Ένας επικίνδυνος οδηγός

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 28/01/2022 - 19:00

Δεν ξέρω ποιός είναι και ομολογώ ότι δίσταζα να γράψω.

Είπα δεν το προσπερνάς, τι άκρη θα βρεθεί, εξάλλου θα δώσει κανείς σημασία; Πάμε λοιπόν… παρακάτω κι΄ αυτό το παρακάτω με έκανε να αλλάξω γνώμη.

Όχι είπα… παραπάνω πρέπει να πάμε και αυτό θα γίνει μόνο όταν μιλάμε, μόνο όταν δεν προσπερνάμε.

Σας γράφω λοιπόν αυτό που έζησα κι’ αν θέλει περισσότερα στοιχεία ο Διοικητής της Τροχαίας να του τα καταθέσω και επισήμως.

Πέμπτη μεσημέρι επέστρεφα απ’ το σπίτι στη δουλειά μου, μπροστά μου βρίσκονταν ένα δίκυκλο. Ο νεαρός οδηγός του μπροστά και πίσω εγώ, βγήκαμε από την Αλάνα, έτσι λέγεται η πλατεία, ας την λέμε έτσι του Φραγκομαχαλά, να στρίψουμε δεξιά πάνω την Αγία Μαρκέλλης και μετά μέσω Τουρλωτής να κατεβούμε στο κέντρο.

Εκείνη τη στιγμή στον μονόδρομο της Αγίας Μαρκέλλης, που είναι μόνο άνοδος, οδηγεί προς Τουρλωτή, Βοήθεια κ.λ.π. κατέβαινε παράνομα και με ταχύτητα τουλάχιστον 50 – 60 χιλιομέτρων, ένα μαύρο ημιφορτηγό, φορτωμένο με στρώματα, σαβούρες κ.λπ.

Ήταν προφανές ότι ο οδηγός γνώριζε ότι πάει ανάποδα, τα 300 περίπου μέτρα της οδού και επειδή αυτή έχει σταθμευμένα οχήματα από την μία πλευρά, βιάζονταν να διανύσει την απόσταση, γιατί αν συναντούσε ανερχόμενο, νόμιμα όχημα, θα… έμπλεκε.

Στην έξοδο λοιπόν της Αλάνας και ενώ ο οδηγός του δικύκλου ετοιμάζονταν να βγεί στην Αγίας Μαρκέλλης, ξαφνικά είδε μπροστά του τον… ανάποδο σίφουνα.

Μερικά εκατοστά, δεν ξέρω πόσα και δεν ξέρω πόσους Αγίους είχε μαζί του το παλληκάρι, θα τον τίναζε στον αέρα, θα τον άφηνε στην κυριολεξία στον τόπο.

Ο νεαρός αφού είδε τον χάρο με τα μάτια του, άρχισε να φωνάζει στον οδηγό, ότι πάει παράνομα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκείνος όχι μόνο να μην σταματήσει, αλλά να συνεχίζει απτόητος και με μεγαλύτερη ταχύτητα τώρα, την κατηφόρα προς την οδό Σκαραμαγκά.

Ευτυχώς στην απόσταση αυτή δεν ανέβαινε εκείνη την ώρα κανένας, αλλιώς θα είχαμε σφοδρή μετωπική σύγκρουση.

Ο νεαρός μπροστά μου τηλεφώνησε στο 100 και πήρε την συμβουλή να απευθυνθεί στην Τροχαία, κάτι που γνωρίζω ότι έπραξε με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Επειδή δεν γνωρίζω την συνέχεια και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στα όργανα της τροχαίας και τον Διοικητή της Παντελή Καλανδρόπουλο, θέλω να καταθέσω και εγώ την μαρτυρία μου διατελών εν απορία για την συνέχεια.

 

Υ.Γ.: Όχι μισές δουλειές. Τα στοιχεία του αυτοκινήτου είναι ΧΙΒ 7205 και το συμβάν, που περιγράφεται έγινε μπροστά μου στις 27/1/22 στην 1.40 μ.μ.

 

Σ.Σ. 10 λεπτά μετά την παρούσα δημοσίευση ενημερωθήκαμε από την τροχαία ότι αναζητείται ο οδηγός.

Μια ώρα μετά ενημερωθήκαμε ότι ο οδηγός βρέθηκε, κλήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση, έγινε έλεγχος νομιμότητας εγγράφων του ιδίου και του οχήματος του και έγιναν οι εκ τον Νόμου προβλεπόμενες ενέργειες.

 

Σχετικά Άρθρα