Και μέσα στον ορυμαγδό του… τρένου ας μην ξεχάσουμε τον Παντελή Καλόγερο

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 03/03/2023 - 20:24

Ξέρω ο πόνος είναι μεγάλος.

Τόσος που εγώ βλέπω τα παιδιά μας να σχηματίζουν με τις τσάντες τους εκείνο, το «Πάμε και όπου βγεί», βλέπω τους χιλιάδες που σιωπηρά και στη Χίο φωνάζουν εκείνο το… ξαναειπωμένο πάντως «Φτάνει πιά», ακούω συγκινημένος τις προσπάθειες των νεαρών τραυματισμένων του μοιραίου τρένου να σκουπίζουν τα δικά τους αίματα και να τρέχουν να βοηθήσουν τους διπλανούς τους, βλέπω τα καλά στοιχεία του λαού μας. Τα βλέπετε και εσείς;

Ας σφίξουμε λοιπόν τα δόντια και ας πούμε αποφασιστικά ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ και ας θυμηθούμε την προτροπή του Καζαντζάκη «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λές εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί εγώ θα φταίω».

Μέσα λοιπόν σ’ αυτό τον εθνικό πόνο, ας μην ξεχάσουμε αδέλφια τους άλλους τους μικρότερους, τους δικούς μας τους τοπικούς και ένας από αυτούς είναι η κατάσταση της υγείας του δικού μας του Παντελή Καλόγερου. Που ξεπέρασε τον κίνδυνο της ζωής του, αλλά εγώ θα το γράψω ευθέως και το… κρίμα στο λαιμό μου, κινδυνεύει τώρα να ζήσει μεν, που είναι το σημαντικότερο, αλλά να χρωστάει στο ιδιωτικό Κέντρο που έγινε καλά, τουλάχιστον … τρείς γενιές.

Και λέω συμπατριώτες. Έτσι θα το αφήσουμε; Και σκέφτομαι ακόμα βλέποντας και καμαρώνοντας την πρωτοβουλία της Mediterra  να ενισχύσει τους Χιώτες πρωταθλητές.

Άραγε αυτοί θα ενισχυθούν και μπράβο στην ΕΜΧ και σωστά, αλλά με τον παλαιό πρωταθλητή και παρά Ολυμπιονίκη Παντελή Καλόγερο, δεν μπορεί να γίνει το ίδιο;

Μπορεί να κτυπάω ανοικτή πόρτα και αυτό να έχει γίνει και μπράβο αν έγινε, αλλά θα ήθελα να ανακοινωθεί και να το ξέρω, ως καλό παράδειγμα αλληλεγγύης.

Όπως ξέρω ότι Χιώτες υψηλού βαλαντίου προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, αλλά ξέρετε και αυτοί πρέπει να βλέπουν όλους μας να συμμετέχουμε.

Παιδιά εγώ θα το γράψω ξεκάθαρα. Ακούς το νούμερο που χρωστάει ο Παντελής και τρομάζεις. Αν όμως όλοι μαζί βοηθήσουμε, ο καθένας ότι μπορεί, θα τρομάξουμε εμείς την… τρομάρα. Μην το αναβάλλετε λοιπόν κάντε το τώρα. Να μην αφήσουμε τον Παντελή να σωθεί μεν, αλλά να πνιγεί από το χρέος. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, εδώ κολλάει το καλό σύνθημα του Σκάϊ για ένα σωρό πράγματα, γιατί όχι και για τον δικό μας Παντελή.

Τα υπόλοιπα αφήνω να τα πεί η ΑΔΕΔΥ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τη στήριξη του συναδέλφου μας Π.Κ. είναι συγκινητικό. Επειδή ο προηγούμενος λογαριασμός είναι του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, όπου νοσηλεύεται ο συνάδελφος και προς αποφυγή προβλημάτων ταυτοποίησης των καταθετών, σας καλούμε από τώρα και στο εξής η ενίσχυση να δίνεται στο λογαριασμό του Π.Κ.: GR3701727020005702049968879 Τράπεζα Πειραιώς

 

Υ.Γ.: Γι’ αυτό δεν είμαστε όλοι… ποιητές.

Από την σελίδα του Κώστα Μαρδά στο facebook.

«Έφθασα μαμά!...

Κι εδώ είν' όλα διαφορετικά...

Και μην ανησυχείς μαμά...

Μόνο πες μου ποιος μας χώρισε μαμά...».

 

Σχετικά Άρθρα