Μασάει μαστίχα ο… κορωνοϊός;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 07/07/2020 - 19:54

Σύμφωνα με το γνωμικό η αίγα δεν μασάει… ταραμά, για μαστίχα δεν ξέρουμε, αλλά εκτός της πλάκας τώρα, και οι πέτρες πρέπει να έχουν καταλάβει ότι το να χρησιμοποιούμε την μαστίχα για… μάσημα, έχει την ίδια αξία για τους Άραβες, πριν ανακαλυφθεί ότι το πετρέλαιο προκαλεί κίνηση και δεν είναι για… εντριβές ή για φωτισμό λυχνιών.

Δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε, ότι μας χρειάζεται έρευνα, πιστοποίηση, οικολογική καλλιέργεια, αυστηροί έλεγχοι ποιότητας και άμυνα στις επιθέσεις που θα ακολουθήσουν.

Γιατί θα ακολουθήσουν επιθέσεις και θα είναι σκληρές.

Η μαστίχα ανοίγεται και όποιος ανοίγεται πρέπει να περιμένει και τις τρικολοποδιές. Και οι… τρικλοποδιές του φαρμάκου είναι πιο μαγκιόρες απ’ αυτές των ναρκωτικών και της πορνείας, γιατί πλέον μιλάμε για άλλα νούμερα και μεγέθη.

Τελευταία είδηση αυτή της κυκλοφορίας αντισηπτικού για τον πανδημία του κορωνοϊού και όχι μόνο, εντός τριμήνου με βάση τη μαστίχα.

Μην ρωτήσει κανείς γιατί ανακαλύπτουμε κάτι που το αναφέρει ο Ηρόδοτος  το 500 π.χ. ότι δηλαδή  η μαστίχα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, γιατί και τα πετρέλαια του Αιγαίου και άλλα, μέχρι να πλακωθούμε με την Τουρκία, να μην μείνει κολυμπηθρόξυλο, μέχρι να τα… ανακαλύψουμε, το πετρέλαιο θα είναι για τις βρούβες αφού θα έχει δώσει τη θέση του στις ήπιες μορφές ενέργειας και στον ηλεκτρισμό, μπαταρίες αυτοκινήτων κ.λ.π. που δεν θα παράγεται από καύσιμα.

Δεν χρειάζονται λοιπόν εκπλήξεις, που ένα Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μας ανοίγει τα μάτια για άλλη μια χρήση της μαστίχας. Άλλωστε θα ρθούν πολλές αν στηθεί και λειτουργήσει το Ινστιτούτο Έρευνας της Μαστίχας της ΕΜΧ.

Αυτό που πρέπει να μας αφυπνίσει είναι ότι όλα αυτά δεν παντρεύονται με το… Gramoxon τυχαίο το… ατυχές παράδειγμα.

Οι εξελίξεις θα είναι ταχύτατες, ταχύτατη πρέπει να είναι και η ΕΜΧ, που δεν μπορεί να εκτινάσσεται σε τέτοια μεγέθη και να λειτουργεί, χωρίς κανείς να φταίει προσωπικά, σε συνθήκες… ατμού την εποχή της πυρηνικής σύντηξης.

Για παράδειγμα το αντισηπτικό έπρεπε να το βγάλουμε πριν τρείς μήνες.

Ας παραδειγματιστούμε από τον ιδιωτικό τομέα. Είδαμε πως σε… μια νύχτα ο Παπουτσάνης αντί για σαπούνια έβγαλε αντισηπτικά και εκτινάχθηκαν τα έσοδα του την ώρα που όλοι βυθίζονταν;

Δεν κάνω προς Θεού κριτική, ποιός είμαι άλλωστε, θέλω απλά να καταδείξω ότι η μαστίχα, όπως και ναυτιλία μπορεί τοπικά να μας σώσει. Αρκεί να θέλουμε να σωθούμε.

 

Υ.Γ. Επανέρχομαι στην πρόταση μου, με αφορμή την σημερινή διαμαρτυρία των Σύρων στην Πλατεία. Όποιος παίρνει άσυλο να του δίνει ο Δήμος Χίου ένα εισιτήριο ΔΩΡΕΑΝ για τον Πειραιά. Ας αρχίσουν από τους καμιά πενηνταριά, που μη έχοντες στέγη, έχουν σπάσει τις πόρτες και… διαμένουν στα πρώην, μα πολύ πρώην ενοικιαζόμενα στου Γιαμού στον Καρφά.

Σχετικά Άρθρα