Μονή οργή, διπλός… Σταθμάρχης

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 08/03/2023 - 19:11

Το ζήσαμε και στο νησί μας και το ζήσαμε με τον σωστό τρόπο. Χωρίς ακρότητες, χωρίς ζημιές, χωρίς καταστροφές περιουσιών.

Αν εξαιρέσει κανείς την γραφική φωνή της… συλλαβιστής ντουντούκας, η κινητοποίηση στη Χίο διακρίθηκε από την συμμετοχή νέων ανθρώπων, που εξέφρασαν κάτι απλό, την οργή τους.

Μια οργή, που επαναλαμβάνομε εκφράζεται ειρηνικά απέναντι σε μια πολιτική ηγεσία, όχι με την Κομματική αλλά την γενική της έννοια, που δεν βρέθηκε ή της «έκατσε» και αυτής το… έγκλημα της, αλλά παραμένει βουβή, ανίκανη και άτολμη.

Εκτός και αν είναι τολμηρά αυτά που μας ανακοίνωσε εν τέλει ο κύριος Γεραπετρίτης.

Μείωση δρομολογίων των τρένων και αντί ένας Σταθμάρχης, δύο. Δηλαδή αντί να κάνει λάθος ο ένας, τώρα να φυλάει ο ένας τον άλλο να…κοιμάται.

Άτολμοι λοιπόν, αδιόρθωτοι και άβουλοι. Για τον απλούστατο λόγο ότι το πρόβλημα δεν είναι αριθμητικό. Δεν είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, τόσο απλό είναι. Δεν ασφαλίζει ο αριθμός των εργαζομένων αλλά η τεχνολογία, σε συνάρτηση βεβαίως με τον ανθρώπινο παράγοντα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση η Κυβέρνηση είχε ΕΝΑ δρόμο. Να σταματήσει τα τρένα έως ότου διασφαλίσει την ΑΣΦΑΛΗ κυκλοφορία τους.

Όπως σταμάτησαν οι συνδικαλιστές τα τρένα μια εβδομάδα τώρα και δεν έπαθε τίποτα η χώρα, να τα σταματούσαν εκείνοι ένα μήνα μέχρι να εγκαταστήσουν ΑΜΕΣΩΣ συστήματα ασφαλείας.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία με τρένα είναι ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ και απλά πολλαπλασιάζονται οι… Σταθμάρχες.

Και επειδή οι νέοι δεν είναι χαζοί, τα βλέπουν όλα αυτά και οργίζονται. Αυτό ζήσαμε σήμερα στη Χίο. Αλλά από την ΟΡΓΗ μέχρι την ΕΞΕΓΕΡΣΗ η απόσταση είναι άλλο ένα …τρελό τρένο δρόμος.

Η Κυβέρνηση και αυτή είναι άτολμη, ρισκάρει και δεν ρισκάρει μόνο ζωές, απασφαλίζει στην ουσία την χειροβομβίδα, που είναι θέμα χρόνου να εκραγεί. Γιατί απλά έτσι που το πάνε είναι βέβαιο ότι θα εκραγεί. Από όλα όσα γίνονται και με όσα άτολμα αντιμετωπίζονται, οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ακραίοι.

Και αυτό το ακραίοι θα εκφραστεί και εκλογικά.

Η Κυβέρνηση μέσα από το θρήνο, είχε την ευκαιρία να ξεχωρίσει.

Δυστυχώς δεν έσπασε αυγά και θα σπάσει το κεφάλι της. Μόνο που μαζί, γιατί η ενίσχυση των άκρων μόνο προβλήματα δημιουργεί, θα σπάσει και το κεφάλι της χώρας.

Υ.Γ.: Τεράστιες ευθύνες υπάρχουν και στην μοιραία και άβουλη αρχι γραφειοκράτισσα Ευρωπαϊκή Ένωση. Εις γνώσιν τους κουβαλάνε τους Ευρωπαίους πολίτες σε δίκτυα μεταφορών, που είναι ανασφαλή και επικίνδυνα. Τώρα ξέρουν. Η οργή θα ξεσπάσει και στα δικά τους κεφάλια.

 

 

Σχετικά Άρθρα