Να αποφύγουμε τις μάσκες τις… υποκρισίας

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 15/09/2020 - 17:52

Μάσκες… μπούργκες έφτιαξε τελικά η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και εγένετο μέγα θέμα.

Από κοντά και μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου Χίου, που δεν περίμενε την ΚΕΔΕ, διότι οι μάσκες που έδωσε ο Δήμος δεν ήταν των… προδιαγραφών που απαιτούνται.

Ερώτηση κρίσεως. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στις… προδιαγραφές και τα μεγέθη ή το ψάχνουν ακόμα;

Θεωρώντας ότι ο κίνδυνος του κορωνοϊού κάθε άλλο παρά εξέλειπε, με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτω, κάνω έκκληση τουλάχιστον επί του προκειμένου να αποφύγουμε το εθνικό σπόρ της υποκρισίας.

Κανείς δεν ξέρει ότι τα παιδιά ανεξαρτήτως βαλαντίου, δεν κοστίζουν και χρυσάφι οι μάσκες, διαλέγουν μάσκα ασορτί με το ένδυμα;

Υπάρχει έστω και ένας γονιός, που περίμενε τον… Δήμο να δώσει μάσκα στο παιδί του; Έλεος, που ζούμε; Την ώρα που η Σχολική τσάντα κοστίζει στην καλύτερη ένα γερό μεροκάματο κάθε φορά, θα κόλωνε κανείς για τα 2-3 ευρώ, που κάνει ένα σέτ μάσκες, μπροστά στην υγεία του παιδιού του;

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μια εβδομάδα από σήμερα θα υπάρχουν… μάσκες στα Σχολεία; Γιατί μας αρέσει να… δουλευόμαστε μεταξύ μας;

Σήμερα δεύτερη μαθήματος, οι μύτες ήταν απ’ έξω. Την τρίτη θα είναι και το στόμα και την τέταρτη θα την φορούν τα παιδιά όταν κάνει… έφοδο ο Διευθυντής στις τάξεις.

Τα παιδιά γελούν με αυτά που γράφω, αλλά υπήρξα μαθητής στην… προπολεμική εποχή, που όταν έμπαινε ο Καθηγητής στην Τάξη στεκόμαστε όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού. Όταν είχα πάει για μια παρουσίαση σε Τάξη Σχολείου και μπήκε μέσα ο Διευθυντής, ρώτησα γιατί δεν υπάρχει η πραγματική διαφορά, για να εισπράξω την αφελή απάντηση «Γιατί τι έγινε;»

Κλείνει λοιπόν η παρένθεση για να επιστρέψω στην υποκρισία.

Αλήθεια ποιός πιστεύει ότι ένα παιδί θα φοράει τη μάσκα 5-6 ώρες την ώρα του μαθήματος και αμέσως μετά, πολλά παιδιά το κάνουν σερί, θα το συνεχίζει άλλες δύο ώρες στο φροντιστήριο;

Άρα λοιπόν το πρόβλημα μας δεν είναι να διυλίζουμε τον κώνωπα για τις… προδιαγραφές των μασκών λες και θα αγοράσουμε τα Γαλλικά Ραφάλ, αλλά να δούμε την πραγματικότητα κατάματα.

Πρέπει να μην κάνουμε του κεφαλιού μας, πρέπει να το προσπαθήσουμε, αλλά δεν γίνεται για να αποφύγουμε τον κορωνοϊό να πάμε από… σκασμό.

 

Υ.Γ. Εγώ να διαψευστώ χίλιες φορές, αλλά στο τέλος του μήνα οι μάσκες των μαθητών ανεξαρτήτως… προδιαγραφών θα βρίσκονται όπου και εκείνες των Αστυνομικών, που κάνουν ελέγχους για μάσκες στα μαγαζιά και τις δικές τους τις φορούν στους… αγκώνες.

Σχετικά Άρθρα