Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Η Ελένη Κανταράκη και ο Κώστας Μερούσης μιας… κανονικής χώρας

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 18/09/2019 - 19:03
Έλενα Κανταράκη-Κώστας Μερούσης

Κατ’ αρχήν όταν γράφω ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο δεν το ξέρει κανείς, συνεπώς μαζί με εσάς διαβάζουν τις σκέψεις μου οι… πρωταγωνιστές, σε δυό κατά τη γνώμη μου νευραλγικούς τομείς του τόπου στο Δημόσιο Νοσοκομείο και στην Δημόσια Βιβλιοθήκη «Αδαμάντιος Κοραής».

Η Ελένη Κανταράκη δεν είναι χιώτισσα αλλά… έγινε αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων με την αθόρυβη και σημαντική δουλειά της στην ηλεκτρική καρέκλα του Σκυλίτσειου.

Συστηματικά οργάνωσε τη δουλειά, διοικεί με μαεστρία, ξεπερνά τα εμπόδια, που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού, κεντρίζοντας το φιλότιμο, αποφεύγοντας εντάσεις, αντιμετωπίζει το βάρος του προσφυγικού προβλήματος, προωθεί έργα αναβάθμισης στο Νοσοκομείο, πείθει δωρητές για το άξιο της προσφοράς τους και τις αξιοποιεί, αντιμετωπίζει σήμερα τα προβλήματα υγείας στο Νομό στα ίσια, δεν εξωραϊζει, δεν υποκρίνεται, δεν είναι πολιτικός με την παρεξηγημένη έννοια, σε μια δύσκολη συγκυρία έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Σε άλλο μετερίζι, σε άλλο πόστο εξίσου σημαντικό βρίσκεται ο δικός μας Φιλόλογος Κώστας Μερούσης. Εδώ και αν η παρουσία είναι αθόρυβη. Στην Βιβλιοθήκη όλοι μιλούν ψιθυριστά, σεβόμενοι την μελέτη των άλλων. Έτσι… ψιθυριστά πορεύεται και ο Κώστας Μερούσης. Αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά, αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης, άνοιγμα της στον κόσμο, φιλικότητα με ελάχιστα μέσα, παρουσία συνεχώς αναβαθμισμένη.

Τώρα γιατί τα γράφω αυτά, αφού δεν μου τα ζήτησε κανείς;

Μα γιατί Ελένη Κανταράκη και Κώστας Μερούσης έχουν κάτι κοινό. Τους διόρισαν στις θέσεις τους οι προηγούμενοι Κυβερνώντες και μέχρι τώρα είθισται να έρχεται ο ένας και να γκρεμίζει τον άλλο σε μια γκρεμισμένη χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό δεν το έκανε μέχρι στιγμής και ο ίδιος υποστηρίζει ότι το στοίχημα του είναι να γίνομε κανονική χώρα και επειδή εγώ μέχρι στιγμής βλέπω έναν… κανονικό άνθρωπο, που δεν προχωρά σπέρνοντας μπαρούφες και ψέματα, θα ήθελα να το επιβεβαιώσω στην πράξη και σε τοπικό επίπεδο.

Γιατί αλήθεια να αλλάξει ομάδα που κερδίζει; Και μέχρι στιγμής Ελένη Κανταράκη και Κώστας Μερούσης από διαφορετικά μετερίζια το κέρδισαν το στοίχημα.

 

Υ.Γ. Συμπληρώνοντας τον προβληματισμό του Φιλοζωϊκού για το πού βρίσκουν οι «πυροβολημένοι» πρασιγγουρίνη και υδροκυάνιο και σκοτώνουν τους σκύλους, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει που μπορούν αλλού να τα ρίξουν. Η Αστυνομία πρέπει να πιάσει τους δράστες από τα σημεία πώλησης.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 14/08/2020 - 21:41
σκίτσο του Αρκά

Δείτε το σημερινό σημείωμα ως συνέχεια του χθεσινού για τον κορωνοϊό και την… ανθρωποφαγία.

Επικοινώνησε λοιπόν μαζί μου φίλος επιχειρηματίας και μου ζήτησε την γνώμη μου.

Έχω τεράστιο πρόβλημα, μου είπε, ο πατέρας της τάδε κοπέλας, που νόσησε από κορωνοϊό δουλεύει σε μας. Ο άνθρωπος έκανε τέστ και δεν έχει τίποτα, αλλά το νέο κυκλοφόρησε και στην επιχείρηση δεν πατάει άνθρωπος. Λέω να βγάλω μια ανακοίνωση και να λέω ρε παιδιά, έλεος δεν έχομε χολέρα.

Του απάντησα το εξής. Το επίπεδο της κοινωνίας είναι αυτό. Αν όμως εσύ που δεν είσαι κλέφτης (άλλο παράδειγμα του είπα, αλλά εδώ θα λέμε κλέφτης) αρχίζεις να φωνάζεις με ανακοινώσεις, δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι κλέφτης, στο τέλος θα πούν οι γύρω σου. Ρε συ, πολύ το λέει αυτός, μπας είναι και το κρύβει;

Συνεπώς μια άμυνα έχεις, δεν δίνεις σημασία. Θα πούν μια – δυό μέρες και μετά θα γίνει ότι με αυτούς που… χωρίζουν. Θα χωρίσει ο επόμενος και θα ξεχάσουν εσένα.

Ο φίλος δεν με άκουσε. Τελικά εξέδωσε ανακοίνωση, το ίδιο έμαθα έκανε και άλλος επιχειρηματίας. Πολύ ωραία, εκεί δηλαδή που τους συζητούσαν 100 τώρα θα τους συζητούν 1000 και εκεί που θα ξεχνούσαν 100 τώρα θα ξεχάσουν 1000; Αποκλείεται, στους 200 θα μείνει.

Γι’ αυτούς λοιπόν τους λόγους και για την προστασία των ίδιων των επιχειρηματιών αλλά και της κοινωνίας η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν θα δημοσιεύει τέτοιες ανακοινώσεις.

Σήμερα έχομε δύο νέα κρούσματα, μέχρι την Δευτέρα θα έχουμε άλλα 10 μέχρι να μπεί φρένο και μέχρι να πληρώσει και η Χίος το τίμημα της στον ιό.

Στον κορωνοϊό όμως γιατί σ’ αυτόν της βλακείας το τίμημα είναι ήδη υψηλό.

 

Υ.Γ.: Α, για την βλακεία που λέγαμε. Χθες στο… βλακόμετρο σε σχόλια με αφορμή την φωτιά στον Τσεσμέ. Να καούν όλοι έγραψε ένας ηλίθιος.