Μια φτυαριά άσφαλτος γι’ αυτή την παγίδα στην Απλωταριά

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 03/10/2022 - 20:25

Πολλές φορές ένα πέρασμα με τα πόδια στην Απλωταριά, ας πούμε, μπορεί να κρατήσει ακαθόριστη διάρκεια.

Ευτυχώς ή δυστυχώς το ποδήλατο διευκολύνει τα πράγματα, με την έννοια ότι μειώνει την… κίνηση, αλλά πάλι αυτή η επαφή είναι μοναδική.

Είναι πια θέμα πείρας και χωρίς να παρεξηγηθώ, πολλές φορές πριν μιλήσει κάποιος ξέρω αν είναι καλοπροαίρετος ή όχι, αν θα δώσει είδηση ή απλά θέλει να ξεσπάσει, να τα πεί, όπως και νάχει σε βρήκε, σε σταμάτησε, πρέπει να τον ακούσεις, να του μιλήσεις, και κυρίως να του εξηγήσεις ότι δεν είσαι ο… Λούκι Λούκ.

Η κυρία που με σταμάτησε ήταν ευγενέστατη.

Θέλω να σας δείξω κάτι, που περνάει απαρατήρητο, εκτός να σκαλώσει μέσα το …παπούτσι σου.

Διατηρώ κατάστημα, εκεί… και μετράω καθημερινά μπορεί και τρία, τέσσερα περιστατικά, που ειδικά ηλικιωμένοι άνθρωποι κινδυνεύουν να χτυπήσουν.

Χθες μαζεύαμε μια κυρία, που γλύτωσε από τύχη το σπάσιμο.

Ενώ μιλάγαμε με οδήγησε πριν την Στοά Φραγκάκη, όπου βρίσκεται αυτό το καπάκι.

Η κυρία συνέχιζε. Βλέπω τον Δήμαρχο μας, ακόμα και Κυριακές δεν ησυχάζει, παρακολουθώ τα έργα που γίνονται, τις μπουλντόζες στην Πασπάτη, τα χιλιόμετρα ασφάλτου που πέφτουν στο κέντρο και τις γειτονιές και αναρωτιέμαι, μια φτυαριά άσφαλτος δεν περισσεύει και γι’ αυτό το καπάκι, που συνιστά μια πρώτης τάξεως παγίδα;

Θα μου πείτε, γιατί δεν τηλεφωνώ να το πώ στον Δήμο.

Ε, το αμελώ και εγώ, αλλά μια που σας βρήκα το λέω σε σας, εσάς σας ακούνε καλύτερα.

Ε, για να το λέει η κυρία, μπορεί να είναι και έτσι και σίγουρα δεν είναι θέμα μια φτυαριάς ασφάλτου.

Δεν είναι όμως και το μεγάλο τεχνικό έργο. Σίγουρα θέλει επισκευή και σίγουρα περνά απαρατήρητο μέσα στα πολλά και πολύπλοκα.

Αφήστε που πρέπει ο Δήμαρχος να… ανταμείψει την κυρία για την ευγένεια της.

Υ.Γ.: Πως το είπε χθες ο Ομέρ Τσελίκ; Ο εκπρόσωπος του Κυβερνώντος Κόμματος στην Τουρκία. «Η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο, μπροστά στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ευτυχώς και υπάρχει η Τουρκία και τους δίνει τουλάχιστον… σωσίβια.

 

Σχετικά Άρθρα