Η… λούφα της καθαριότητας στο Αεροδρόμιο και τα… κορόϊδα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 03/08/2022 - 20:19

Η καθαριότητα στο Αεροδρόμιο Χίου «Ο Όμηρος» μας προσβάλλει.

Αρμόδιος δεν εμφανίζεται, ο δε Δήμος Χίου, προκειμένου να μην… χολεριάσουμε «βγάζει το φίδι από την τρύπα».

Το αυτόν συμβαίνει και στο Λιμάνι με το… Σαράι του Καραγκιόζη, που επισήμως φέρει τον τίτλο Αίθουσα Αφίξεων – αναχωρήσεων επιβατών Εξωτερικού.

Αυτά λέει η ειδησεογραφία αλλά το… μακαρόνι έχει μεγάλη ουρά και σας ευχαριστούμε, που μας βοηθάτε, συνεχίζοντας εσείς το ρεπορτάζ.

Αίφνης συμπολίτης μας, έβαλε τον παρακάτω προβληματισμό.

Ποιός είναι υπεύθυνος για παράδειγμα για την Αίθουσα Αναχωρήσεων στο Αεροδρόμιο;

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτή και προκηρύσσει διαγωνισμό για την καθαριότητα της Αίθουσας, διαγωνισμό στον οποίο καμιά εταιρεία της Χίου δεν παίρνει μέρος, γιατί η… δουλειά έχει ως εξής: Kάποιος κεντρικά δίνει μια προσφορά για όλα τα Αεροδρόμια. Ο πλέον φτηνός την παίρνει και μετά λειτουργεί η λογική «Ότι πληρώνεις παίρνεις». Οι άνθρωποι ψίχουλα ζήτησαν να πάρουν, με τα ψίχουλα δεν βγαίνει ούτε… χαρτί υγείας να αγοράζουν.

Άρα, βρώμα και δυσωδία; Όχι. Η εταιρεία παίρνει τη δουλειά αλλά ο διαγωνισμός έχει ρήτρες. Αν για παράδειγμα δεν κάνει κανείς την δουλειά που του ενέθεσαν και την οποία κέρδιζε δίνοντας την φτηνότερη προσφορά, η Δημόσια Υπηρεσία που τον ελέγχει, μπορεί να τον παρατηρήσει στην αρχή και αν δεν συμμορφώνεται να τον κηρύξει έκπτωτο, να χάσει την δουλειά και να την αναλάβει ο αμέσως επόμενος, με την επόμενη ακριβότερη προσφορά.

Συνεπώς τα πράγματα εδώ είναι απλά. Κάποιος δεν κάνει την δουλειά του, κάποιος καλύπτει αυτούς που δεν προσφέρουν υπηρεσίες.

Αμέσως μετά αρχίζει η γκρίνια και η πραγματικότητα. Βρωμάει ο τόπος, σκουπίδια παντού, αγριόχορτα, εικόνες εγκατάλειψης. Έρχεται λοιπόν ο Δήμος, Χίου εν προκειμένω και καθαρίζει.

Άρα, άρα, πληρώνουμε εμείς όλοι οι δημότες αυτούς που δεν δουλεύουν, αυτούς που στέρησαν την δουλειά από άλλους που ήθελαν να δουλέψουν, δίνοντας φυσιολογικές προσφορές και προσβλέποντας στο κέρδος, που δεν είναι αμαρτία, και τέλος αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς, που τους ταϊζει τσάμπα το Δημόσιο, αφού δεν κάνουν την δουλειά τους, προασπίζοντας τα συμφέροντα του.

Για να μην μείνουμε λοιπόν στην επιφάνεια, εντοπίζουμε την ουσία.

Για την καθαριότητα στο Αεροδρόμιο και στην Αίθουσα αφίξεων εξωτερικού του Λιμένος υπάρχουν υπεύθυνοι. Απαιτούμε να φροντίσουν να λάμπει ο τόπος. Αλλιώς να μας ενημερώσουν τι ενέργειες έκαναν για να κηρυχθούν έκπτωτοι όλοι αυτοί οι κακοί επαγγελματίες, που ζούν εις βάρος ημών των κορόϊδων.

 

Υ.Γ.: Το υπουργείο που φροντίζει για την… στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Χίο, χρεώνεται και την… επιτυχία του θεσμού του Οικογενειακού γιατρού;

 

 

Σχετικά Άρθρα