Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Ένα περιπολικό για τον… Κολόμβο

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 10/02/2020 - 22:18
100

Δεν του παίρνει που δεν του παίρνει κανείς… παπούτσια, ας του δώσει η υπηρεσία του ένα από τα ολοκαίνουργια περιπολικά, που παρέλαβαν σήμερα.

Αναφερόμαστε στον Τροχονόμο, που βγάζει τους μισθούς όλων των εν Χίω Αστυνομικών, βασιζόμενος στην φιλότιμη εργασία του και στην απύθμενη βλακεία μας, να του επιτρέπουμε να μας πιάνει μονίμως παραβάτες με τα ίδια αδικήματα.

Βεβαίως λοιπόν και δεν κάνουμε πλάκα για τον τροχονόμο Γ. Κολόμβο, αφού όντως δικαιούται τουλάχιστον να μην αισθάνεται άσχημα, όταν τον αφήνει κατάδρομα το σαράβαλο που οδηγεί, αλλά η παρατήρηση πάει στο «κάλιο αργά παρά ποτέ» της πολιτείας, που κατάλαβε επιτέλους, ότι η κατάσταση με τα Aστυνομικά οχήματα στη Χίο δεν πήγαινε άλλο.

Βεβαίως η αγορά των τριών περιπολικών, που παραδόθηκαν σήμερα και των άλλων έξι που μας υποσχέθηκαν ότι θα ακολουθήσουν, προέρχονται από χρήματα του ΕΣΠΑ, που σημαίνει ότι οι εγχώριοι ανεπρόκοποι δεν έβαλαν δεκάρα τσακιστή, αλλά από το να πηγαίνουν χαράμια τουλάχιστον εδώ έγινε μια δουλειά της ωφελιάς.

Επίσης η αγορά από μόνη της δεν φτάνει αφού για παράδειγμα κάποιος πρέπει να πληρώνει στην ώρα τους τα συνεργεία, που καλύπτουν τις βλάβες, η δε Αστυνομία να πάψει να βγάζει… δίσκο για να αγοράζει κάποιος, τελευταία ήταν ο Δήμος Χίου, ελαστικά στα οχήματα της.

Την ώρα παράδοσης των περιπολικών έγινε γνωστή η επίταξη στο Αίπος και υπάρχουν συμπολίτες που έπεσαν από τα σύννεφα, λες και αυτό που συμβαίνει στην ΒΙΑΛ τόσα χρόνια στα κτίρια και στα χωράφια των Χαλκούσων είναι κάτι άλλο από επίταξη καραμπινάτη και μάλιστα άνευ τιμήματος.

Στο μεταξύ σωστά το επεσήμανε ο Δήμαρχος, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προφανώς, η σημερινή δεν… πρόκανε ακόμα, είχε βάλει τους Χαλκούσους και όχι μόνο, να κάνουν αιτήσεις, να κάνουν οι άνθρωποι εκθέσεις, να βρίσκουν τιμολόγια αγοράς για διάφορες ζημιές, που έχουν υποστεί από την επίταξη των περιουσιών τους.

Το ποσό που τελικά προέκυψε αγγίζει τις 300.000 ευρώ, από τα οποία μέχρι στιγμής δόθηκε ένα τεράστιο μηδενικό.

 

Υ.Γ. Την ώρα που φωτογραφίζαμε τα περιπολικά, κάποιοι νεαροί έμπαιναν στην Αστυνομία να ζητήσουν διευκρινήσεις για να υποβάλλουν αιτήσεις για συνοριοφύλακες.

Σημειώστε κάπου ότι αυτοί οι 160 που θα προσληφθούν για ένα χρόνο, με ανανέωση πενταετίας, θα συνταξιοδοτηθούν από την ίδια υπηρεσία. Όσοι το θεωρούν πεσιμιστικό, ας διαβάσουν τι γίνεται στη Συρία και ας ετοιμαστούμε μόλις γλυκάνει ο καιρός, να υποδεχτούμε τα μιλιούνια που θα μας στείλει πεσκέσι ο Σουλτάνος.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 23/02/2020 - 09:37
φωτο αρχείου

Παρακαλούμε στον προβληματισμό, που ακολουθεί να προστεθεί και ο Μανταμάδος, μπορεί και η Σάμος, κοντολογίς τα νησιά.

Σύγκρουση λοιπόν και μάλιστα τυφλή, χωρίς νόημα, χωρίς αποτέλεσμα, μόνο ζημιά και απρόβλεπτη. Απρόβλεπτη μέχρι θυμάτων.

Πριν γίνει λοιπόν, την ύστατη ώρα ας επικρατήσει η λογική.

Τι λέει αυτή; Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό – προσφυγικό αλλιώς. Στα πλαίσια αυτά κινείται ταχύτατα. Τη Δευτέρα βγαίνει ο εργολάβος, εγκρίθηκε 1 εκατ. ευρώ έργο, επιτάχθηκε ο χώρος στο Αίπος.

Ας σκεφτούν λίγο εδώ. Τα υπόλοιπα, που προηγούνταν των Ελεγχόμενων Κέντρων, πόσο ταχύτατα γίνονται;

Φύλαξη συνόρων. Άλλαξε κάτι; Αποσυμφόρηση νησιών. Άλλαξε κάτι; Επιστροφές στην Τουρκία. Άλλαξε κάτι; Δημιουργία Ελεγχόμενων Κέντρων στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Άλλαξε κάτι;

Και επειδή δεν άλλαξε, πως θα πεισθεί Χιώτης ότι δεν ανοίγει μια νέα ΒΙΑΛ, αφού τις ροές της καθορίζει άλλος, όπως καθορίζει και τις επιστροφές, αφού κανείς δεν λέει πως μπορεί αύριο το πρωί να μας πεί το αρχαιοελληνικό… «Ο γέγονε γέγονε» όποιος βγήκε από την Τουρκία δεν ξαναμπαίνει;

Άρα, άρα αρχίζουν από σήμερα οι σκοπιές στο Αίπος, ο Δήμος θα κάνει… δενδροφύτευση, μηχανήματα θα κλείσουν τους δρόμους, κόσμος θα πάρει τα… βουνά και οι Αστυνομικοί θα κληθούν να καθαρίσουν αυτό που δεν έχει νόημα.

Και δεν έχει νόημα γιατί από την σύγκρουση, γιατί θα γίνει σύγκρουση, δεν θα κερδίσει κανείς.

Στο Αίπος, αν τραβηχθεί το σχοινί, θα σπάσουν κεφάλια, χέρια, πόδια, το τρέξιμο πάνω στα κατσάβραχα είναι κίνδυνος θάνατος για πολίτες, που δεν ξέρουν και για Αστυνομικούς, που δεν ξέρουν σίγουρα και δεν έχουν εκπαιδευτεί γι’ αυτό.

Που το πάει η κυβέρνηση; Μετά από τόσο φόρτο, μετά από τόσο Γολγοθά, θα αιματοκυλήσει τους Χιώτες;

Θα κερδίσει; Ποιά δομή θα γίνει πάνω στο αίμα; Πως θα αντιμετωπίσει την κοινή γνώμη, πανελλαδικά; Στα νησιά είναι χαμένη από χέρι.

Από την άλλη υπάρχουν και οι δικές μας ευθύνες.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

Αν η κυβέρνηση φυλάξει τα σύνορα, αν μεταφέρει κόσμο στην Ηπειρωτική Ελλάδα, αν επιστρέφει κόσμο στην Τουρκία, αν αδειάσει έτσι η ΒΙΑΛ, το πρόγραμμα της λέμε, θα χρειάζεται έναν χώρο τουλάχιστον γι’ αυτούς που θα επιστρέφονται, ένα ΠΡΟΚΕΚΑ δηλαδή, του επιπέδου ή διπλάσιου αυτού που είχε στο Μερσινίδι.

Αυτό κάπου πρέπει να γίνει. Είναι αυτό που της φωνάζουν και οι πέτρες στη Χίο. Μια ελεγχόμενη δομή 500 ανθρώπων. Αυτή πρέπει να την δεχτούμε, ΤΙΠΟΤΑ άλλο.

Προσέξτε αν δεν υπάρξει η λογική θα υπάρξει πόλεμος. Και λογική σημαίνει αμοιβαία υποχώρηση.

Εδώ που φτάσαμε κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω. Όσο το τραβάμε τόσο θα γίνεται χειρότερο.

Και επειδή άλλο το Κράτος άλλο οι… επιτροπές πολιτών, αυτός που πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα καλής θέλησης είναι η Κυβέρνηση.

 

Υ.Γ. «Κερδίσαμε την μάχη έφαγαν το στράτευμα οι κοριοί». Ας ψάξει η κυβέρνηση αυτόν που το είπε. Μην αισθάνεται καβάλα στο άλογο. Η τυφλή σύγκρουση με τους νησιώτες μπορεί να την ρίξει απ’ αυτό.