Με… σάλιο είναι κολλημένα τα μάρμαρα στο άγαλμα Πλαστήρα;

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 30/11/2022 - 20:16

Λεπτομέρειες… θα πεί κανείς, αλλά όλα έχουν την σημασία τους και ελάτε και στην θέση του Δήμου Χίου, που «πληρώνει» όλα τα… στραβά ψωμιά.

Άντε λοιπόν να πάνε τα συνεργεία να… ξανακολλήσουν τα μάρμαρα από το βάθρο στο άγαλμα του Νικολάου Πλαστήρα, που βρίσκεται στην περιοχή του ΝΟΧ αντί της κεντρικής μας πλατείας, που φέρει πάντως το όνομα του.

Με το εύλογο ερώτημα στα χείλη όλων. Επιτέλους βρε παιδιά βάλτε και λίγη κόλλα στο υλικό!

Και επειδή αναφέραμε πρώτοι την… λεπτομέρεια θα πρέπει και ο τεχνικός μας κόσμος γενικά να αναρωτηθεί. Τελικά η υπομονή του κόσμου είναι ανεξάντλητη;

Φυσικά και δεν κάνουμε συγκρίσεις αλλά έχουν αναλογιστεί όλοι πέραν τις ταλαιπωρίας, τι σημαίνουν οικονομικά τα έργα που γίνονται;

Οι καταστηματάρχες σε Πασπάτη και Ψυχάρη είναι θαύμα ότι δεν έχουν κλείσει. Σε τελική ανάλυση μόνο εκείνοι γνωρίζουν το μέγεθος του πόνου. Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε στην… απ’ έξω και κουνάμε το κεφάλι με κατανόηση.

Το καρδιοχτύπι τώρα μεταφέρεται στον δρόμο του Κονταρίου, με τους καταστηματάρχες να έχουν κρεμάσει… μαύρες κουρτίνες. Το αυτόν ετοιμάζονται να πράξουν και οι αντίστοιχοι στον δρόμο από την Καλουτά στο πρώην ΙΚΑ.

Μήνες τώρα κρατάνε τα έργα στον παραλιακό του Αεροδρομίου και κανείς δεν ήθελε να είναι στη θέση των επαγγελματιών της οδού Ιωάννου Χρήστου. Αλήθεια, υπάρχουν ακόμα;

Τα ίδια σκέπτονται και οι καταστηματάρχες της Παχνού, κάνοντας προσευχές μην βρεθεί κανένα… ψηφιδωτό δάπεδο, για το οποίο αν είμασταν άλλη χώρα, όταν το βρίσκαμε θα στήναμε πανηγύρι.

Γιατί τα σημειώνουμε αυτά; Όχι για να συσχετίσουμε άσχετα έργα μεταξύ τους ή να τονίσουμε ότι τα έργα εν τέλει εκτός των θετικών συνιστούν εκ των πραγμάτων ταλαιπωρία, κόστος και αγανάκτηση.

Το κάνουμε για να εμφυσήσουμε την προσοχή στον τεχνικό, επαναλαμβάνομε κόσμο μας, με την ευρύτερη έννοια του, μια δουλειά που γίνεται να γίνεται σωστά και πώς κάθε δουλειά είναι υπεύθυνη.

Υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο Χειρουργός, που πραγματοποιεί σωστά μια επέμβαση, αλλά και ο οικοδόμος, που δεν μπορεί να κολλάει μάρμαρα… με σάλιο ή ο εργολάβος που για να πάρει την δουλειά δεν έχει υπολογίσει σ’ αυτήν… υλικά.

Γιατί φαντάζεται κανείς μετά από τόση ταλαιπωρία στο τέλος να στρώνουμε για να… ξεστρώσουμε.

Μα δεν πέρασε παρά λίγος καιρός, που τα μάρμαρα στο προαναφερόμενο σημείο ξανακολλήθηκαν.

Αν δεν μπορούν βρε αδελφέ ας τα… καρφώσουν.

 

Υ.Γ.: Επειδή σε λίγο θα έχουμε τα… σαράντα για τον πατ. Αντώνιο της Κιβωτού, από τους… εκτελεστές του, έχει κανείς την απορία αν θα του απαγγελθεί… κατηγορία; Γιατί μέχρι στιγμής ούτε αυτό υπάρχει ακόμα.

 

Σχετικά Άρθρα