Καλώς ήλθατε στη… Χίο

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 02/11/2021 - 19:04

Γιατί θα πρέπει να δεχτούμε ότι ο κορωνοϊός θα είναι μονίμως εδώ;

Όχι δεν θα είναι εδώ, η επιστήμη θα έχει νικήσει και… μάγκας θα είναι ο πλέον προετοιμασμένος, αυτός, που στο διάστημα του αναγκαστικού διαλείμματος, προετοιμάστηκε και όταν άνοιξε η αγορά ήταν πανέτοιμος.

Ξέρετε ποιοί είναι αυτοί;

Επιτρέψτε μου μια γνώμη.

Ξέρω ποιοί δεν είναι έτοιμοι, ποιοί όλο αυτό το διάστημα «αγρόν αγοράζουν», ποιοί αφήνουν να περνάει ο καιρός ανεκμετάλλευτα.

Και όπως καταλάβατε, όλως τυχαίως αυτοί είμαστε εμείς.

Οι φωτογραφίες είναι από το… Σαράϊ, δίπλα στην παλιά Ιχθυόσκαλα, που τύποις είναι Αίθουσα αφίξεων επιβατών Εξωτερικού (!) φουρτούνα μας.

Στην ουσία είναι μια καταρρέουσα Αίθουσα, μια ντροπή, ένα αίσχος, ένα έκτρωμα, ένα επικίνδυνο κτίριο, που αν δεν σκοτώσει τους υπαλλήλους που είναι μέσα, θα σκοτώσει κάποιον επισκέπτη, για να βρούμε επιτέλους τον ρόλο που μας… αξίζει (;) να μην μας επισκέπτεται άνθρωπος!

Υποτίθεται ότι πετάχτηκε πάνω του ένας σκασμός λεφτά για επισκευές. Όποιος θέλει ας το επισκεφθεί. Σοβάδες πεσμένοι, πρώην σίδερα, κλιματιστικά που κρέμονται, τέντες που μπήκαν μια φορά και τώρα σαβουριάστηκαν σε μια γωνιά να σαπίζουν και… μια ησυχία εκπληκτική λόγω κορωνοϊού.

Θα περίμενε κανείς ότι το διάλλειμα αυτό θα ενεργοποιούσε τους άχρηστους, που τους ταϊζει ο ελληνικός λαός με το υστέρημα του.

Ποιός θα το επισκευάσει; Σε ποιόν ανήκει βρε γυναίκα το παιδί; Χρόνια ερίζουν υπουργείο Οικονομικών, Τελωνεία, Λιμενικά Ταμεία, δεκάδες υπηρεσίες και τουλάχιστον τρία υπουργεία!

Στο μεταξύ η Χίος έχει αλλάξει 7-8 Βουλευτές, έχει για χρόνια έναν σημαίνον στέλεχος της Κυβέρνησης υπουργό, είχε έναν άλλον προηγούμενα, έχει Περιφερειάρχη, 4-5 Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχο, ένα σωρό αιρετούς και μία μόνο… εξέδρα!

Ερώτημα λοιπόν.

Εντάξει ο κορωνοϊός. Μεταξύ άλλων μας στέρησε και 100 - 150.000 Τούρκους τουρίστες το έτος. Έχουμε συλλάβει το νούμερο και το οικονομικό μέγεθος;

Όλοι αυτοί… κουτσομπήκαν από αυτή την παράγκα του Καραγκιόζη και ήταν ευκαιρία το αναγκαστικό αυτό διάλλειμα, να μας οδηγήσει σε μια λύση.

Ποιά δόθηκε μέχρι στιγμής; Καμμιά. Ξέρετε τον Μάρτιο του 2021 πόσα χρόνια η Αίθουσα αυτή δεν χρησιμοποιείται; Δύο.

Και τώρα το ερώτημα, που… κερδίζει.

Αν αύριο ως δια μαγείας φύγει από πάνω μας ο κορωνοϊός και πεί η Τουρκία ανοίγω τα σύνορα μου και εμείς τα «καλώς δεχτήκαμε» από πού θα μπούν οι τουρίστες;

Από το Τελωνείο στην Προκυμαία, που δεν χρησιμοποιείται γιατί την γλύτωσε παρά τρίχα από τον σεισμό στη… Σάμο ή από την παρούσα και εικονιζόμενη παράγκα, που δεν κάνει πιά ούτε για αποθήκη;

 

Υ.Γ: Επί των νέων μέτρων… περιορισμού των ενεμβολίαστων. Άντε να δούμε αν η ιστορία γράψει τον Κυριάκο ως τον Πρωθυπουργό, που πίστεψε ότι υπάρχει ο όρος ολίγον έγκυος.

Σχετικά Άρθρα