Κάντο όπως η Μπαρμπαρή και ο Σιμιριώτης

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 19/08/2020 - 20:45

Μια πέτρα αρκεί για να γίνει… βράχος.

Ένας χρειάζεται για να γίνουν… πολλοί.

Αυτό σκεπτόμουνα με την πρωτοβουλία της Μαίρης Λιάρου - Μπαρμπαρή, πρωταθλήτριας μεγάλων αποστάσεων και Αιγνουσιωτίνας, ο σύζυγος της από τις Οινούσσες, που άνοιξε φέτος τον δρόμο με τον διάπλου Οινουσσών – Παναγιάς, με στόχο του χρόνου, κορωνοϊού επιτρέποντος, να μην είναι μόνη.

Αλήθεια μόνος δεν ξεκίνησε και ο Μιχάλης Σιμιριώτης ή μήπως ξεχάσαμε τον Χιώτη - ψυχή όχι ενός αλλά οκτώ Ημιμαραθωνίων (!) που έφερε στο νησί μας χιλιάδες αθλητές, έκανε γνωστό τον Κάμπο και τη Χίο στην υφήλιο, ξεκινώντας στην κυριολεξία από το μηδέν;

Μακάρι το ίδιο να γίνει και με την Μαίρη Λιάρου - Μπαρμπαρή, που σε 2,5 ώρες διήνυσε κολυμπώντας τα 6,5 ναυτικά μίλια, που χωρίζουν τις Οινούσσες από την Παναγιά.

Εγγύηση για την συνέχεια, όχι μόνο η ίδια, αλλά το γεγονός ότι το αγκάλιασε ο Δήμος Οινουσσών.

Εδώ ο συμβολισμός βεβαίως δεν είναι μόνο αθλητικός, είναι πολιτικός είναι ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης.

 Είναι εκπομπή μέσω του αθλητισμού του μηνύματος, ότι την ώρα που ο διεθνής ταραξίας Ερντογάν, «τρυπάει» το Αιγαίο με προτίμηση τα ξένα χωράφια, εμείς κολυμπάμε σε μια θάλασσα ειρήνης, που ενώνει στεριές, ανθρώπους και πολιτισμούς.

Ο καθένας με τις αξίες του και μην έχετε αμφιβολία για τον νικητή.

Όπως ας μην έχουμε αμφιβολία ότι η Μαίρη ξεκίνησε μόνη αλλά του χρόνου μπορεί να έχουμε μια εν δυνάμει διεθνή αθλητική πρωτοβουλία.

Και για να επιστρέψουμε στην αρχική σκέψη, με πρωταγωνιστή και στις δύο περιπτώσεις έναν μόνο άνθρωπο.

Ας κάνουμε ο καθένας σαν μονάδα στο χώρο του την διαφορά.

 

Υ.Γ.: Ένα προς 8,8 το ευρώ με την τουρκική λίρα. Ε, ρε…spa, που χάνουμε.

Σχετικά Άρθρα