
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρεσβυτέρα της Καλλιμασιάς Παρασκευή Ακρατοπούλου, σύζυγος του Προέδρου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου πατ. Γεώργιου Κωνσταντίνου, αθόρυβα συγκεντρώνει ρούχα αλλά και τρόφιμα, προσφέροντας τα σε πρόσφυγες της περιοχής της ΒΙΑΛ.
Αυτό έγινε και σήμερα το μεσημέρι, όπου είχε μεταβεί με την κουμπάρα της κοντά σε γνωστό Παντοπωλείο, που λειτουργεί στις Εργατικές Κατοικίες του Χαλκειούς, προκειμένου να δώσει παιδικά ρούχα, σε συνανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
Εκεί ξαφνικά τρείς κυρίες, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό, επιτέθηκαν στην Πρεσβυτέρα και την κουμπάρα της με ακατανόμαστες φράσεις, βρίζοντας και στη συνέχεια χτυπώντας το αυτοκίνητο με ξύλα, υπό τύπου ροπάλων που κρατούσαν, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα μπροστινά τζάμια του αυτοκινήτου, οι καθρέπτες κ.λ.π. ενώ κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα των δύο γυναικών.
Εδώ, σταματάει η περιγραφή του συμβάντος, μάρτυρας και η φωτογραφία του Γιάννη Στεβή από την ιστοσελίδα Αστραπάρης, που αναφέρθηκε πρώτος στο θέμα τον οποίο και ευχαριστούμε και αρχίζει η ουσία.
Και αυτή έγκειται στο γεγονός ότι οι κυρίες αυτές ακόμα δεν έχουν συλληφθεί.
Κατέφυγαν σε διπλανή πολυκατοικία και απ’ ότι φάνηκε από τις κινήσεις τους ήταν γνώστες του χώρου. Τις είδαν οι δύο παθούσες, το υπέδειξαν στην Αστυνομία, μάλιστα τηρήθηκαν όλοι οι τύποι και κατέθεσαν μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Αυτό σημαίνει ότι, για να μην μασάμε τα λόγια μας, αύριο το πρωί το αργότερο η Αστυνομία πρέπει να της έχει συλλάβει και στα πλαίσια του Αυτοφώρου να την έχει οδηγήσει ενώπιον της Εισαγγελέως Χίου.
Ο Νόμος είναι σαφέστατος για την ρατσιστική βία και πρέπει να εφαρμοστεί.
Αν οι κυρίες, δεν τον γνωρίζουν είναι ευκαιρία να τον μάθουν.
Και μαζί μ’ αυτές να τον μάθουν όλοι, όσοι θα ήθελαν να είναι στη θέση τους.
Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν δυσκολότεροι. Είναι σαφές εδώ ότι συμβιώνουμε η Χίος της… Πρεσβυτέρας και η Χίος του… μίσους.
Όμως ενδιάμεσα και πάνω από όλους μας είναι ο Νόμος.
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με φήμες, ούτε με απειλές δειλών. Εδώ έχουμε να κάνουμε με επίθεση με σαφέστατα ρατσιστικά χαρακτηριστικά και δύο παθούσες που κατέθεσαν μήνυση.
Περιμένουμε από την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της.
Υ.Γ. Άργησε… ήδη






































