«Ένα απλό ευχαριστώ είναι αρκετό;»

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 05/04/2021 - 19:36
φωτο αρχείου

Τι λέτε είναι;

Το ερώτημα το απευθύνει η συμπατριώτισσα μας Κούλα Αντωνιάδη και το κείμενο που ακολουθεί το βρήκα στην αλληλογραφία μας.

Το έστειλε κοντολογίς για να ρωτήσει το… κόστος του, για να δημοσιεύσει ένα ευχαριστήριο.

Ανέκαθεν δεν τα πήγαινα καλά με τα… πληρωμένα ευχαριστήρια από την εποχή του «Χιακού Λαού» θεός σχωρέση τον, όταν επαναστάτης όν έλεγα στον συγχωρεμένο τον Νίκο Περρή, ότι όπως τόχουμε κάνει το σύστημα και να… ξεφυσήσει κανείς στην Χίο πρέπει να… πληρώσει.

«Σκάσε μικρέ και σκάβε» μου έλεγε και μην ερευνάς τα… δικά μας τα αγγελτήρια, και του «έξω από δώ»  ντε, τα δημοσιεύομε… δωρεάν.

Έμαθα όμως από αυτόν ότι πολλές φορές η είδηση, που είναι σαν το κρεμμύδι, όσο πιο βαθιά πάς τόσο βρίσκεις την καρδιά, βρίσκεται στα… ψιλά.

Έτσι ως… ψιλό παρουσιάζω και εγώ το ευχαριστήριο που ακολουθεί, χωρίς να ξέρω τι έκανε η Κούλα Αντωνιάδη με το… Λογιστήριο μας.

Άλλο… μαγαζί αυτό. Το έμαθα όχι από το Δάσκαλο μου τον Περρή αλλά από την… μαθήτρια μου Ειρήνη Αναγνώστου.

Έρχονταν όλοι να μου ζητήσουν να βάλουν ένα ευχαριστήριο, μια αγγελία και… φυσικά έλεγα σε όλους παρακαλώ, αφού προηγούμενα μου έλεγαν… ευχαριστώ, μέχρι που με… κόψανε στην Αλήθεια από τις αγγελίες, διότι σύμφωνα με την Ειρήνη και έτσι ήταν, χάριζα το 1989 – 90 ένα… μισθό τον μήνα, τόσο ήταν οι αγγελίες, μαζεύοντας… ευχαριστώ.

Τι είναι όμως ένα ευχαριστώ;

Σας παρακαλώ, ο λόγος στην κυρία Κούλα Αντωνιάδη.

«Ήταν Κυριακή βράδυ στο λιμάνι. Λίγο πριν φύγει το καράβι. Είχα ένα σοβαρό ατύχημα. Μόλις σωριάστηκα, βρέθηκαν από πάνω μου όλα τα παιδιά του Λιμενικού Σώματος (αγόρια και κορίτσια). Άλλο με νερό. Άλλο με καρέκλα, έτοιμα να προσφέρουν την βοήθειά τους. Άλλος με κράτησε στην αγκαλιά του, να με στηρίξει. Άλλη έτρεξε για ασθενοφόρο. Θα τα ξεχάσω ποτέ;

Ξεχώρισε ένας άγγελος. Τον λένε Γιάννη. Ο δικός μου άγγελος- Γιάννης. Ήρθε μαζί μου στο Νοσοκομείο, τραβούσε το φορείο με καθοδήγησε στους θαλάμους όπου χρειάστηκε και μίλησε με τους γιατρούς.

Ο δικός μου Γιάννης - Άγγελος επί της Γης είναι ο Γιάννης Καβακάκης. Πόσα ευχαριστώ να πω; Πόσα ευχαριστώ νοιώθει η ψυχή μου;

Ευχαριστώ τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου για την περίθαλψη και όλους τους φίλους μου για το ενδιαφέρον τους.»

Ναι κυρία Κούλα ένα ευχαριστώ είναι αρκετό, γιατί το φώναξες τόσο δυνατά όσο σιωπηρή ήταν η παρουσία των Λιμενικών σου και μας αγγέλων.

Μπράβο σας παιδιά στο Λιμεναρχείο.

 

Υ.Γ.:  H κρίση των Ναυάρχων στην Τουρκία θα περάσει. Στην χώρα μας δεν ξέρω. Ο ΦΠΑ στις Οινούσσες παραμένει 24%. Η Χίος μέσα σε 7 χρόνια έχασε πληθυσμιακά μια περιοχή αντίστοιχη των… Καρδαμύλων.

Σχετικά Άρθρα