Λάθος ώρα, λάθος μέρα, λάθος τόπος, λάθος συμπέρασμα

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 25/10/2020 - 12:00

Κατ’ αρχήν να συγχαρούμε το υπουργείο Μετανάστευσης, που έστω και καθυστερημένα για τρείς μέρες διενήργησε αναγνωριστικά τέστ κορωνοϊού στον ευαίσθητο χώρο της ΒΙΑΛ.

Δεν γνωρίζουμε γιατί τα τεστ σταμάτησαν και για τον υπόλοιπο πληθυσμό του ΚΥΤ, αλλά δεν γνωρίζουμε επίσης και τον προγραμματισμό ή άλλες υποχρεώσεις των συνεργείων του ΕΟΔΥ.

Επίσης να ευχαριστήσουμε δεύτερη φορά, γιατί ευκαιρίας δοθείσης, δόθηκε εντολή στα συνεργεία του ΕΟΔΥ να εργαστούν και την Κυριακή και έτσι είχαμε τον πρώτο μαζικό, δημόσιο, δωρεάν έλεγχο του αστικού πληθυσμό, του νησιού μας.

Μόνο που ας μας επιτραπεί μετά τα θετικά να κάνουμε την παρατήρηση του τίτλου.

Λάθος ώρα, λάθος μέρα, λάθος τόπος, λάθος συμπέρασμα και να το αναλύσουμε.

Ποιοί πήγαν σήμερα να στηθούν στην Πλατεία, μερικοί και δύο ώρες για ένα τέστ;

Επειδή τους είδαμε, έναν – προς έναν που λένε. Ήταν συνειδητοί άνθρωποι, πολλοί τρίτης ηλικίας, με τις αποστάσεις τους, με τις μασκούλες σωστά και όχι ως δεύτερο… προγούλι, που προσήλθαν συνειδητά και με την αγωνία να μάθουν. Να μάθουν και για τους ίδιους και για τους γύρω τους.

Μέχρι εδώ ωραιότατα, αλλά αυτό που θα μάθουμε σε μερικές μέρες με πλήρη ασφάλεια, μετά και τα μοριακά τεστ, που θα γίνουν σε όσους την Κυριακή αποδείχθηκαν θετικοί, δεν θα είναι ασφαλές και δεν θα είναι ο μέσος όρος.

Κι’ αυτό γιατί επιμένουμε.

Λάθος ώρα, λάθος μέρα, λάθος τόπος, λάθος συμπέρασμα.

Η σωστές ώρες είναι μεταξύ 10.00 και 12.00 το βράδυ, η σωστή μέρα είναι Παρασκευή ή Σάββατο, ο σωστός τόπος είναι η Προκυμαία. Εκεί και έτσι το συμπέρασμα θα είναι σωστό.

Προσέξτε, δεν ψέγω τους νέους ανθρώπους, δεν είναι λίγο αυτό που τους βρήκε, μας βρήκε, αλλά θέλουμε δεν θέλουμε είναι η πλέον… ανέμελη ομάδα από την φύση της.

Ταυτόχρονα είναι και η πιο δυνατή, αφού ο εχθρός έχει το πλέον ύπουλο χαρακτηριστικό. Δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα. Κουβαλιέται στο σπίτι, στην δουλειά στην παρέα κ.λ.π. χτυπώντας τον πιο αδύνατο, χωρίς αυτό να συνδέεται με την ηλικία.

 

Υ.Γ. Μπροστά μου μια νέα κοπέλα, παρ’ ολίγον να λιποθυμήσει όταν της ανακοίνωσαν το θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι χρειάζεται ψυχραιμία. Όπως εξελίσσεται το πράγμα, αργά ή γρήγορα και σε βάθος χρόνων, ο κορωνοϊός δεν ήρθε για να φύγει, το ίδιο θα ακούσουμε οι περισσότεροι. Το θέμα είναι όταν το ακούσουμε να υπάρχει φάρμακο θεραπείας.

 

 

Σχετικά Άρθρα