Χίος, Πέμπτη 20 Ιουνίου

H προαναγγελθείσα παραίτηση… Κριμιζή

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 25/04/2018 - 20:45
φωτο αρχείου

Λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει η αξιοκρατία αλλά διάλεξαν τον πιο άξιο για το τιμόνι του νεοσύστατου Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Αναφερόμαστε στην επιλογή του συμπατριώτη μας Σταμάτη Κριμιζή, που τον εμπιστεύθηκε η πατρίδα δια της κυβερνήσεως, αναθέτοντας του την Προεδρία του ΕΛΔΟ, αφού προηγούμενα τον είχε εμπιστευτεί η… ΝASA.

Ηταν μονόδρομος για την Κυβέρνηση ο Κριμιζής; Ηταν αλλά όφειλαν να γνωρίζουν με ποιόν είχαν να κάνουν. Μπορεί να έβγαζαν φλύκταινες και μόνο στο άκουσμα των αρχών του ότι εκτός της σκληρής δουλειάς διέπονται από τα 3Α, δηλαδή Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, Αριστεία, αλλά όφειλαν να καταλάβουν ότι είχαν να κάνουν με άνθρωπο με αρχές, που δεν θα γίνονταν για κανενός την χάρη αχυράνθρωπος. Ούτε το στυλ του είναι, ούτε η ηλικία του το επιτρέπει, ούτε το κύρος και η προσωπική του ιστορία.

Ετσι τους τα βρόντηξε και έφυγε με επιστολή που έστειλε στις 16 Απριλίου 2018 και έγινε γνωστή σήμερα.

Τότε όμως παραιτήθηκε ο Κριμιζής; Λάθος, αν είχαν μάτια να βλέπουν και αυτιά να ακούν είχε… παραιτηθεί, για την ακρίβεια έριξε τις προειδοποιητικές του βολές στις 9 Απριλίου 2018, 7 μέρες πριν δηλαδή στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, στην συνέντευξη που έδωσε στην Χριστίνα Ψυλλή και την Ειρήνη Αναγνώστου.

Αναζητήστε την στο διαδίκτυο.

Θυμίζουμε μερικές χαρακτηριστικές φράσεις του, όταν είπε ότι άλλα του υποσχέθηκαν και άλλα κάνουν.

Και τι θα κάνετε επ’ αυτού τον ρωτήσαμε και απάντησε επί λέξη: «Μπορώ να χτυπήσω το κεφάλι μου ένα – δυο φορές... αλλά μέχρι εκεί».

Και συνέχισε ο Στ. Κριμιζής: «Εχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τότε που συστάθηκε ο Οργανισμός και δεν έχουν ακόμη ούτε ΑΦΜ!»

Ηταν όμως ο Σταμάτης Κριμιζής ένας άνθρωπος άσχετος με την Διοίκηση;

«Την τελευταία φορά, μας είπε, που είχα διοικητική δουλειά είχα 650 άτομα και έναν οργανισμό που δούλευε σαν ρολόι και 215 εκ. το χρόνο προϋπολογισμό και τώρα δεν έχω κανέναν και μηδέν προϋπολογισμό».

Αυτά τα είπε επαναλαμβάνουμε στις 9 Απριλίου αλλά ποιός από τους ξερόλες έδωσε σημασία;

Και έτσι πήραν τώρα κατάμουτρα την παραίτηση του και προσέξτε επίπεδο και διδαχή στον επίλογο της.

«Ζήτησα, γράφει ο Στ. Κριμιμιζής,  και πήρα τις διαβεβαιώσεις που έπρεπε από τον κ. Υπουργό, οι οποίες όμως τελικά δεν τηρήθηκαν. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατόν, αξιοποιώντας τους καλύτερους. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. Τα τελευταία 13 χρόνια ταξιδεύω και δίνω ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενθαρρύνοντας μαθητές, φοιτητές, νέους ανθρώπους αλλά και συνεργάτες που βλέπω κάθε πρωί, να συνεχίζουν να προσπαθούν παρά τις δυσκολίες. Δεν θα μπορούσα να τους απογοητεύσω αποτελώντας εξαίρεση, αρνούμενος να βοηθήσω όταν ζητήθηκε από εμένα. Έχω χρέος απέναντι σε όσους κοιτώ στα μάτια και τους ζητώ να προσπαθούν. Αυτό το χρέος με ώθησε να στρατευτώ, το ίδιο χρέος με οδήγησε σε παραίτηση.»

Μετά ταύτα και αφού η παραίτηση είχε… προαναγγελθεί, τους είχε προειδοποιήσει αλλά «αγρόν αγόρασαν» ας κρατήσουμε και την λεπτομέρεια.

Ο Σταμάτης Κριμιζής με φτασμένη καριέρα ήθελε μόνο να προσφέρει. Τους άφησε στα κρύα του λουτρού και στο φινάλε δεν έχασε και τίποτα.

Ενας όμως άξιος επιστήμονας από τους χιλιάδες, που έχουμε στο εξωτερικό, γιατί να αφήσει την καριέρα του, την δουλειά του, την επιστήμη του, την οικογένεια του και μια δεύτερη αλλά πατρίδα και να ρθεί στην Ελλάδα; Για να τον σκάσουν όπως έγινε και με τον Κριμιζή;

 

Υ.Γ. Ασχετο, αλλά μιάς παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης «Αγιος Αγαπητός» ο Αντώνης Σαμαράς, πως τόκοψε το κτίριο, αξίζει τον… ΕΝΦΙΑ του;

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 19/06/2019 - 21:55

Θα πάμε ήρεμοι στις εκλογές ή θα αντί για το… εκλογικό βιβλιάριο θα κρατάμε το… φύλλο πορείας;

Αυτή η ερώτηση μας γίνεται καθημερινά και αφού εμείς οι δημοσιογράφοι ως γνωστοί… παντογνώστες τα… ξέρουμε όλα να καταθέσω και εγώ έναν προβληματισμό.

Το αν θα γίνει κάτι το ξέρει μόνο ο… Μάντης Κάλχας αλλά επειδή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μας χωρίζουν μερικά… χρόνια ας απαντήσουμε με κάτι σπάνιο στη χώρα αυτή με την… λογική.

Τι λέει αυτή; Όταν από το πρωϊ  μέχρι το βράδυ κοπανάς «θερμό επεισόδιο» κάποια στιγμή όταν όντως έρθει θα θεωρείται φυσιολογικό.

Είναι όμως φυσιολογικό;

Τα «θερμά επεισόδια» κατ’ αρχήν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα κατά λάθος και τα προγραμματισμένα.

Την Τουρκία κατά πως την κόβουμε, χώρα του… λάθους;

Όχι απεναντίας την διαβάζει κανείς πανεύκολα. Από την μια το μαϊμού γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ, μαϊμού γιατί η Τουρκία από μόνη της τρύπα δεν κάνει και αν την κάνει θα είναι στο νερό.

Από την άλλη το άλλο γεωτρύπανο που δεν ξέρουμε που θα πάει. Και αυτό στην Κύπρο;

Ωραία, η Τουρκία θα παίζει το… γεωτρύπανο αλλά η τρυπανιά θα είναι οι S 400  τους οποίους δεν αγοράζει για να τους στρέψει εναντίον μας, δεν είμαστε πιά ο ομφαλός της γής, αλλά γιατί φοβάται το Ισραήλ.  

Η Τουρκία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του και το Ισραήλ ένα πράγμα δεν κάνει ΠΟΤΕ, δεν ξεχνά.

Αν λοιπόν το στείλει στην Κύπρο δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι κινήσεις να ανοίξει την Αμμόχωστο για… κτηματογράφηση αυτό δείχνουν. Τότε θα έχουμε μια ανταλλαγή απειλών για δήθεν επιπτώσεις από μεριάς Ευρώπης και μέχρι να καθαρογραφτούν αυτές θα έχουν καθαρίσει οι Αμερικάνοι και για τους Ρώσους, που κάνουν τον «ψόφιο κοριό» αλλά ΕΝΑ πράγμα ξέρουν. Το Αιγαίο δεν πρέπει ΠΟΤΕ να γίνει μόνο ελληνικό αλλά και ΠΟΤΕ μόνο Τουρκικό.

Αν όμως το γεωτρύπανο μπεί στην ελληνική ΑΟΖ τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Τότε ο τόσο προβλέψιμος Ερντογάν θα βάλει την ταφόπλακα του.

ΣΤΟΠ εδώ για μια ιστορία.

Πριν χρόνια στην Χίο κάηκαν κάτι παιδιά που εργάζονταν σε καθαριστήριο.

Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Ως υπεύθυνη για το θλιβερό συμβάν κρίθηκε δικαίως ή αδίκως η Πυροσβεστική υπηρεσία. Τότε στις παρελάσεις την τελετή έκλειναν πάντα οχήματα της Πυροσβεστικής. Μετά το συμβάν ήταν τόσο το γιούχα, που έπεσε στην πρώτη παρέλαση, που από τότε εδώ και δεκαετίες Πυροσβεστικά οχήματα δεν εμφανίστηκαν ξανά.

Κλείνει η ιστορία και η παρένθεση.

Αν γίνει τρυπανιά στην ελληνική ΑΟΖ η μεν πολιτική ηγεσία πρέπει να μπεί εκεί που είχε πεί ο… Πολάκης, δυό μέτρα κάτω από το χώμα, ο δε Στρατός θα πρέπει να αυτοακυρωθεί.

Και οι μεν πολιτικοί μπορεί να μην έχουν πρόβλημα να τους φτύνουν αλλά οι Στρατιωτικοί έχουν και αυτό ο Ερντογάν το ξέρει.

Ξέρει λοιπόν τι τον παίρνει και τι όχι. Τσαμπουκά πουλάει εκεί που τον παίρνει και είναι πέρα για πέρα προβλέψιμος.

Αν λοιπόν την κάνει την βλακεία δεν θα ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου, κάνοντας πόλεμο με την Ελλάδα, γιατί αυτό θα γίνει. Θα την ανοίξει γιατί οι εξοπλισμένοι σαν αστακοί από τους Αμερικανούς Κούρδοι θα του την πέσουν από τα Νότια και Δυτικά και τότε δεν θα υπάρχει Αλλάχ για να σώσει τίποτα.

Εν κατακλείδι θερμό επεισόδιο δεν ξέρω αν θα γίνει, εκείνο που ξέρω είναι πως ότι κάνει μέχρι στιγμής ο Ερντογάν είναι προβλέψιμο και λογικό και το  κάνει επειδή τον παίρνει.

 

Υ.Γ. Επειδή γράψαμε κάτι για τρελοκομείο. Διαβάστε τις θέσεις του Κεμαλιστή, του… προοδευτικού Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και αναλογιστείτε γιατί δεν είναι στο Τουρκικό…Δαφνί.