Γερανός… παίζει στο Αεροδρόμιο;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 25/11/2021 - 20:12

Ο Γερανός είναι ως γνωστόν ένα πολύπλοκο… διαστημικό μηχάνημα, πανάκριβο, που δεν υπάρχει στο νησί.

Θα μπορούσε βέβαια, αφού είναι ακριβό είπαμε και ασύμφορο για ένα ιδιώτη, να το έχει προμηθευτεί ο Δήμος, αλλά για να έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πάνω από 20 αγορές νέων οχημάτων, βαριών και ελαφρών, από Ι.Χ. φορτηγά μέχρι απορριμματοφόρα και να μην έχει παρθεί Γερανός κάποια δυσκολία θα υπάρχει.

Και για να… σοβαρευτούμε η δυσκολία είναι προφανώς ότι δεν είναι «ευχάριστο» μηχάνημα, μόνο που οι Υπηρεσίες γενικώς δεν λειτουργούν για να χαϊδεύουν αλλά να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.

Μετά από αυτό τον πρόλογο ερχόμαστε τώρα να ρωτήσουμε.

Θα πάει μακριά η βαλίτσα των αυτοκινήτων που βρίσκονται σταθμευμένα παρανόμως στον εξωτερικό δρόμο του Αεροδρομίου και παραμένουν εκεί χωρίς καμιά κλήση μάλιστα πάνω τους, γιατί προφανώς βρίσκονται εκτός… οδοστρώματος;

Δεν είμαστε φυσικά υπέρ της χρηματικής τιμωρίας αλλά εδώ είναι σαφές ότι ανοίξαμε «φάμπρικα». Ένας θα επιστρέφει από την Αθήνα και θα παίρνει το αυτοκίνητο του και δύο καινούργιοι θα «κολλάνε» από πίσω.

Συνεπώς, να το επαναλάβουμε, αν και η επανάληψη, ούτε την ζωή επαναφέρει, ούτε την σωματική ακεραιότητα αποκαθιστά.

Στο Αεροδρόμιο, έτσι που αφέθηκαν να σταθμεύσουν τα οχήματα, στο συγκεκριμένο ρεύμα κυκλοφορίας και με δεδομένες τις ταχύτητες που αναπτύσσονται, είναι θέμα χρόνου να σκοτωθεί ή να «ζαβωθεί» κάποιος άνθρωπος.

Γνωρίζω βεβαίως ότι έχει υποβληθεί από την Τροχαία αίτημα στην Περ. Ενότητα, για τοποθέτηση και άλλων απαγορευτικών σημάτων, πλην αυτού που βρίσκεται στην έξοδο του Αεροδρομίου, αλλά από την αίτηση μέχρι την υλοποίηση, θέλετε να μετράμε ατυχήματα και να παίζουμε «κορώνα γράμματα» πιά από αυτά θα είναι… δυστυχήματα;  

Γι’ αυτό λοιπόν επανέρχομαι στο αρχικό ερώτημα.

Μέχρι να γίνει αυτό που πρέπει, ένας Γερανός δεν υπάρχει;

Εννοείται ότι το θέμα θα λυθεί οριστικά με έργα επέκτασης του Αεροδρομίου, τον νέο Σταθμό αφίξεων και τον νέο χώρο στάθμευσης απέναντι από του Κώττη, αλλά μέχρι να γίνουν αυτά θέλετε να στοιχηματίσομε πόσα… καντηλάκια θα ανάψουν στο σημείο;

 

Υ.Γ.: Έκανα πλάκα σε ένα Τούρκο συνάδελφο το πρωί, λέγοντας του αν θέλει να του βάλω  με το καραβάκι… καφέ και ζάχαρη και μου απάντησε «Άσε σε λίγο θα στείλεις πατάτες και ντομάτες». Εκεί κατάντησε την Τουρκία ο Σουλτάνος, που δεν υπάρχει γωνιά της Μεσογείου και όχι μόνο που να μην έχει τσακωθεί.

Σχετικά Άρθρα