Το… επταμηνίτικο της ΔΕΗ, με κυοφορία 18 μηνών!

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 26/05/2020 - 21:35

Συγνώμη που το ρίξαμε στις… κυοφορίες αλλά υπάρχει λόγος.

Ας πούμε τα γαϊδούρια γεννούν σε 12 μήνες άρα αν ήταν… γάδαρος ο εν λόγω στύλος της ΔΕΗ θα είχε γεννήσει.

Αν όμως το δούμε με τα ανθρώπινα μέτρα και σε 7 μήνες να ολοκληρωθεί το έργο, αν ήταν παιδί μπορούσε να ζήσει έστω και με την βοήθεια θερμοκοιτίδας.

Όσοι νομίζουν ότι κάνουμε πλάκα ας γίνουμε ακριβείς για να δείτε ότι σοβαρολογούμε.

Βρισκόμαστε στην πλατεία Πολυχρονοπούλου, πίσω από την πρώην Εμπορική Τράπεζα, που προσφάτως… αναπλάστηκε.

Χρόνια εκεί, αφού ήταν τα πρώτα ιστορικά γραφεία της Αλήθειας, αλλά και οι παλαιότεροι θυμόμαστε ένα ωραίο συντριβανάκι με μια γλυπτή γοργόνα του Τσαπέλα στη μέση.

Δεν μας άρεσε όμως και όπως όλα σχεδόν, αλλάξαμε και σ’ αυτήν τα… φώτα ή μάλλον λάθος, γιατί αυτή είναι δουλειά της ΔΕΗ.

Έτσι η πλατεία είναι τώρα ένα καραφλό πράγμα, τόσο κακότεχνο, που όταν βρέξει μετατρέπεται από τις σωστές κλήσεις σε… λακουβότοπο, που για διακόσμηση έχει ένα παγκάκι στη μέση, που για να καθίσεις μέσα στο λιοπύρι ας πούμε, πρέπει να είσαι βλαμμένος.

Τέλος πάντων, αυτά είναι… γούστα και εμάς τι λόγος μας πέφτει, αφού έγιναν και περί αυτού ένα σωρό μελέτες.

Εκεί που λέτε, υπήρχε μια τσιμέντινη κολώνα της ΔΕΗ και αυτό με μελέτες έγινε, να μπούν δηλαδή δίπλα στη θάλασσα τσιμέντινες κολώνες, για να… μελετήσει η ΔΕΗ πόσο γρήγορα σκάνε τα εσωτερικά τους σίδερα από την αλμύρα.

Η τσιμέντινη λοιπόν σωλήνα παράδωσε το πνεύμα και αντικαταστάθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2018. Από εδώ παρακαλούμε μετράμε τα… γεννητούρια.

Έκτοτε και μετά από ένα χρόνο, στο περίπου, να μην χαλάσουμε τώρα την καρδιά μας, ο στύλος αντικαταστάθηκε χωρίς να φύγει ο παλιός και το τελευταίο 7μηνο υπάρχουν εκεί τα χυμένα άντερα που δείχνει η φωτογραφία, καλώδια δηλαδή πεταμένα, που περιμένουν υπομονετικά τα… γεννητούρια.

Έως τότε όλοι εμείς και όσοι θεοπάλαβοι μας επισκέπτονται, είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε εκτός της καραφλής πλατείας και το ρημαδιό της ΔΕΗ ή του ΔΕΔΔΗΕ, ας διαλέξουν εκείνοι το όνομα της ανευθυνότητας τους.

Να περιμένουμε γρήγορη αποκατάσταση ή μήπως να κάνουμε υπομονή έως τον Νοέμβριο του 2020, που αισίως θα κλείσει δίχρονο μια δουλειά το πολύ τριών ημερών;

 

Υ.Γ.: Πύλη Σέγκεν στοχεύει να κάνει την Οινούσσα ο Δανιήλ. Δεν υπάρχει τοπικά χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, πως μια προσωπικότητα μπορεί να καθορίσει την ιστορία.

Σχετικά Άρθρα