Η μεγαλύτερη… υπόκλιση στην του Θεού Σοφία

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/07/2020 - 19:18

Κρίνω απαραίτητη την διευκρίνιση γιατί πολλοί πιστεύουν ότι η Αγία Σοφία της Πόλης είναι κάτι όπως ας πούμε η… Αγία Μαρκέλλα.

Ο ιστορικός λοιπόν Ναός του Ιουστινιανού είναι αφιερωμένος στην Σοφία του… Θεού.

Δεν ξέρω ποιός γελάει, αλλά προχθές σε παρέα και γενομένης συζητήσεως για το γνωστό δημώδες «Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις…» μια κυρία πετάχτηκε να ρωτήσει και απ’ ότι κατάλαβα, πολλοί είχαν την ίδια απορία και δεν μιλούσαν.

«Συγνώμη ρε παιδιά, για πιά… Δέσποινα μιλάμε;

Συγνώμη για τον… προσγειωτικό πρόλογο, αλλά τον θεώρησα απαραίτητο δείγμα του… μέλλοντος αφού προφανώς ξεχνάμε πως δίπλα μας μεγαλώνει μια νέα γενιά, που επικοινωνεί όχι πλέον με μηνύματα εις την Φραγκολεβαντίνικην αλλά μόνο με φωτογραφίες.

Γενιά ή γενιές που δεν κρίνουν πλέον απαραίτητο να… διαβάσουν για να ενημερωθούν.

Συνεπώς δεδομένων των εξελίξεων με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, του Ιστορικού Μνημείου της Ορθοδοξίας και όλης της ανθρωπότητας, προστατευόμενου με Διεθνείς συμβάσεις, που τις έγραψε εκεί που γράφει και την Δημοκρατία στην χώρα του ο Ερντογάν, σε Τζαμί, καλά είναι να δούμε σε ποιούς απευθύνεται.

Στο πιό φανατισμένο, το πιό αμόρφωτο, το πιό θρησκόληπτο κομμάτι του λαού του.

Δεν διαφέρει ο ίδιος, απλά είναι έξυπνος, αλλά ταυτόχρονα άπληστος, όπως όλοι οι δικτάτορες και αλαζονικός.

Τι έκανε στην ουσία σήμερα; Πρώτος εκείνος και μετά οι θρησκόληπτοι της χώρας του, έκαναν την πλέον βαθιά υπόκλιση στην του Θεού… Σοφία.

Συνδέοντας το μάλιστα με τις μαγκιές στο Καστελόριζο, μας έκανε το μεγαλύτερο δώρο.

Αν δεί κανείς ψύχραιμα τα πράγματα, από την ανάρτηση στα ελληνικά του Μακρόν, μέχρι την δήλωση Τράμπ, μετά την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, μέχρι τις θέσεις κυβερνήσεων και κρατών σε όλο τον κόσμο, η Τουρκική διπλωματία έχει να υποστεί τέτοια ήττα τουλάχιστον μισό αιώνα. 

Ποιός θα ασχολούνταν με ένα νησάκι, ούτε καν κουκίδα στον χάρτη, 1,5 μίλι από την Τουρκία και 72 από την Ρόδο, αν ο Ερντογάν δεν έμπλεκε στη μέση την Αγιά Σοφιά;

Τώρα προσέξτε μπλέξιμο. Επιφανείς ακραίοι Μουσουλμάνοι Ιερωμένοι κάνουν δηλώσεις ότι εξευτελίζει το Ισλάμ, προσκυνώντας ένα τόπο με… εικόνες, την μεγαλύτερη βλασφημία για Μουσουλμάνο.

Φιλελεύθεροι τώρα Μουσουλμάνοι Ιερωμένοι, τον κατηγορούν ότι έκανε ρεζίλι το Ισλάμ, φέρνοντας το σημειολογικά σε αντίθεση με τον Χριστιανικό κόσμο, με τον οποίο πρέπει να επιδιώκουν ειρηνική συμβίωση.

Τέλος και το κυριότερο. Και οι Τουρκικές… πέτρες κατάλαβαν το κόμπλεξ του με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Δεν αντέχει να βλέπει εικόνες του από τα… Κουρεία μέχρι το… Προεδρικό Μέγαρο, θέλει να τον υποσκελίσει και Η Αγιά Σοφιά είναι το σύμβολο του αλλά και ο τάφος του.

Ο Ερντογάν, εκτός από το βαθύ προσκύνημα έκανε σήμερα και κάτι άλλο. Αυτό που ήταν γνωστό πήρε το μαχαίρι και το επισημοποίησε. Έκοψε την Τουρκία στα δύο. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε πολύ γρήγορα.

 

Υ.Γ.  Δεν είναι δικό μου, αλλά με εκφράζει απόλυτα.

«Ειδικά για τα νησιά του συμπλέγματος της Μεγίστης, είναι καιρός νομίζω η κυβέρνηση να θεσπίσει οικονομικό κίνητρο 15.000€ ετήσιο επίδομα για κάθε οικογένεια που θα αποφασίσει να μετεγκατασταθεί εκεί.

Καθώς και για κάθε οικογένεια που ήδη διαμένει σ’ αυτή την εσχατιά του Αιγαίου.

Χίλιες Οικογένειες (1.000) επί δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000€) εκάστη, μας κάνει ΔΕΚΑΠΕΝΤΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (15.000.000 €) δηλαδή σχεδόν όσα τα καύσιμα και η συντήρηση ενός πολεμικού αεροπλάνου για τρεις (3) μήνες!!!

1000 οικογένειες εξασφαλίζουν πληθυσμό 4.000 + για τα νησιά αυτά.»

Γιώργης Τούμπος

 

 

Σχετικά Άρθρα