Και ας πούμε ότι τον πιάσαμε τον παππού, που έβαλε την φωτιά, τι θα τον κάνουμε;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 01/07/2024 - 21:44

Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν ποινές. Φυσικά και όποιος δεν πειθαρχεί πρέπει να πληρώνει, αλλά επιτρέψτε μου μια σκέψη, έτσι όπως γράφω αυτή τη στιγμή και… μυρίζει το πληκτρολόγιο.

Άντε βρε αδέλφια και τον πιάσαμε τον παππού, που αποφάσισε σήμερα το πρωί να κάψει τα κλαδιά στο χωράφι του στο Μετόχι και η φωτιά συνεχίζεται ακόμα! Αφού τον αναζητεί η Αστυνομία, θα τον βρεί, μπορεί αυτό να έχει συντελεστεί και δεν το γνωρίζουμε.

Να σας περιγράψω την συνέχεια; Κάποια στιγμή αν ζεί ο παππούς σε τρία χρόνια, που θα γίνει το Δικαστήριο θα παρουσιαστεί ενώπιον των Δικαστών, που θα ρωτήσουν. Πως λέγεστε κύριε;

Απάντηση και δυνατά. Τζούμας Ιωάννης του Κωνσταντίνου κύριε Διοικητά, Τυφεκιοφόρος Πεζικού ΑΣΜ…. τάδε.

Καλά παππού, ετών; 20 κύριε Διοικητά, διαταγάς…

Θέλετε να συνεχίσουμε; Αν νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα, κάνετε λάθος, την πραγματικότητα σας περιγράφουμε, άρα;

Άρα θα τα γράψω για άλλη μια φορά τσάμπα.

Οι ποινές έρχονται μετά και σε πολλές περιπτώσεις ειδικά των… παππούδων είναι χωρίς νόημα. Τι πρέπει να προηγηθεί; Η ΠΡΟΛΗΨΗ.

Ρωτάω λοιπόν. Έχουν κανένα νόημα οι αντιπυρικές ζώνες, που κάνει ο Στρατός σε κάθε πυρκαγιά; Και σήμερα έγιναν.

Αντί να τρέχουμε σαν παλαβοί και να μας τραυματιστεί και κανένας στρατιώτης, (είδατε ότι τραυματίστηκαν τρείς Πυροσβέστες;) γιατί πρώτον δεν καθαρίζουμε σε μόνιμη βάση τις ήδη υπάρχουσες και γιατί δεν δίνουμε εργολαβία κάθε χρόνο και νέες, που να αποκλείουν βουνά μεταξύ τους, με δεδομένο το ανάγλυφο του εδάφους και την παρουσία των δρόμων, που έτσι και αλλιώς δρούν αντιπυρικά;

Έχουμε δεί πως δρούν οι δασικές πυρκαγιές; Μα ρε αδέλφια, ΒΟΥΔΙΑ να είμασταν κάποια στιγμή θα είχαμε μάθει. Οι φωτιές αυτές ΔΕΝ σβήνουν παρά μόνο αν δεν έχουν να κάψουν. Συνεπώς ή θα σβήσουν στην θάλασσα ή αν βρούν αντιπυρική ζώνη, όποιας μορφής.

Ε, αυτά γράφονται κάθε χρόνο, τα γνωρίζουν όλοι αλλά κάθε φορά βρισκόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Έργο όμως που σκοτώνει το περιβάλλον, βάζει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες και κοστίζει, κοστίζει απίστευτα. Έχει κανείς υπολογίζει πόσο μας κόστισε σήμερα και θα κοστίσει και αύριο, όχι ο παππούς, που αναζητείται, αλλά το δικό μας ξερό κεφάλι, που δεν αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα; Εκτός των επίγειων μέσων, κάθε ώρα πτήσης ενός Καναντέρ ισοδυναμεί με αυτό της πτήσης ενός μαχητικού F 16!

Και επειδή θα ρωτήσει εύλογα κάποιος. Και τι φταίει; ΕΜΕΙΣ. Εμείς δεν θέλουμε να αλλάξουμε. Κάντε μια βόλτα αύριο στην αντιπυρική, που έκανε «όπου την πάρει» σήμερα ο Στρατός και αναζητήστε την Νομοθεσία, που αυτή πρέπει να γίνει νόμιμα, και όταν γίνει σε τριάντα χρόνια, δέχομαι να μου τρυπηθεί η μύτη, μπας και ξεμπουκώσει και από την κάπνα.

 

Υ.Γ: Bαρέθηκα κύριε Τζούμα, μου είπε το πρωϊ ένας Αστυνομικός, που με συμβούλεψε να σταματήσω σε συγκεκριμένο σημείο, στο Μετόχι, για να μην κινδυνεύσω. Βαρέθηκα κάθε χρόνο το ίδιο σκηνικό. Και εγώ του απάντησα. Στο ίδιο σημείο, είχα βρεθεί το 1981. Κόκκαλο ο Αστυνομικός, αφού όπως υπολόγισε ήταν… αγέννητος.

 

Σχετικά Άρθρα