με την δέσμευση να αποκαταστήσει την οικία με νέα, που να είναι στα ίδια σχέδια κ.λπ. με την παλιά.

Η Αρχαιολογική υπηρεσία Χίου καθάρισε… και αυτή προωθώντας το αίτημα ως οφείλει στην Προϊσταμένη υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στη Μυτιλήνη.

Η Προϊσταμένη υπηρεσία καθάρισε… και αυτή στέλνοντας το αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού… καθάρισε και αυτό παραπέμποντας το θέμα στην αρμόδια κατά το νόμο Επιτροπή του Άρθρου 41, που όμως αυτή… δεν υπάρχει γιατί δεν έχει συσταθεί.

Συνεπώς τώρα μπορούμε να καθαριστούμε ήτοι να σκοτωθούμε ελεύθερα.

Η ελληνική Πολιτεία, δια της δημοσίας Διοικήσεως της, τέτοιας ποιότητας, σε τελική ανάλυση δεν μας απαγορεύει να κυκλοφορούμε πεζοί με… κράνος.

 

Υ.Γ. Οι πολιτικοί κρίνονται στην πράξη. Ο καθηγητής Κ. Μουτζούρης, είχε δεσμευτεί πως ως Περιφερειάρχης δεν θα ανακατεύεται στα τοπικά ζητήματα αφήνοντας το κουμάντο στους Αντιπεριφερειάρχες. Έτσι θα έχουμε με πρωτοβουλία Μπουγδάνου ΜΙΑ ενωτική συγκέντρωση. Μπράβο!

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 18/02/2020 - 22:03

Μας θυμίζει τίποτα αυτή η φωτογραφία;

Πρόσφυγες πριν μια πενταετία περιμένουν στην ουρά για φαγητό, ουρά που φτάνει μέχρι τον… Κανάρη.

Θα πεί κανείς προς τι η επιστροφή στο παρελθόν αφού τώρα συζητάμε για το… κλείσιμο της ΒΙΑΛ, μια στοιχειώδη οργάνωση και το… Αίπος.

Σωστή σκέψη αν δεν υπήρχαν τα γεγονότα.

Κοιτάξτε με τι εκπληκτική ταχύτητα τρέχουν σε εσωτερικό επίπεδο.

 Μέχρι να συσταθεί μια Συντονιστική Επιτροπή στον Βροντάδο, να δεί Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο και να γίνει η συγκέντρωση στην ΠΕΚΕΒ, είχαν πάρει άλλη τροπή τα γεγονότα.

«Πάγωσε» η επίταξη, βάζω εισαγωγικά γιατί είναι χαζό, οι επιτάξεις δεν παγώνουν ή αποφασίζονται ή αίρονται, κλείστηκε ραντεβού Μηταράκη – Μουτζούρη, που αύριο μπορεί να… ξεκλειστεί, οι φορείς ανεβαίνουν στο Αίπος και βάζουν πανό, οι Βρονταδούσοι αγοράζουν μάσκες για δακρυγόνα, δεν κάνω πλάκα, και οι Αστυνομικοί καταρτίζουν πλάνο αποκλεισμού των δρόμων της περιοχής, αφού γνωρίζουν ότι αν δεν «αποστειρωθεί» το παιχνίδι έχει χαθεί και ο Νότης Μηταράκης, που τώρα ακούει τα εξ αμάξης θα ακούσει αύριο τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας και θα προσγειωθούμε ανωμάλως όλοι, χειρότερα από την προσγείωση του Ευρωπαίου… Μηταράκη Μαργαρίτη Σχοινά, που είπε σήμερα στις Βρυξέλλες στον Μουτζούρη ότι κανένα Δουβλίνο δεν λέει οι μετανάστες – πρόσφυγες να εγκλωβίζονται στα νησιά.

Ο λόγος είναι απλός. Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα. Τα νησιά δεν άδειασαν τώρα έξι μήνες, το παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι χαμένο.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι χαμένο για τα νησιά, αυτό λίγο τους νοιάζει αφού στην τελική δεν νοιάζει και εμάς,  είναι χαμένο και για τους Γερμανούς.

Αυτή τη στιγμή 1.000.000 άνθρωποι φεύγουν πανικόβλητοι από την Βορειοδυτική Συρία και ανηφορίζουν στην Τουρκία. Είναι μια νέα φουρνιά, που δημιουργεί ο πόλεμος Τουρκίας – Συρίας, που μπορεί να έχει παραλύσει τη Συρία αλλά θα γονατίσει το επόμενο διάστημα την Τουρκική οικονομία. Ας ετοιμαστούμε για ισοτιμία ευρώ – τουρκικής λίρας 1 προς 8 (!) που σημαίνει ότι οι εκ Τουρκίας τουρίστες θα γίνουν είδος πολυτελείας το καλοκαίρι, με ότι αυτό σημαίνει.

Που θα πάει αυτό το 1.000.000;

Απλά θα σπρώξει τα άλλα 2.000.000, που υπάρχουν ήδη στην Τουρκία, στα νησιά.

Καταλαβαίνουμε τώρα γιατί οι Γερμανοί μιλούν για νέο 2015; Είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό; Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ενώ εμείς συζητάμε για το… Αίπος θα μας ξανάρθουν οι φουρνιές στον Δημοτικό Κήπο και την Σούδα;

Και αν δεν είμαστε εμείς, από ότι φαίνεται δεν είμαστε, είναι προετοιμασμένη η Κυβέρνηση; Έχουν επίσης καταλάβει ότι η όποια επιθετική ενέργεια κατά των κατοίκων θα μεταφραστεί σε πολεμική κατά των προσφύγων; Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι προετοιμασμένος να αλλάξει τη σειρά μετανάστες – πρόσφυγες, να την κάνει ξανά πρόσφυγες – μετανάστες;

Κοντολογίς έχουμε καταλάβει ότι το πρόβλημα θα μας ξεπεράσει;

Παράλληλα, διαβάζουμε σωστά αυτό που έγινε το μεσημέρι στην Στρογγύλη στο Καστελόριζο, όπου η Τουρκική ακτοφυλακή δεν άφηνε το λιμενικό να κάνει διάσωση προσφύγων, γιατί το σκάφος μας είχε μπεί σε… Τουρκικά νερά;

Καταλαβαίνουμε τι παιχνίδι μπορεί να μας στήσουν στην Παναγιά, όπου θεωρούν ότι παρανόμως υπάρχει σε αυτό το… αμφισβητούμενο νησί των Οινουσσών Στρατιωτικό Φυλάκιο, αν στην πρώτη βάρκα που θα στείλουν επιχειρήσουν διάσωση μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα;

Μιλάμε θα τρέχουμε σαν τρελοί να… διασώζουμε κόσμο, για να διασώσουμε, εκεί φτάσαμε, τα σύνορα μας.

Συνεπώς το πρόβλημα είναι περίπλοκο και τουλάχιστον για να μην μακρηγορήσουμε άλλο δεν θα το λύσουν τα… ΜΑΤ.

 

Υ.Γ. Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενής. Δεν ξέρω αν αυτή η κυβέρνηση από τον σχεδιασμό στην πράξη μέσω της βιαιότητας τα κάνει μπάχαλο, αλλά οι του Σύριζα, επί του προκειμένου, ας βγάλουν τον σκασμό.