H Μονοδρόμηση της Σκαραμαγκά και τα… μυαλά στα κάγκελα του Αεροδρομίου

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 22/11/2021 - 19:09

Μονίμως μας απασχολούν τα προβλήματα κυκλοφορίας, αν και τα κυριότερα δεν σχετίζονται με τον όγκο των οχημάτων και τις δυσκολίες των δρόμων, αλλά με την κυκλοφορία του… μυαλού μας.

Για παράδειγμα ήταν να μην κάνει ένας την αρχή στο Αεροδρόμιο. Τον είδαν και οι υπόλοιποι και «ούτε λωλού το πείς» που λέμε στα… Χιώτικα «κόλλησαν» και οι υπόλοιποι.

Θα πεί κάποιος, γιατί ρε φίλε στερείτε τη… χαρά του τροχονόμου, αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι κλήσεις που πέφτουν, είναι ότι η στάθμευση εκεί αποτελεί SOS κίνδυνο, αφού τα ΙΧ βρίσκονται ακριβώς στο ρεύμα κυκλοφορίας.

Παλιά επειδή είμαστε… Πόντιοι, προς Θεού δεν προσβάλουμε την συμπαθή ομάδα των συνελλήνων, εκτός από την πινακίδα, απαγόρευσης στάθμευσης, που υπάρχει έξω από την είσοδο του Αεροδρομίου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας είχαν βάλει και πλαστικά κολωνάκια.

Ε, κάποια στιγμή έφυγαν από τη θέση τους, ξέρετε στην Ελλάδα ότι βγαίνει δεν ξαναμπαίνει και τώρα η Τροχαία ζητά από την Περιφέρεια να μπήξει και άλλες πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης κατά μήκους του εικονιζόμενου σημείου.

Αυτά γράφονται για να μας φύγει και η απορία γιατί έχουμε φυτεμένες διακόσες ταμπέλες ανά τετράγωνο!

Προφανώς αυτό γίνεται γιατί σαν λαός έχουμε πρόβλημα με τα… αυτονόητα.

Επί του πρακτέου τώρα. Αν συνεχιστεί η στάθμευση στο σημείο αυτό, και ανεξάρτητα αν επιστρέφοντας κανείς από την Αθήνα, του κοστίζει λίγο ακριβότερα το εισιτήριο λόγω… κλήσης, είναι θέμα πότε θα σκοτωθεί εκεί άνθρωπος.

Επί του κυκλοφοριακού πάλι και σε συνέχεια άλλης αναφοράς μας, η επιστολή του Καθηγητή Ιάκωβου Μπριλή που ακολουθεί.

«Κύριε Διευθυντά, όπως πολύ σωστά επισημάνατε στο δημοσίευμά σας για το πρόσφατο ατύχημα στην οδό Σκαραμαγκά, η οδός είναι καθοδικά μονοδρομημένη ως την διασταύρωση με την οδό Αντ. Κοραή που οδηγεί στον «Σίφι». Δυστυχώς η μονοδρόμηση σταμάτησε ως εκεί γιατί υπήρξαν εμπόδια. Ως μας εξήγησε τότε (το 2012) Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου υπάρχει εμπόδιο για την ομαλή προσέγγιση οχημάτων στον Ιερό ναό Αγ. Άννης Καπέλας τέλεση των Ιερών τελετών (Κηδειών) και Μυστηρίων (γάμων, βαπτίσεων).

Η αντιπρότασή μου ήταν να γίνει κάθοδος και η οδός Αντ. Κοραή από «Σίφι» ώστε μαζί με την Σκαραμαγκά να φτάνουν με μονοδρόμηση ως το πάρκο Θελούδη, ακόμη δε να γίνει ταυτόχρονα κάθοδος και η οδός Αγ. Άννης από «Σχολείο Βουνακίου» προς «Σκαραμαγκά» ώστε να εξυπηρετηθεί ο Ιερός Ναός.

Η πρότασή μου δεν εξετάστηκε σε βάθος ως μη ρεαλιστική, λόγω απότομης κατηφόρας οδού Αγίας Άννης. Από τότε παρέμεινε διπλής κατεύθυνσης το στενό τμήμα της οδού Σκαραμαγκά, που οδηγεί προς «Σίφι-Κοφινά» και όντως αυτό προκαλεί μεγάλη δυσκολία στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

 

Υ..Γ: Προς Διευθυντή Εκπαίδευσης που το πήρε… προσωπικά.

Οι αντιεμβολιαστές κύριε Ευαγγελινέ, ήθελαν να δώσουν ραντεβού στο… Νεκροταφείο στα Θυμιανά, ξέρετε επί του κεντρικού δρόμου, αλλά για πιο… απομονωμένα, είπανε να βρεθούν εκεί στο Μουσικό Σχολείο στα… χωράφια.

Όποιος λέει και μη χειρότερα, να ξέρει πως έρχονται.

  

Σχετικά Άρθρα