Χίος, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Να απαγορευτεί η πρόσβαση στο… πάρκινγκ του ΝΟΧ

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 20/10/2019 - 09:35

Όποιος νομίζει ότι ησυχάσαμε από τους γραφικούς του Δασαρχείου για να πέσουμε σ’ αυτούς του Κτηματολογίου είναι βαθιά νυχτωμένος.

Χωρίς να συνδέουμε το χώρο στάθμευσης στο «Ελληνικό Κάστρο» με την επιχείρηση, αν και σημειολογικά έχει τη σημασία του, αναφερόμαστε στο υστερόγραφο, αφού επιπρόσθετα ο Όμιλος Φεγγουδάκη διαμόρφωσε νέο χώρο πίσω από το Ξενοδοχείο, δεν παύει αυτή τη στιγμή ο Χιώτης πολίτης να στερείται ένα δακτυλοδεικτούμενο χώρο στάθμευσης.

Συνεπώς, μέχρι να τους συμμαζέψει η Κυβέρνηση, δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται στη Ν.Δ. την ζημιά, που έχουν υποστεί από αυτήν την παλαβωμάρα, συν την έλλειψη διπλής βάρδιας στο ασθενοφόρο, έχουν δε εφησυχάσει αγνοώντας ότι ο ελληνικός λαός έχει κοντή μνήμη και ο Σύριζα περιμένει στη γωνία, καταθέτουμε την εξής πρόταση απολύτου λογικής στον Δήμο Χίου.

Όπως έσπευσε τρέχοντας να ξηλώσει τις μπάρες (!!!) και να αφαιρέσει από τη χρήση ένα πολύτιμο χώρο στάθμευσης από την Λεωφόρο Ενώσεως, αναδεικνύοντας σε… Κυβερνήτη την Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, το ίδιο να γίνει και στον χώρο στάθμευσης του ΝΟΧ, που σαραβαλιάζοντας τα αυτοκίνητα τους, τα σταθμεύουν εκεί εκατοντάδες συμπολίτες μας, επειδή δεν μπορούν να τα… φάνε.

Ο τρόπος δε είναι απλούστερος του ξηλώματος. Βάζουν μια μπάρα και απαγορεύουν την πρόσβαση.

Αυτό μάλιστα πρέπει να γίνει το ταχύτερο, αλλιώς δυστυχώς έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αν δεν γίνει αυτό, τότε θα πρέπει να αποκατασταθεί ξανά η πρόσβαση στο πάρκιγκ της Λεωφόρου Ενώσεως, μέχρι σε τελική ανάλυση να δεί η Κτηματική τι θα κάνει την… περιουσία της.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να ανεγερθούν εκεί… γραφεία για την στέγαση της υπηρεσίας, έχει μια αδυναμία να βλέπει… θάλασσα, αφού ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι προσφάτως ζητούσαν να στεγαστούν στο… Μπούρτζι, κτίριο ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που τι παίρνει τώρα, ένα… ψωροενοίκιο καταστήματος εστίασης.

 

Υ.Γ. Αν ήμουνα ο Φεγγουδάκης, με αυτή την συμπεριφορά, γιατί σημειολογικά έχει την σημασία της, θα έκλεινα τα Ξενοδοχεία μου στη Χίο. Και όσον αφορά τους ελληνοαμερικάνους, τους οποίους καλεί για επενδύσεις ο Πρωθυπουργός, πήραν άλλη μια φορά το μήνυμα να καθίσουν στ’ αυγά τους και να μας αφήσουν να μας ψοφήσει το Δημόσιο.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 14/11/2019 - 21:06

Η Πηνελόπη Μαυρίδου με το αστείρευτο ταλέντο της στις φωτογραφίες, συνήθως μας μαγεύει με τοπία του νησιού μας ή μοναδικές στιγμές που αιχμαλωτίζει ο φακός της στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Σήμερα μας βγάζει λίγο από τον… ρομαντισμό, με αυτή την φωτογραφία που δείχνει μια… περιπατητική διαδρομή στον Βροντάδο.

Εννοείται βέβαια ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο εκεί.

Θα έλεγε κανείς ότι όπως η μία δημοτική αρχή είναι συνέχεια της άλλης, κάθε νέα που έρχεται ασχολείται με τις κακοτεχνίες της προηγούμενης.

Και η ζωή συνεχίζεται με την ελπίδα αυτό να αλλάξει. Να γίνεται δηλαδή η δουλειά σωστά και γι’ αυτό μια λύση υπάρχει.

Αν την υιοθετήσει η νέα Δημοτική αρχή θα έχουμε άλλα αποτελέσματα, αν ακολουθήσει την πεπατημένη θα έχουμε μια από τα ίδια… τσαλαβούτημα δηλαδή.

Δεν πληρώνεται κανείς αν δεν δοκιμαστεί εργασία του.

Ελέγχεται η υπηρεσία που το παρέλαβε και ο Μηχανικός που το υπέγραψε είναι συνυπεύθυνος. Ο κακότεχνος δεν ξαναβλέπει δουλειά εις τον αιώνα τον άπαντα.

Και τι θα τον εμποδίσει θεσμικά να μην διεκδικήσει ξανά εργασία;

Αυτά δεν γράφονται, τα ξέρει η πιάτσα. Κανείς δεν παίρνει στην δουλειά του έναν που δεν θέλει.

Ευκαιρία λοιπόν να γίνει αρχή, να σταματήσουμε να φωτογραφίζουμε και κυρίως να ζούμε κακοτεχνίες.

Ευκαιρία επίσης να δουλέψουν όλοι μαζί και συλλογικά.

Φάνηκε από την επιλογή των Νομικών προσώπων. Μπράβο σε όλους που συνεργάστηκαν.

Λάθος τους ότι καθυστέρησαν δύο μήνες.

Και κάτι ακόμα. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον όταν βλέπουμε να γίνονται υπερβάσεις.

Εκτός αν δεν είναι υπέρβαση του Κάρμαντζη να ορίσει τον επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης (Μανώλης Στάθης) στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Αφήστε το άλλο με την τοποθέτηση Βασίλη Μυριαγκού στην Προεδρία της ΔΕΥΑΧ!

Υπήρχαν Δήμαρχοι που ήταν ταυτόχρονα και Πρόεδροι της ΔΕΥΑΧ, με την απλή λογική, ότι Δήμαρχος που δεν δίνει νερό και καθαριότητα καλύτερα να φουντάρει.

Άρα εδώ τώρα δεν θα δοκιμαστεί μόνο το τολμηρό άνοιγμα Κάρμαντζη, θα δοκιμαστούν όλοι.

 

Υ.Γ. Πόσο στοίχημα βάζουμε ότι μετά τις προειδοποιητικές βολές των Λιμενικών της Χίου στους δουλέμπορους μεταφορείς μεταναστών – προσφύγων, θα μας αφήσουν στην ησυχία μας τουλάχιστον για 15 μέρες;