Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Για να δούμε τη Δευτέρα, θα χωρίσουν... δύο γαϊδάρων άχυρα στο υπουργείο Παιδείας με τα ΕΠΑΛ;

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 08/10/2017 - 21:57

Το ζήσαμε και αυτό. Ένα δεκαήμερο τα Σχολεία των Καρδαμύλων δεν λειτουργούν, όλη η κοινωνία είναι στο πόδι. Μια εβδομάδα η πόλη υποφέρει δίνοντας όμως δίκιο στους μαθητές των ΕΠΑΛ, που θέλουν να τελειώσουν τις ειδικότητες, που ξεκίνησε η πολιτεία.

Φτάσαμε στο σημείο οι μαθητές να πάνε με τα πόδια στο Αεροδρόμιο, υποδεχόμενοι με πανό τον Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, που έχει δηλώσει ότι «σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Αλήθεια, σε ποια θέση θα ‘πρεπε να τα ‘χει;

Εδώ δεν μιλάμε για πολιτικές θέσεις, μιλάμε για... παλαβωμάρες.

Κλείνουν τα ολιγομελή ΕΠΑΛ, αλλά οι καθηγητές είναι στη θέση τους, άρα δεν είναι θέμα οικονομίας.

Διώχνουν ένα παιδί από τα Καρδάμυλα και του πληρώνουν ΤΑΧΙ 80 ευρώ την ημέρα να το μεταφέρει στο Βροντάδο!

Λεφτά υπάρχουν... και μπόλικη... τρέλα απ’ ό,τι φαίνεται.

Απ’ ό,τι όμως φαίνεται ακόμα, γενικώς και ειδικώς, δεν μπορούν να κυβερνήσουν, όμως δεν φεύγουν και ο Βουλευτής του Σύριζα «σηκώνει τα χέρια ψηλά», αλλά δεν τους τα χτυπάει στο τραπέζι παραιτούμενος.

Μία εβδομάδα έχουν τη Χίο ανάστατη χωρίς λόγο αφού τα πράγματα είναι απλούστατα.

Όποιο τμήμα ΕΠΑΛ δεν τραβάει ή δεν έχει μαθητές κλείνει, αλλά αφού τελειώσουν οι μαθητές της τωρινής Α’ τη Γ’ Λυκείου.

Για να δούμε, τη Δευτέρα, που έχει κλειστεί ένα ύστατο ραντεβού του Βουλευτή και επιτροπής γονέων με τον υφυπουργό Παιδείας, θα καταφέρουν να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα;

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 10/12/2019 - 20:56

Επειδή οι… γραφικοί στάλθηκαν δια της λαϊκής ψήφου σπίτι τους και ήρθαν οι… κανονικοί, θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να θέτουμε… κανονικά ερωτήματα στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Όχι μόνο λόγω της ιδιότητος του, αλλά για το γεγονός ότι εξελέγη όλως προσφάτως με την υπόσχεση ότι θα επαναφέρει την χώρα στην… κανονικότητα.

Και επειδή σας έχουμε ήδη πρήξει με την έννοια ρωτάμε ευθέως.

Αυτό που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε κανονικότητα είναι;

Σήμερα το μεσημέρι, άνευ άλλης ανακοινώσεως, οι γονείς πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους ότι αύριο… ευτυχώς δεν θα έχουν μάθημα, γιατί οι Καθηγητές τους έχουν λέει Γενική Συνέλευση, η οποία ως γνωστόν με το… Νόμο γίνεται σε εργάσιμη μέρα και ώρες.

Παρομοίως η με τον… Νόμο επόμενη κοπάνα, θα γίνει το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου, για να πραγματοποιηθούν στον χώρο εκλογές, που σωστότατα δεν μπορούν να γίνουν το 15θήμερο της αργίας των γιορτών, που τα Σχολεία είναι κλειστά, επειδή είναι μέρες προσηλώσεως και… προσευχής.

Δεν μπαίνουμε στην ουσία της πράξης, που τους πρώτους που προσβάλλει είναι την πλειοψηφία των Καθηγητών, που είναι σκληρά εργαζόμενοι και χαμηλά αμειβόμενοι, αλλά στο πολιτικό της σκέλος, που δεν είναι θέμα των «συνδικαλιστών».

Ποιός δίνει το δικαίωμα στους οδηγούς λεωφορείων, δεν το νοιώθουμε εδώ στη Χίο, γιατί δεν μας αγγίζει, να τραβούν χειρόφρενο, όποτε γουστάρουν για να κάνουν… Γενική Συνέλευση;

Ποιός δίνει το δικαίωμα στους Καθηγητές να κλείνουν το… μαγαζί τους για να κάνουν Γενική Συνέλευση, επειδή το απόγευμα είναι ώρες… φροντιστηριακής εργασίας;

Ο Νόμος, αυτός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης της κανονικότητας, δεν τολμάει να αγγίξει.

Ελπίζουμε να μας διαψεύσει στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν τομείς, που θέλει να φτιάξει ομελέτα αλλά δεν θέλει να σπάσει αυγά.

Υ.Γ. Το μεσημέρι του Σαββάτου, την ιερή ώρα της σουμοποσίας με την παρέα, τα 2/3 αυτής βγήκαν τρείς φορές στο ψοφόκρυο για να… καπνίσουν. Δεν πίστευα στα μάτια μου.

Τελικά κύριε Μητσοτάκη η κοινωνία είναι πιο ώριμη απ’ ότι υπολογίζετε εσείς οι πολιτικοί.

Τολμήστε και στην υπόλοιπη κανονικότητα. Ας είναι η αυριανή πρόκληση των Καθηγητών η τελευταία.