Επιτέλους να γίνει η Απλωταριά – away να ανασάνει η αγορά

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 11/12/2020 - 21:24

Πρέπει να τάχουν χαμένα ή να θεωρούν ότι υπάρχει… ολίγον έγκυος.

Βασιλική διαταγή όμως και τα σκυλιά δεμένα. Είπαν και ελάλησαν και… κορωνοϊού θέλοντος, η αγορά από την Κυριακή, να μην ξεχνάμε φουρτούνα τους ότι η αγορά αυτή την Κυριακή είναι… ανοικτή, μέχρι την 7η Ιανουαρίου 2021, οι αγορές θα γίνονται με παραλαβή της παραγγελίας από το κατάστημα ή για να το λέμε…ελληνικά να καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας click – away.

Βέβαια για να παραλάβεις κάτι πρέπει να το δείς, αλλά ας πούμε σου κάνουν μια βιντεοκλήση ή εμπιστεύεσαι την κρίση του καταστηματάρχη, αν είναι όμως να προβάρεις ένα ρούχο ή ένα παπούτσι, πως ακριβώς… away θα γίνει;

Πρότεινε βέβαια η Βικτωρία Αμπαζή, Πρόεδρος του μισού Εμπορικού Συλλόγου, ο άλλος απλά μετά τον κορωνοϊό δεν θα υπάρχει, να μπούν αλλαξιέρες στον δρόμο, αλλά πάλι, πως θα ψωνίζεις, γουρούνι στο σακί;

Προς τούτο, εγώ προτείνω πιστοί στις click – παραδόσεις μας, να ξαναδώσουμε στην Απλωταριά την παλιά της αίγλη, απλώνοντας κάτω τα πράγματα σε κιλίμια – χαλιά επί του οδοστρώματος (από εκεί πήρε το όνομα της η εμπορική μας οδός) ώστε με την χρήση κάποιου κωδικού, να μπορούν οι πελάτες να βλέπουν το προϊόν και μετά να μπαίνουν στις αλλαξιέρες.

Λοιπόν πλάκα τέλος. Η κυβέρνηση θέλει να τετραγωνίσει τον κύκλο αλλά ο ρημαδιασμένος αντιστέκεται.

Εμπόριο και συναλλαγές με αυτές τις συνθήκες δεν γίνεται. Όσοι πήραν εμπόρευμα για τις γιορτές δεν θα μπορέσουν ούτε να το πουλήσουν ούτε να το εξοφλήσουν, ήδη στην μισή Ελλάδα, που μέχρι χθες χρώσταγε στην Εφορία, προστέθηκαν λένε τα επίσημα στοιχεία άλλες 500.000 άνθρωποι.

Μέχρι να ρθεί το εμβόλιο και μέχρι να γίνει και να αποδώσει θα μας βρεί το καλοκαίρι του 2021.

Τι κάνουμε μέχρι τότε; Αυτό δεν το γνωρίζει κανείς ή μάλλον γνωρίζουμε την πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί. ‘Η μηδενίζονται τα χρέη ή μηδενίζονται οι οικονομίες.

Το εμπόριο όμως είναι κάτι διαφορετικό. Πολύ φοβάμαι ότι ο κορωνοϊός θα του δώσει την χαριστική βολή, με την μορφή τουλάχιστον που το ξέραμε να υφίσταται μέχρι σήμερα.

 

Υ.Γ.: Η τρικυμία εν κρανίω βλέπω ότι επεκτείνεται και πέραν του εμπορίου. Οι Εκκλησίες θα ανοίξουν μόνο Χριστούγεννα και Φώτα και θα μπαίνουν μέσα το πολύ 9 άτομα. Ο παππάς δηλαδή, ο νεοκόρος, οι δυό ψάλτες και άντε και άλλοι 5… τυχεροί. Και μπαίνει το ερώτημα τώρα, αν αυτοί οι 9 πάνε να ψωνίσουν επιτρέπεται να μπούν στο Παντοπωλείο;

Αλλά θα μου πείτε συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Συνεπώς σε κάποιους η Εκκλησία… βγάζει τα μάτια. Είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού.

Σχετικά Άρθρα