Γίνεται μαζί με το 17 στο Αίπος να επιταχθεί και η… Μαρίνα;

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 12/02/2020 - 21:05

 

Επιτρέψτε μου να πάω λίγο κόντρα στο… ρεύμα και να θυμίσω ότι εκτός από το προσφυγικό υπάρχουν και άλλα προβλήματα.

 

Για παράδειγμα υπάρχει η μοναδική ορατή, φυσικά ιδιωτική επένδυση στο νησί και αναφέρομαι στην Μαρίνα στο Νοσοκομείο, που ευτυχώς μετά από κανένα εξάμηνο, αν δεν κάνω λάθος, από τον σχετικό διαγωνισμό έπεσαν οι σχετικές υπογραφές.

 

Παρακαλώ μετάφραση.

 

Τους έδωσε ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος 600 τόσες χιλιάδες προκαταβολή και θα σκάσει και άλλα 6 εκατομμύρια ενοίκιο και έκαναν 6 μήνες να τα πάρουν. Και είναι το ΤΑΙΠΕΔ, είναι δηλαδή και οι ξένοι δανειστές. Σκεφτείτε να είμαστε μόνοι μας…

 

Μετά τις υπογραφές λοιπόν ακολουθεί το έργο.

 

Παρακαλώ εδώ αντί για μετάφραση να διαβάσουμε την συνέντευξη του Μιχάλη Μπελέγρη, Διευθυντή του Ιδρύματος «Μ. Τσάκος» Πολιτικού Μηχανικού, και Προέδρου του Δ.Σ. ειδικού σκοπού «Μαρίνα Χίου Α.Ε» που όλο και κάτι ξέρει περισσότερο από μας.

 

Είπε λοιπόν στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

 

Η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει εργασίες διαμόρφωσης λιμενικών υποδομών, αλλά και κατασκευής χερσαίων χώρων, συνολικής επιφάνειας 6.900 τ.μ.

 

Είναι λοιπόν έτοιμη να καταθέσει το σχετικό master plan στο υπουργείο Τουρισμού (Επιτροπή τουριστικών λιμένων) για να εκδοθεί η ΚΥΑ για την χωροθέτηση.

 

Και αφού το καταθέσει πότε θα έχει τις αδειοδοτήσεις;

 

Απάντηση: Μέχρι το τέλος του 2020 ή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

 

Μετάφραση και πάλι. Υπάρχει μια εταιρεία να ρίξει ένα σκασμό λεφτά και αντί να τις δώσουν τις άδειες σε μια εβδομάδα θέλουν ένα χρόνο.

 

Την ώρα που η αγορά στενάζει, την ώρα που δεν πρέπει και δεν μπορεί να χάνεται ούτε ένα μεροκάματο για όσους επιθυμούν να εργαστούν (γιατί υπάρχουν και αυτοί που κοπρίζουν στις Καφετέριες και στα μαστίχια για παράδειγμα δουλεύει το μισό Πακιστανο - Αφγανιστάν) το κράτος και οι υπηρεσίες του βρίσκονται στην καρακοσμάρα τους.

 

Προς τούτο και ο τίτλος. Γίνεται μαζί με το Αίπος να… επιταχθεί και η Μαρίνα μπάς και δούμε να ξεκινάει στον ρημαδιασμένο τόπο μια… οικοδομή;

 

Τώρα όσον αφορά την επίταξη, την πραγματική, στο Αίπος, θα πρέπει να μάθουμε να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα.

 

Έγινε ότι γίνεται στο Χαλκειός και για την επίταξη αυτή, Δημοτικής αλλά και δεκάδων ιδιωτικών περιουσιών, δεν μιλήσαμε ποτέ.

 

Και κάτι τελευταίο. Κατανοώ τον συναισθηματισμό, συμμερίζομαι τους φόβους, ότι μπορεί να γίνει πάλι μια τρύπα στο νερό, αλλά δεν κατανοώ και διαφωνώ κάθετα με τους χαρακτηρισμούς.

Κανείς δεν είναι… προδότης, δεν υπάρχουν προδότες, υπάρχουν πατριώτες, κόμματα και πολιτικοί, που προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα.

Προσέξτε, γιατί ένα πανό ή μια βλακεία μπορεί να δυναμιτίσει έναν μεγάλο και δίκαιο αγώνα.

Ο Ν. Μηταράκης υπηρετεί μια πολιτική του κόμματος του, που σήμερα όσοι είναι ψύχραιμοι και σοβαροί βλέπουν ότι υλοποιεί με καθυστέρηση ότι υποσχέθηκε προεκλογικά.

 

Υ.Γ. Και επειδή ακούγεται και αυτό ότι θα τον… μαυρίσει η Χίος.

 Έλεος, ας δούν πέρα από την μύτη τους. Ο Μηταράκης ή θα καεί, ή αν πετύχει σιγά να μην τον χωράει η Χίος.

Σχετικά Άρθρα