Μπράβο στον… Κώστα Μουτζούρη για τον Παντελή Μπουγδάνο

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 14/10/2021 - 17:43

Θα πεί κανείς, άλλος δούλεψε άλλος παίρνει τα… μπράβο;

Α, σταθείτε εδώ να κάνουμε τις… διευκρινήσεις. Τι λέει το θεσμικό πλαίσιο; Αρμόδιος για τον ορισμό των Αντιπεριφερειαρχών είναι ο Περιφερειάρχης. Άρα το που μπαίνει ο καθένας και το πόσο αποδίδει, την πρώτη ευθύνη την έχει αυτός που τον ορίζει και στην περίπτωση μας ο Κ. Μουτζούρης έκανε… διάνα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

 Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη δεν είχε καμιά έκπληξη. Έκπληξη κατά τη γνώμη μου ήταν ο Παντελής Μπουγδάνος στη θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, που… μεταξύ μας έχει κάτι από την αίγλη του παλιού Νομάρχη, χωρίς όμως… Νομαρχία.

Τα παράτησε όλα στην κυριολεξία και ψυχή τε και σώματι επιτέλεσε στο ακέραιο τα καθήκοντα του. Ήταν αθόρυβος, αποτελεσματικός, πήρε τη σκυτάλη από έναν έμπειρο πολιτικό, που μεταπήδησε με την λαϊκή ψήφο πάντα στον Δήμο Χίου και την πήγε όχι απλά παρακάτω, αλλά την ανέβασε ψηλότερα.

Συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες, δεν δημιούργησε αντιθέσεις, κινήθηκε ομαδικά και τουλάχιστον σε φανερό επίπεδο, γιατί παρασκηνιακά μπορεί να ακούγονται πολλά ή να ισχύουν πολλά αλλά και λίγα, συνεργάστηκε άριστα με τον προϊστάμενο του.

Τώρα αν σε δύο χρόνια απλά μαθαίνει κανείς και σε άλλα δύο αποδίδει και ενδεχομένως ο Κ. Μουτζούρης να στέρησε από το νησί αυτή την απόδοση, αυτό θα μας το δείξει η ζωή. Γιατί ξέρετε αυτό έχει και άλλη ανάγνωση. Τα δύο χρόνια θητείας του Παντελή Βρουλή, που απομένουν, μπορεί να αποδειχθούν αποδοτικότερα από του Παντελή Μπουγδάνου και αν θέλετε για μένα αυτή είναι η πρόκληση.

Ο ένας Παντελής καλείται να πάει τον πήχη ακόμα ψηλότερα από τον άλλο, αλλά επιστρέφω στην αρχική σκέψη. Η έκπληξη ήταν ο Μπουγδάνος, με την έννοια ότι ο Παντελής Βρουλής κουβαλάει ήδη στην πλάτη του μια Δημοτική θητεία και κακά τα ψέματα, ότι κάνει ή δεν κάνει η… ιστορία μπορεί να ξεχάσει την Χωρική Αντιπεριφέρεια Χίου το 2021 – 22, ενδεχομένως και 23, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει την θητεία ενός Δημάρχου Χίου.

Ξέρω οι αποφάσεις αυτές  έχουν και πικρίες, ειδικά όταν αποφασίσεις να τα δώσεις όλα, αλλά ικανοποίηση 100% δεν υπάρχει πουθενά και για κανέναν.

Άρα ας κρατήσουμε το θετικό πρόσημο. Η Χίος από την θητεία Μπουγδάνου στην θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κέρδισε την απόδοση του και τον πιστώνει με εμπειρία αξιοποιήσιμη ανά πάσα στιγμή στο μέλλον. Βέβαια η πρώτη ανάγνωση από Χωρικός… "Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" φαντάζει... αλλαγή κατηγορίας, αλλά εγώ αντιστρέφω την σκέψη. Όταν ο Κ. Μουτζούρης έχριζε τον Π. Βρουλή Αντιπεριφερειάρχη Υγείας ήξερε τα της πανδημίας; Όχι, έλα όμως που ήρθε και έδεσε με την ανάθεση σε κάποιον στο… αντικείμενο του;

Συνεπώς δεν ξέρουμε την συνέχεια για τον Π. Μπουγδάνο στα νέα του καθήκοντα. Στο χέρι του είναι να συνεχίσει τις… εκπλήξεις.

Στο τέλος και εδώ ερχόμαστε πάλι στον τίτλο, του Κώστα Μουτζούρη του βγαίνει. Δεν ανακατεύεται στα πόδια κανενός, υποσχέθηκε πλήρη αυτονομία και το τηρεί, γυρίζει – γυρίζει η μπίλια στο τέλος του… καθίζει.

 

Υ.Γ.: Aκόμα και αν η μπίλια είναι μια στροφή στο πιο… Κυβερνητικό, ο νοών νοείτο επί των… λεπτομερειών, διότι μέχρι που πιά ο Κ. Μουτζούρης θα κάνει τον… αντιπολιτευόμενο, ο γιατρός έχει ακουστικά που φτάνουν μέχρι και τον… Μηταράκη.

Σχετικά Άρθρα