Η λειψυδρία – λειψυδρία και η γαϊδουριά –γαϊδουριά

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 20/07/2018 - 17:22
αρχείο

Συνέντευξη αναγκάστηκε να δώσει ο Δήμαρχος για να πεί τα αυτονόητα με την λειψυδρία επί θύραις όπως και κάθε καλοκαίρι.

Αυτονόητα πράγματα για τα… ανόητα.

Μια βλάβη σε μια αφαλάτωση μας κρέμασε. Ενα εξάρτημα για να ρθεί από την Γερμανία κόστισε 12.000 ευρώ.

Όταν γράφαμε ότι με τις αφαλατώσεις θα πάθουμε ότι και με τις επιδοτήσεις των εσπεριδοειδών οι αιρετοί μας… έγραφαν και αυτοί.

Στήθηκαν οι ρευματοβόρες αφαλατώσεις, πληρώνουμε το νερό χρυσάφι και τώρα άρχισαν οι βλάβες. Και να δείτε τι θα γίνει όταν κοπούν τελείως οι επιδοτήσεις.

Στο μεταξύ στην τύφλα και την δίψα μας, αυτά πάνε πακέτο το Κόρης γεφύρι καλά είναι στη θέση του αλλά ως Φράγμα μας… χαιρετά.

Να κάνουμε υπομονή συνέστησε ο Δήμαρχος, να καλούμε την ΔΕΥΑΧ να μας φέρνει βυτία, να βάλουμε μεγαλύτερα φλοτέρ, είπε εκείνος και πιεστικά συμπληρώνουμε εμείς (αυτά πάνε μαζί, πιεστικό και πέταμα πλυντηρίου κάθε 5 χρόνια) και καλοκαίρι είναι θα περάσει.

Να μην ρωτήσουμε τώρα τι θα κάναμε αν είχαμε 10.000 τουρίστες, γιατί θα θεωρηθεί… χαζό, ας μείνουμε στην προτροπή του Δημάρχου.

Οικονομία βρε παιδιά, ειδικά στις ντουζιέρες στις παραλίες, που βρίσκονται και στα χαμηλότερα σημεία και έχουν συνεχή ροή. Οικονομία γιατί μόνο σε μια ντουζιέρα στον Βροντάδο το ρολόϊ της ΔΕΥΑΧ έγραψε για 2,5 μήνες 1800 κυβικά!!!

Ωραία Δήμαρχε μας, τώρα σωθήκατε.

Θα πεί βέβαια κανείς τι άλλο να κάνει ο Δήμαρχος. Τίποτα προσπαθεί και προσπαθεί καλά αλλά έχει την αυταπάτη ότι απευθύνεται σε Ευρωπαίους πολίτες και όχι σ’ αυτούς ενός Χαλιφάτου της Μέσης Ανατολής.

Διότι μονολόγησε βάλαμε και μπουτόν, ξέρετε αυτά που δίνουν ροή για συγκεκριμένο ικανοποιητικό διάστημα αλλά το σύστημα δεν δούλεψε.

Εμ’ πώς να δουλέψει Δήμαρχε αφού τα μπουτόν… εξαφανίστηκαν;

Τώρα συνέχισε, εξετάζουμε να βάλουμε σύστημα με φωτοκύτταρο.

Μπάβο Δήμαρχε, γιατί λείπει από την συλλογή μερικών.

Και όλα αυτά τα λέει και προσπαθεί σε μια κοινωνία που πριν τα… μπουτόν εξαφανίζονταν τα πιστολάκια από τις ντουζιέρες και αναγκάστηκαν να τα κολλάνε για να μην ξεβιδώνονται.

Αδέλφια δυστυχώς ή ευτυχώς η αλήθεια είναι μαλώτρα.

Για το κακό το ριζικό μας δεν φταίει η απόσταση, και τα άλλα νησιά μακριά είναι, δεν φταίνε τα ακριβά εισιτήρια, η Λέσβος και η Σάμος δεν έχουν φτηνότερα, δεν φταίει η έλλειψη υποδομών, ούτε οι άλλοι τις έχουν, δεν φταίνε σωστότερα μόνο αυτά.

Φταίει κυρίως η νοοτροπία μας να μην σεβόμαστε τίποτα δημόσιο, να θεωρούμε τον δρόμο τασάκι, την παραλία σκουπιδοτενεκέ, το δίκυκλο μας ελικόπτερο στο θόρυβο, το λιμάνι μας βόθρο και σταματάμε εδώ γιατί θα γίνουμε κακοί.

Ας κρατήσουμε το καλό για το υστερόγραφο.

 

Υ.Γ. Απηυδισμένοι όλοι από την Χιακή γαϊδουριά, εισηγούνται στην Λιμενική επιτροπή την τοποθέτηση κολονακίων  και στα πεζοδρόμια της προκυμαίας. Είχαμε δηλαδή μια περιοχή χωρίς δέστρες για τα καπίστρια θα την χαλάσουμε και αυτή.

Σχετικά Άρθρα