Καλομελέτα… κι’ έρχονται

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 06/10/2019 - 21:46

Για τις βάρκες μιλάμε και μακάρι να μην γίνει έτσι, αλλά αυτά τα οποία γράψαμε προχθές και για τα οποία προειδοποίησε ο Ερντογάν φαίνεται πως γίνονται πράξη.

Έτσι σύμφωνα με την σχετική ειδησεογραφία η Τουρκία άρχισε σήμερα να μετακινεί στρατιώτες και εξοπλισμό στα νοτιοανατολικά σύνορά της με τη Συρία, μία ημέρα αφότου ο Πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε ότι επίκειται στρατιωτική επέμβαση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Το τουρκικό πρακτορείο DHA ανέφερε ότι μεταφέρονται άρματα και θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή του Ακτσάκαλε, στα νοτιοανατολικά σύνορα. Ο τελικός προορισμός τους είναι η πόλη Τελ Αμπιάντ, εντός του συριακού εδάφους.

Θυμίζουμε ότι ο Ερντογάν είχε μιλήσει για μια επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) της κουρδικής πολιτοφυλακής, που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα αλλά είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.

 Η Τουρκία, σύμφωνα με τον γείτονα Σουλτάνο, είναι οργισμένη επειδή καθυστερεί η εφαρμογή μιας "ζώνης ασφαλείας" που θα χωρίζει τα σύνορά της από τα εδάφη των Κούρδων της Συρίας και για την οποία οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει.

Τώρα οι ΗΠΑ πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους της Συρίας που διαδήλωσαν σήμερα κατά των επαναλαμβανόμενων απειλών εκ μέρους της Τουρκίας για μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των εδαφών τους, στη βόρεια Συρία. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη βάση που διατηρεί στην περιοχή ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Από την μια λοιπόν εισβάλλει η Τουρκία θέλοντας να φτιάξει, σύμφωνα με τον Ερντογάν, μια ζώνη για να μεταφέρει 3 εκατ. Σύρους (!!!) από την άλλη οι Κουρδικές αρχές - που ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις στον βορρά της Συρίας - προειδοποιούν για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια πιθανή στρατιωτική επίθεση για τον καταυλισμό των εκτοπισμένων όπου φιλοξενούνται χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Τι θα γίνει; Χιλιάδες άνθρωποι θα τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν και θα μας έρθουν εδώ… κολυμπώντας.

Και αυτοί δεν θα είναι μετανάστες θα είναι πρόσφυγες, οπότε διόλου απίθανο να αλλάξουμε πάλι ατζέντα μιλώντας ξανά για προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Σε κάθε περίπτωση ας ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα.

Υ.Γ. Πως το είπε ο Μαρδάς για τον Πομπέο; Άλλο φίλοι και άλλο δούλοι. Υπάρχει πάντως και το φιλό…δουλοι.

Σχετικά Άρθρα