Ένας Κολόμβος στην… Καλαμωτή

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 02/07/2020 - 20:52
Αφαίρεση πινακίδων

Τον είδα προχθές στην διάρκεια της φωτιάς να ρυθμίζει την κυκλοφορία στον Ανέμωνα.

Στην αρχή υπέθεσα ότι βρίσκονταν εκεί στα πλαίσια της κινητοποίησης της Αστυνομίας, που συνέβαλε τα μέγιστα για να απομακρυνθούν ή καλύτερα να μην πλησιάζουν τα ευαίσθητα σημεία πρόσβασης των Πυροσβεστικών οχημάτων οι λεγόμενοι…. Μπανιστηριτζήδες, εκείνοι ντε που μαζεύονται, μαζί με το… κάρο εννοείται, στη φωτιά, όχι για να βοηθήσουν, αλλά για να… δούν.

Ο ίδιος όμως μου ξεδιάλυνε το… μυστήριο.

Κουράστηκα, ζήτησα 3μηνη μετακίνηση στην Καλαμωτή και μου το ενέκριναν.

Ε, να το γράψω Γιώργη να… ησυχάσουν οι οδηγοί της πόλης, είπα στον γνωστό υπερδραστήριο Τροχονόμο Γιώργη Κολόμβο.

Γράψε ότι θές, χαμογέλασε ο Γιώργης και συνέχισε την δουλειά του.

Βεβαίως ο λόγος που το έγραψα δεν είναι μόνο πληροφοριακός, αλλά για να δοκιμάσουμε και εμείς εν όψει θέρους, αν όντως θα… χαλαρώσουμε ή όχι.

Προσέξτε, η άποψη μου είναι ότι η Τροχαία δουλεύει συλλογικά και οι έλεγχοι δεν είναι προσωπικοί, αλλά το στυλ του γνωστού Τροχονόμου, που παίρνει λίγο… προσωπικά την κάθε παράβαση, δημιουργεί την εικόνα του «κακού» έναντι των άλλων «καλών».

Κακοί και καλοί λοιπόν δεν υπάρχουν, υπάρχουν… κάλοι. Διότι συγνώμη αν πρέπει να φάς πρόστιμο για να μην κλείνεις διάβαση πεζών ή σταθμεύεις σε θέση ΑμεΑ ή δεν φοράς το κράνος σου, το πρόβλημα είναι η ταυτότητα του Τροχονόμου ή η άδεια κεφαλή σου;

Εδώ εν προκειμένω πρέπει να συγχαρούμε την Αστυνομία, γιατί τουλάχιστον τοπικά, πέραν των γενικότερων προσπαθειών,  εφαρμόζει σωστά ένα Νόμο, που απεδείχθη… σοφός. Και αυτό γιατί αντί να προβλέπει στην έλλειψη κράνους για παράδειγμα, εξοντωτικό χρηματικό πρόστιμο, προβλέπει ένα συμβολικό αλλά ταυτόχρονα αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος, αν δεν κάνω λάθος για δύο μήνες.

Ειδικά στους πιτσιρικάδες, αλλά όχι μόνο, έχει πέσει επ’ αυτού κλαυθμός και οδυρμός.

Κάτι που λίγη σημασία έχει, αν είναι να αποτρέπει πραγματικούς κλαυθμούς και οικογενειακά δράματα, απώλειας ζωών, εξαιτίας ηλίθιων τροχαίων, γιατί και πραγματικά τροχαία θα υπάρχουν και οι θάνατοι απ’ αυτά δεν μπορούν να μηδενιστούν.

Από το σημείο αυτό όμως μέχρι να πηγαίνουμε τσάμπα και βερεσέ, η απόσταση είναι μεγάλη.

Ιδού λοιπόν ένα τρίμηνο πραγματικής δοκιμής.

Εμείς να δείξουμε ότι δεν θέλουμε τον ατομικό μας… Κολόμβο, για να κάνουμε τα αυτονόητα, οι δε Τροχονόμοι να αποδείξουν ότι δεν έφυγε το «σήμα κατατεθέν» τους και άρχισε ειδικά στην αγορά… πάρτι.

 

Υ.Γ:  Το στοίχημα είναι και για τον Διοικητή της Τροχαίας Παντελή Καλανδρόπουλο, έναν Αξιωματικό της Αστυνομίας, που διακρίνεται για την μεθοδικότητα, την οργανωτικότητα, αλλά και την φυσική του ευγένεια. Θα πρέπει να κλείσει τ’ αυτιά του στα… θερμοπαρακαλετά μας, ξέρω τι γράφω, και να διατηρήσει και την αυστηρότητα του.

 

 

Σχετικά Άρθρα