ΕΝΑ φορτηγό άδεια γυάλινα μπουκάλια από ΕΝΑ κατάστημα!

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 29/09/2022 - 20:25

Ο Γιώργης Αργυρούδης, ο Μεστούσης, Πρόεδρος του χωριού, δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση.

Γενικά τα Μεστά δεν είμαι μια συνηθισμένη περίπτωση.

Δεν εκτελούν βέβαια οι κάτοικοι το μεγάλο έργο αποχέτευσης του Δήμου στην περιοχή, αλλά στα υπόλοιπα, τα μικρά και είναι πολλά αυτά, η Κοινότητα τους είναι… αυτονομημένη.

Διαρροή νερού; Την φτιάχνουν οι ίδιοι. Κάηκε η λάμπα; Την αλλάζουν. Σκουπίδια στο χωριό; Τα μαζεύουν. Μέχρι και μηχανοκίνητο σκουπάκι έφεραν, δεύτερο χέρι από τον Δήμο Αθηναίων και το δούλευαν μέχρι πρότινος για να λάμπει το χωριό τους.

Πως τα καταφέρνουν; Τυγχάνει να το ξέρω γιατί το ζώ. Με εθελοντική προσφορά και εργασία. Σε τέτοιο βαθμό, με τέτοια διάθεση και τόσο ποικιλία, που μεταξύ σοβαρού και αστείου, έχω πεί στον Δήμαρχο ότι είναι αδικία να πληρώνουν οι Μεστούσοι Δημοτικά τέλη.

Ο Γιώργης λοιπόν, επανέρχομαι στην περίπτωση του Προέδρου των Μεστών, έκανε ένα πείραμα. Στο κατάστημα του «Το Μικρό» που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και ανήκει στα λεγόμενα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, ελληνικά το λέμε Καφετέρια, γιατί το Καφενείο μας κολλάει λίγο… χωριάτικα, είπε να μην πετάει όλο το καλοκαίρι κανένα μπουκάλι.

Τα μάζευε λοιπόν υπομονετικά ζήτησε και μια «καμπάνα» από την ΔΙΑΝΟΧ και άρχισε να κουβαλάει τα μπουκάλια εκεί. Ε, η μια «καμπάνα» γέμισε και του πήγαν δεύτερη, να δούν θα την γεμίσει και αυτή;

Ε, προχθές έγινε η… συγκομιδή. Άδειασαν οι «καμπάμες» στο ημιφορτηγό του ίδιου και στη φωτογραφία βλέπετε όλοι το αποτέλεσμα.

Από ΕΝΑ μαγαζί, στα Μεστά παρακαλούμε, δεν το λες και απόμακρο, αφού τα Μεστά ειδικά το καλοκαίρι είναι ο υπ. αρ. 1 τουριστικός προορισμός του νησιού, αλλά δεν το λές και κεντρικό, μαζεύτηκε ΕΝΑ ημιφορτηγό άδεια μπουκάλια.

Αν το έκαναν αυτό όλα τα μαγαζιά, όλοι μας, γιατί ποσό μπουκαλιών θα μιλούσαμε;

 

Υ.Γ.: Αυτό με τον εθελοντισμό δεν γίνεται μόνο στα Μεστά. Απασχολεί όμως καθόλου την Πολιτεία; Εντάξει, έκανε τις συνενώσεις, αλλά μήπως στην πράξη οι Κοινότητες έπρεπε να έχουν ένα μικρό προϋπολογισμό, να μην βάζουν και το χέρι στην τσέπη αυτοί που προσφέρουν;

Σχετικά Άρθρα