Μήπως ήρθε η ώρα του… Ομηρείου;

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 22/09/2021 - 16:54

Διευκρινίζω ότι δεν είμαι ούτε ένα γραμμάριο παραπάνω ευαισθητοποιημένος από την δημοτική αρχή Χίου, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ομηρείου, πόσο μάλλον από τους εργαζόμενους σ’ αυτό για την λειτουργία του πολιτιστικού μας Κέντρου.

 

Απλά μου δίνεται η δυνατότητα της δημόσιας παρέμβασης και κυρίως μου σφίγγεται το στομάχι όποτε περνώ απ’ έξω και νοιώθω να εξακολουθεί να μην χτυπάει η καρδιά του.

Αν δεν είναι σφίξιμο είναι γροθιά και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.

 

Είναι δεδομένο ότι αυτή η θλιβερή ιστορία του κορωνοϊού πήγε τα πάντα πίσω και τον Πολιτισμό, κάτι που θα το δούμε σε βάθος χρόνου. Ειδικά δε τις επιπτώσεις στο θέμα της Παιδείας θα τις πληρώσουμε ακριβά, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

 

Της παρούσης όμως είναι να δούμε ότι έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα λειτουργίας κλειστών κέντρων ενώ στο νησί μας έχουμε μεγάλο αριθμό εμβολιασθέντων.

Λιγότερα άτομα, αποστάσεις, μάσκες κ.λ.π. άρχισαν ήδη αλλού να λειτουργούν.

 

Ξέρω ότι δεν είναι το ευκολότερο πράγμα να παρακολουθήσεις μια εκδήλωση μασκοφορεμένος, αλλά σιγά – σιγά θα πρέπει να ζήσουμε και με αυτό.

Ταυτόχρονα πάνω από 500 μαθητές συμμετείχαν στα εργαστήρια του Ομηρείου, εργαστήρια που τόσους μήνες είναι ορφανά. Γιατί κακά τα ψέματα, χωρίς το Ομήρειο είναι ορφανός ο πολιτισμός μας. Και με ορφανό πολιτισμό πρόοδος δεν υπάρχει.

 

Συνεπώς θερμά παρακαλώ το Δ.Σ. του Ομηρείου να συνεδριάσει και να μας ενημερώσει πότε πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία του, τηρουμένων εννοείται όλων των κανόνων ασφαλείας.

 

Το υστερόγραφο είναι μεγάλο, αφορά θέμα που θίγουμε εδώ και δύο μέρες και το υπογράφει ο προοδευτικός Καλαμωτούσης Μιχάλης Κανάριος.

 Περιμένουμε την ανταπόκριση του Δήμου και σ’ αυτό.

 

 

 

Υ.Γ.: Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα κάνουν μία πρόταση στην ομάδα που ασχολείται με τα ετοιμόρροπα κτίσματα στο χωριό, να στείλουν μια επιστολή στην Κοινότητα Καλαμωτής, που θα λέει να κάνουν καταμέτρηση πόσα κτίρια είναι ιδιοκτησία της Κοινότητας και πόσα δεν έχουν ιδιοκτήτη σήμερα.

Να ζητηθεί να πάρουν απόφαση να διατεθούν όλα τα κτίσματα σε νέους ιδιοκτήτες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, με έναν όρο να έχουν ανακατασκευάσει τα σπίτια μέσα σε τέσσερα χρόνια και να τα έχουν ξανά κατοικήσιμα.

 

Πιστεύουμε ότι αυτή η προσφορά της Κοινότητας Καλαμωτής θα προσελκύσει δεκάδες άτομα από όλο τον κόσμο, δίνοντας ζωή στο χωριό μας, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη σήμερα. Δυστυχώς βλέποντας την πραγματικότητα που επικρατεί στο χωριό μας, δεν βλέπουμε ότι μπορεί με διαφορετικό τρόπο να αποτελέσει πόλο έλξης.

Για να γίνει αυτό πρέπει με θέληση και δυναμικά να παρθεί μια απόφαση ομόφωνα από το Κοινοτικό Συμβούλιο, έχοντας δίπλα τους την ομάδα στήριξης των ετοιμόρροπων σπιτιών. Κάποτε πρέπει να γίνει μια αρχή.

 

Σχετικά Άρθρα