Καλά παιδιά… Αρκουμανέα και εμβολιασμένα

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 05/06/2021 - 10:06

Ανέβηκε στην Αλήθεια με μια φυσική... δειλία, το ραντεβού το έκλεισε το γραφείο του Νότη Μηταράκη, που φρόντισε για ένα διήμερο να... αλωνίσει τα μέσα ενημέρωσης, κάποιος τον... παράτησε στις σκάλες μας και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας σε λίγο βρίσκονταν στο ραδιοφωνικό στούντιο, δικαιώνοντας για άλλη μια φορά την επιλογή Κικίλια, να «τσιμπήσει» ένα τεχνοκράτη με μεταπτυχιακό ΜΒΑ από τη Βοστώνη στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και να τον πετάξει στη... θάλασσα της δημόσιας υγείας της χώρας μας.

Και κατά τη γνωστή ρήση του Καραμανλή, που μας πέταξε στη θάλασσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπιστευόμενος το ίδιον της φυλής, που μπορεί προκειμένου να μην πνιγεί μέχρι και... Ευρωπαία να γίνει, τα κατάφερε μια χαρά.

Και το λέμε όχι για τον άθλο του εμβολιασμού, που έβγαλε και βγάζει σε πέρας, αλλά για το γεγονός ότι ο άνθρωπος εκπέμπει από παντού ότι προχωρά προσγειωμένα.

Πως τα πάμε; Καλά, αλλά... χαμόγελο κανένα.

Η Χίος; Καλή, και... εμβολιασμένη.

Θα τα καταφέρουμε; Ναι, αν... εμβολιαστούμε.

Εμβολιαζόμαστε; Ναι, αλλά χρειαζόμαστε... άγχος.

Ελευθερία, χωρίς εμβόλιο δεν υπάρχει, άνοιγμα οικονομίας με τον κορωνοϊό στην γωνία δεν υπάρχει. Όποιος χαλαρώσει την... πάτησε

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, με απλό πειστικό λόγο, με επιχειρήματα, με σοβαρότητα, ανέλυσε τους λόγους της επίσκεψης του αλλά δεν μάσησε τα λόγια του.

Ναι, δεν λογιάζεται εμβολιασμός και προστασία με τον προσφυγικό πληθυσμό αφημένο στην τύχη του. Γι’ αυτό και η συμβολική παρουσία του στους εμβολιασμούς στην ΒΙΑΛ, που παρ’ ολίγον να την κλείσει ο Νότης Μηταράκης το... Πάσχα.

Ναι η Χίος πάει καλά αλλά στη... γειτονιά δεν είμαστε μόνοι μας.

Η Μυτιλήνη δεν εμβολιάζεται, όπως πρέπει, τα κρούσματα που έχει δεν είναι μέσα από το Καρά Τεπέ, μόνο, είναι και δικά της.

Συμπτωματικά ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο γείτονας σαμιώτης βουλευτής, έκανε έκκληση στους συμπατριώτες του να συμμετέχουν στους εμβολιασμούς, που αναβλήθηκαν λόγω... χαμηλής προσέλευσης.

Συνεπώς, ο Αρκουμανέας ότι είχε να μας πεί, μας το είπε, όχι μόνο με την επίσκεψη του αλλά με τον λιτό σοβαρό του λόγο.

Θέλουμε ελευθερία, θέλουμε άνοιγμα της οικονομίας, θέλουμε ξανά τα δρομολόγια Χίου - Τσεσμέ και αντίστοιχων γειτονικών λιμένων με την απέναντι ακτή;

Εμβόλια, χωρίς αυτά είμαστε χαμένοι από χέρι.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δεν πέρασε από τη Χίο για δημόσιες σχέσεις, το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε.

Στο νησί μας πάμε καλά αλλά στη γειτονιά μας, το γκριζάρισμα, για να μην γράψουμε κόκκινο και παρεξηγηθούμε από την ολυμπιακή θρησκεία, μάλλον το 'χουμε σίγουρο.

Με ότι σημαίνει αυτό.

 

Υ.Γ.: Πλάκα - πλάκα, μία ο Αρκουμανέας, με τους εμβολιασμούς στην ΒΙΑΛ, μια η... πάσα Μιχαηλίδη με τα εξωτερικά του Σκυλίτσειου, ο Νότης Μηταράκης για ένα διήμερο μόνο με την Μιμή Ντενίση δεν βρέθηκε... ακόμα.

 

 

Σχετικά Άρθρα