Μετά τις προειδοποιητικές βολές οι... άλλες πως λέγονται;

Τετ, 23/02/2022 - 19:11

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια…

Από πιτσιρικάς θυμάμαι, που ο συγχωρεμένος πατέρας ταξίδευε με τις ανεμότρατες ένα πονοκέφαλο είχαμε.

Μην τους συλλάβουν οι Τούρκοι να ψαρεύουν μέσα στα δικά τους νερά ή μην τους ρυμουλκήσουν εκεί και πουν πως ψάρευαν παρανόμως και ακολουθήσει μπαλαούρο, κρατήσεις και πολλά άλλα.

Τέλος πάντων, είχαμε ένταση στα ελληνοτουρκικά, είχαμε και επεισόδια με ψαράδες, όποτε είχαμε ησυχία ψάρευαν… παρέα.

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό ζούμε και σήμερα, αφού η Τουρκία εδώ και χρόνια «ξύνεται» σε όλα τα επίπεδα. Από τον Ερντογάν, μέχρι τον χειρότερο του της Αντιπολίτευσης και από τον Χουλουσού Ακάρ, μέχρι τον… Λιμενικό της γωνίας του Τσεσμέ.

Κάτω από το πρίσμα αυτό πρέπει να δούμε και το επεισόδιο στις Οινούσσες, όπου τα γεγονότα όπως και να παρουσιαστούν, υπάρχουν πράγματα που δεν αλλάζουν.

Ένας τραυματίας για παράδειγμα, είναι τραυματίας, τα πυρά λοιπόν δεν κρύβονται, όπως δεν κρύβονται και τα στίγματα των πλοίων.

Οι κανόνες επίσης είναι σαφείς για την παραβίαση των θαλασσίων συνόρων. Όπως είναι σαφείς και για το τι σημαίνει προειδοποιητικά πυρά.

Δηλαδή η Τουρκική πλευρά τι απαίτηση είχε; Να ψαρεύουν παρανόμως εντός των ελληνικού θαλάσσιου χώρου, να προειδοποιούνται να απομακρυνθούν, να προσπαθούν να εμβολίσουν το ελληνικό περιπολικό, να ρίχνουν… πέτρες και μετά να αγνοούν προειδοποιητικές βολές. Και κατά τη γνώμη τους, γιατί λέγονται προειδοποιητικές, για να κάνουν οι Λιμενικοί σκοποβολή στους… γλάρους;

Προειδοποιητική σημαίνει η επόμενη βολή είναι δική σου και τέλος. Δεν χρειάζονται εδώ ωραιοποιήσεις ούτε αρνήσεις σε γεγονότα πασιφανή άλλωστε, αφού ο τούρκος ψαράς τραυματίας δεν κρύβεται.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν τραυματίστηκε, αλλά τι γύρευε μέσα στις Οινούσσες.

Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή και θα εξηγήσω γιατί. Δείτε τις τουρκικές αντιδράσεις μετά το επεισόδιο. Αν οι Τούρκοι ξέρουν να κάνουν κάτι καλά είναι να παριστάνουν τους ψόφιους κοριούς, όταν υπάρχει πρόβλημα, εδώ απείχαν από ολόκληρο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και να εφαρμόζουν στην πράξη την παροιμία «Και κερατάς και δαρμένος».

Η ενέργεια τους λοιπόν ήταν να εξαντλήσουν την… νομιμότητα.

Κάλεσαν τον Έλληνα επιτετραμμένο στην Άγκυρα και επέδωσαν διάβημα διαμαρτυρίας εκθέτοντας τα γεγονότα. Εδώ η Τουρκία παίζει ένα παιχνίδι, που εμείς θέλουμε. Το παιχνίδι της… νομιμότητας.

Πως θα απαντήσουμε εμείς; Παρομοίως. Που σημαίνει στοιχεία, στίγματα πλοίων, βιντεοσκόπηση συμβάντος, παρουσίαση γεγονότων, νόμιμα και επίσημα.

Άρα και χωρίς να είμαι άξιος να παραδώσω μαθήματα σε κανέναν, οι Λιμενικοί μας πρέπει να έχουν μάτια δεκατέσσερα. Κανείς δεν θα τους κατηγορήσει για βολές αν έπρεπε να πέσουν βολές. Κάθε τι που συμβαίνει πρέπει να καταγράφεται και να τεκμηριώνεται. Όσο η Τουρκία θα παίζει το χαρτί αυτό, γιατί το τι θα κάνει τελικά θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του τσαμπουκά του Πούτιν στην Ουκρανία.

Το απέδωσε με τον μοναδικό του τρόπο ο Κώστας Μαρδάς, σημειώνοντας λιτά με δύο φράσεις και τα είπε ΟΛΑ.

Ο Πούτιν, έγραψε θέλει να διορθώσει τον Λένιν στην Ουκρανία...

Και ο Ερντογάν θέλει να διορθώσει τον Κεμάλ στο Αιγαίο...

 

Υ.Γ.: Eίναι κρίμα μετά από τόση ταλαιπωρία να μην κατάλαβε κανένας ΤΙΠΟΤΑ.

Το ότι ο κόσμος δεν κατέβηκε στην συγκέντρωση δεν πρέπει να κάνει την ΝΔ να πανηγυρίζει. Ας βάλει νερό στο κρασί της και ας φύγει από τον Θόλο. Και το Δημοτικό Συμβούλιο ας αποφασίσει επιτέλους να δώσει τις Μπαμπακιές.

Αλλιώς μην περιμένει κανείς σύγκρουση. Δικαστικές περιπέτειες και αγωγές αποζημιώσεων να περιμένει και στο μεταξύ η… ΒΙΑΛ στέλνει σε όλους μας τους χαιρετισμούς της.

 

 

Σχετικά Άρθρα