Και γι’ αυτούς που σπάσανε την πρόσβαση των ΑμΕΑ στην Δασκαλόπετρα ο Δήμος φταίει;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 20/06/2022 - 20:50

Όσο ζω ελπίζω πως θα σοβαρευτούμε.

Δείτε για παράδειγμα αυτό που γίνεται σήμερα στα Καρδάμυλα, όπου το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο έχει πρόβλημα, γιατί το κτίριο που στεγάζεται είναι ακατάλληλο.

Το κτίριο είναι Δημοτικό και πάνω στη θάλασσα και ότι είναι πάνω στη θάλασσα παθαίνει ότι και το… Λιμεναρχείο Χίου, που επισκευάζεται για… 65η φορά και ότι θα πάθει και η Αίθουσα Επιβατών… Μηταράκη, που θα γίνει δίπλα στην υπάρχουσα… πλωτή στην παλιά Ιχθυόσκαλά.

Γκρινιάζουν λοιπόν οι Καρδαμυλίτες δικαιολογημένα, γιατί ότι… αφαίρεση γίνει στη Χίο αφορά τα Καρδάμυλα και την Βόρεια Χίο γενικότερα.

Γκρινιάζουν και δικαιολογημένα, με την έννοια που κλαίει κάποιος στη… μάνα του καταφεύγουν στον Δήμο, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι: To κλιμάκιο στα Καρδάμυλα το θέλει η Πυροσβεστική υπηρεσία;

Αν ναι, και τα στοιχεία και η λογική αυτό λέει, τότε γιατί να λύσουν οι άλλοι ένα πρόβλημα δικό της;

Να ψάξει να βρεί η Πυροσβεστική κτίριο, να κτίσει ή να το ενοικιάσει. Να την βοηθήσουν όλοι, δεν αντιλέγουμε, αλλά γιατί ασχολούμαστε όλοι για ένα θέμα, που αφορά καθαρά και μόνο μια συγκεκριμένη υπηρεσία;

Εκτός αν κάνουν χάρη στους Καρδαμυλίτες, που δεν ισχύει. Χάρη δεν κάνει κανένας. Η Πυροσβεστική δεν κάνει οικονομία προσωπικού και υλικών. Κάνει αυτό που χρειάζεται και το Κλιμάκιο το έχει στα Καρδάμυλα για πρακτικούς λόγους. Να ψάξει λοιπόν και να λύσει το πρόβλημα μόνη της.

Η σοβαρότητα όμως επισημαίνεται και για ένα ακόμα λόγο, αυτόν της φωτογραφίας.

Ξέρετε τι δείχνει; Την ράμπα πρόσβασης των ΑμΕΑ ατην Δασκαλόπετρα.

Πότε φτιάχτηκε; Αν δεν κάνω λάθος πριν μια εβδομάδα. Ε, σήμερα είναι στην κατάσταση που βλέπετε. Ποιός το έκανε αυτό αδέλφια; Μόνο του έγινε; Είναι… φυσιολογική φθορά… εβδομάδας; Και τι θα γίνει τώρα, που ένα καροτσάκι μπλέκει στη ράγα, άρα πρόσβαση στα ΑμεΑ δεν υπάρχει;

Να πάει ο Δήμος και να το ξαναφτιάξει, αλλά εδώ παιδιά εμείς θέλουμε από πίσω μας έναν τεχνίτη, ένα τροχονόμο, έναν οδοκαθαριστή και έναν να μας δίνει προληπτικά… σφαλιάρες.

Συνεπώς καλή η γκρίνια δεν λέω αλλά καλύτερα είναι κάποια στιγμή να δούμε και τις δικές μας ευθύνες και την δική μας συμπεριφορά.

Χθες πέρναγα από τον περιφερειακό στον Καστρομηνά, βημάτιζα και μέτραγα, μέτραγα πλαστικά κεσεδάκια και σκεπτόμουνα. Άραγε υπάρχει ένας, ΕΝΑΣ ρε γαμώτο οδηγός, που να μην πετάει το κεσεδάκι του ρημαδιασμένου του καφέ του στο δρόμο;

 

Υ.Γ.: Kάτι μου λέει ότι για την… υπογεννητικότητα στο νησί φταίει ο… Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα