Το επόμενο Κρουαζιερόπλοιο θα είναι το… Οινούσσαι 2 !

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 11/05/2026 - 21:46

Δεν πειράζει δεδομένης της επικαιρότητας εμείς να προβάλλουμε ξανά το πρώτο κρουζιερόπλοιο, που έφτασε στο λιμάνι προχθές και να προβλέψουμε τι… μεγέθους θα είναι το επόμενο.

Και γιατί σημειώνουμε, το δεδομένης της επικαιρότητος; Γιατί πολλές φορές με δεδομένο επίσης ότι κάθε ένας και όλοι μας μαζί έχουμε αυτό που μας αξίζει, αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουμε πως μας πέφτει πολύς ο Μηταράκης, που δεδομένης της αντιπολίτευσης που έχει και εντός και εκτός της Ν.Δ. έχει καταφέρει να γυρίσει τις καθυστερήσεις των έργων… υπέρ του, εκτός αν οι προαναφερόμενοι δεν καταλαβαίνουν ούτε αυτό.

Ότι δηλαδή όταν αρχίζει κάτι θα τελειώσει και όταν τελειώσει κανείς δεν θα θυμάται τις καθυστερήσεις. Το πρόβλημα του Μηταράκη είναι αν θα προλάβει τις εκλογές ή θα τον προλάβει ο Κυριάκος, κηρύσσοντας πρόωρες, να κάνει και το χατίρι του Ανδρουλάκη, να χάσει και την ηγεσία του όποιου ΠΑΣΟΚ.

Συνεπώς με αυτούς που μπορούμε να συνεννοηθούμε, το πρόβλημα είναι να καταλάβουμε το… μετά. Και το μετά είναι το κρουαζιερόπλοιο της φωτογραφίας.

Για το τουριστικό προϊόν που έχετε κύριοι, από την κλειστή αγορά σας, τα μη λεωφορεία σας, τα στρώματα που έχετε πεταμένα έξω από τους κάδους σας, την μη ανακύκλωση σας, την ζούγκλα των χορταριών στους δρόμους σας, το καρβουνιασμένο τοπίο που καταντήσατε το νησί σας, αυτό σας αξίζει.

Μας πικραίνει η αλήθεια, το ξέρω, αλλά αυτή είναι. Η ασχετοσύνη αλλά και η συνέπεια των επιλογών μας, οδήγησε για παράδειγμα, για να αναφερθούμε μόνο σε ένα να βγει ο Δήμαρχος Χίου το πρωί ραδιοφωνικά και να μας… διαψεύσει, επειδή είπαμε ότι ο Δήμος Χίου είναι… κλειστός, γιατί στον χάρτη όλης της χώρας είναι αναρτημένοι όλοι οι ενοικιαζόμενοι από τους Δήμους χώροι, πλην του Δήμου Χίου!

Μα δεν είμαστε υποχρεωμένοι, είπε ο Δήμαρχος, η ανάρτηση είναι δουλειά των ιδιοκτητών.

Θα μπορούσε βέβαια ο Δήμαρχος, αν δεν ήξερε να ρώταγε την κυρία τεχνητή νοημοσύνη, την οποία για λογαριασμό του ρωτήσαμε εμείς και ιδού η απάντηση.

«Ναι, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν τις αποφάσεις και τις διαδικασίες που αφορούν την εκμίσθωση ή παραχώρηση δημόσιων και δημοτικών χώρων σε συγκεκριμένες δημόσιες πλατφόρμες. Η υποχρέωση αυτή απορρέει από την ανάγκη για διαφάνεια και νομιμότητα των διοικητικών πράξεων»

Στην συνέχεια, για να μην σας κουράζουμε η ίδια… κυρία, αναφέρεται σε μια σειρά νόμων και ΦΕΚ όπου οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτό, που δεν κάνει ΜΟΝΟ ο Δήμος Χίου και που ο Δήμαρχος αγνοούσε! Ο οποίος πάντως μας είπε στην ίδια παρέμβαση εκτός ότι στο τέλος της θητείας του θα πίνουμε νερό από την βρύση, ότι θα έχει κτιστεί το 3ο Γυμνάσιο. Για τον Δημοτικό κήπο δεν μας είπε, αλλά εννοείται ότι θα τελειώσει. Διότι θα το γράψουμε ξανά. Ότι αρχίζει τελειώνει, το πρόβλημα είναι τι το κάνουμε. Αλλιώς, αλλιώς, ας δούμε το… Κρουαζιερόπλοιο.

 

ΥΓ. Δηλαδή αν θέσεις όπως του Προέδρου του Επιμελητηρίου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το αεροδρόμιο, να διπλασιαστεί το Μεταφορικό ισοδύναμο, γιατί μας φτιάχνουν το έργο, ή η άποψη Περ. Συμβούλου να μηδενιστεί για τον ίδιο λόγο ο ΦΠΑ, δεν είναι βούτυρο στο ψωμί του Μηταράκη τι είναι ζάχαρη;

 

Σχετικά Άρθρα