Νάτα πάλι τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 28/05/2024 - 21:48
φωτο αρχείου

Να συνεχίσουμε λοιπόν από εκεί που σταματήσαμε χθες, βέβαιοι ότι απευθυνόμαστε σε πολίτες που δεν θεωρούν τα ζητήματα αυτά… λεπτομέρειες.

Όσοι παρ’ ελπίδα τα θεωρούν ως τέτοια, να ξέρουν ότι πάντα σε αυτά κρύβεται η ουσία.

Επίσης να πούμε ότι απευθυνθήκαμε και είμαστε σίγουροι για τις ενέργειες της στην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζανάρα, ενώ επίσης γνωρίζουμε ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιάννης Αραμπατζής είναι ένας άριστος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ένας άνθρωπος με παιδεία και επίπεδο και δεν θα αφήσει μια τέτοια κατάσταση να συνεχίζεται και επί των ημερών του.

Σε συνέχεια λοιπόν αυτών που κατήγγειλε ο Πλοίαρχος Δημήτρης Καρδασιλάρης, που… φιλοξενήθηκε στα εν λόγω κρατητήρια, ο ίδιος εκτός της ενημέρωσης στον τύπο και στον υπουργό Προστασίας του πολίτη, μας έστειλε και το παρακάτω σημείωμα.

«Με απόλυτο σεβασμό, σήμερα 28/5/24 ζήτησα να μιλήσω στον Κο Διευθυντή A.T. Xίου, για την καταγγελία μου διότι η ανθρώπινη επικοινωνία χρησιμεύει πάντα.

 

Πήγα στις 10,45 , και είπα στον ΑΤ Υπηρεσίας ότι έχω ραντεβού. Μου είπε, είστε ο  Κος Καρδασιλάρης με το άρθρο στην Αλήθεια; Λέω μάλιστα, γιατί το διαβάσατε; Και μου απαντάει:Aνατριχιάσαμε !!!

 

Το… καταπίνω και ανεβαίνω ευγενικά στον 2 όροφο, όπου συνάντησα

τον Κο Διευθυντή. Αξιότιμος και σοβαρός Αξιωματικός. Το ίδιο και η Κα Υπασπιστής.

 

Λίγα σχόλια έχω μόνο να δηλώσω:

 

Με ενημέρωσε ότι:

 

1) Σύμφωνα με τον Ελληνικό Κώδικα Κρατήσεων στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΡΕΒΑΤΙΑ !!

Άρα σκέφτομαι τι προβλέπεται; Μόνο τσιμέντινα για λόγους Ασφαλείας;

 

Aνέφερα και πάλι ότι άλλα διάβασα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (όπου αναφέρει κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα) αλλά Νομικός δεν είμαι .

 

Οι συγκρατούμενοι μου έδειξαν μια ψιλή γκρι κουβερτίτσα για να βάλουν πάνω στο τσιμέντενο κρεβάτι, λέγοντας ότι είναι από μετανάστες. Πάντως φυσικά και μύριζαν .

 

Το χαρτί υγείας η κουζίνας που δεν παρέχεται , το παραγγέλνουν από την Καντίνα

πλησίον της Αστυνομίας , όπου ανήκει σε Αστυνομικό !! καθώς και ότι άλλο έχει ένα σούπερ Μάρκετ, καφέδες, κρουασάν, μπισκότα, τσιγάρα, αναψυκτικά , σάντουιτς ….κλπ… σακούλες πολλές !

 

2) Με ενημέρωσε ότι έχω δίκιο για ειδικά στρώματα (αφού κλπ ) ενώ

ξέρω ότι δεν υπήρχαν ποτέ από συμπολίτη μας που πέρασε τα ίδια πέρσι

πριν ένα χρόνο. Ποιος μπορεί να ξαπλώσει σε τσιμέντο δεν ξέρω.

 

3) Ρώτησα γιατί πρέπει να αφαιρείται το κινητό μου, η απάντηση ήταν για λόγους ασφαλείας. Και πάλι δεν συμφωνώ από ότι διαβάζω στην Ευρωπαϊκή συνθήκη MANDELA , δεν είναι επικίνδυνο εργαλείο. Σκέφτομαι ίσως έχω άδικο.

 

4) Ενημερώθηκα ότι έτσι διαμορφώθηκε ειδικά το κτίριο κατά την ενοικίαση του, με 2 μικρές τρύπες σαν παραθυράκια οξυγόνωσης;

Με τέτοιες Τουρκικές τουαλέτες; Σκοτεινό και βρώμικοι τοίχοι;  Με 1 καρτοτηλέφωνο, που δεν δούλευε την προηγούμενη εβδομάδα. Κάρτα μου δάνεισαν και σήμερα αγόρασα 2 μόνο από τον ΟΤΕ Χίου για να δοθούν πίσω σε οποιονδήποτε.

 

5) Ερωτήθηκα, γιατί δεν ακολούθησα την… ιεραρχία στην αναφορά μου, αλλά

ενημερώνω ότι δεν ανήκω σε κάποιο Σώμα , δεν φοράω Στολή, και σαν πολίτης

ελεύθερης Δημοκρατίας μπορώ να αναφερθώ κατευθείαν σε οποιοδήποτε αξιότιμο

μέλος της Κυβέρνησης αυτής της Χώρας .

 

Υπηρέτησα σαν Ύπαρχος στα ταχέα σκάφη του ΠΝ 28 μήνες και σαν αξιωματικός από Σχολή Πλοιάρχων ΣΕΑ ΠΝ, και τότε φυσικά ακολουθούσα την Ιεραρχία του ΠΝ.

 

Αυτά και ευχαριστώ για την ανάδειξη ενός προβλήματος, που εμένα απασχόλησε για μια βραδιά, αλλά αύριο αν δεν διορθωθεί η κατάσταση θα απασχολήσει όποιον ή όποιαν διαβάζει αυτές τις γραμμές.»

 

Δημήτρης Καρδασιλάρης

 

 

Υ.Γ: Δικό μου, όχι του Καρδασιλάρη.

Λυπάμαι για τον Αξιωματικό, που απάντησε στον Καπετάνιο ότι… ανατρίχιασε. Αν πέρασε την πόρτα Αστυνομικών Σχολών, δεν θα είδε αυτό που είπε ο ποιητής Αγάθωνας το 500 π.χ. και που για κάποιο λόγο υπάρχει στην προμετωπίδα των χώρων, που εκπαιδεύονται οι Αστυνομικοί. «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι. Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ούκ αεί άρχει».

Ας ζητήσει από ένα… Αγγλομαθή συνάδελφο του, να του… μεταφράσει, μπας και το καταλάβει. Αν δεν το καταλαβαίνει ας αλλάξει εργασία.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα