Ο αγώνας του Παντελή και το ευχαριστήριο του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 25/01/2023 - 19:06

Μέρες τώρα ο Παντελής Καλόγερος δίνει τον δυσκολότερο αγώνα του.

Τον συνοδεύουν οι ευχές όλων μας, τον βοήθησαν οι φιάλες αίματος της σπάνιας ομάδας αίματος του, που συγκεντρώθηκαν και τέλος τον συντροφεύει η σκέψη μας, πως εν τέλει όλα θα ξεπεραστούν και ο Παντελής θα επιστρέψει πίσω με ένα ακόμα μετάλλιο.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, έρχεται το «ευχαριστώ» από την οικογένεια του, το σπίτι του, γιατί εκτός αυτών που είναι σίγουρα κοντά του, η μεγάλη του οικογένεια είναι ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ, που και αυτός με την σειρά του έδωσε και συνεχίζει να δίνει αγώνα δρόμου, για να βοηθήσει ένα διακεκριμένο μέλος του.

Έτσι πρέπει να δούμε και όχι τυπικά το «Ευχαριστήριο» που ακολουθεί. Γιατί είναι λόγια καρδιάς, γιατί τα μεγάλα κοινά προβλήματα ζωής έχουν ενώσει κάποιους συμπατριώτες μας, όχι σε έναν Σύλλογο από αυτούς που πολλές φορές ψάχνουν την… ταυτότητα τους, αλλά αυτούς που με περιεχόμενο και νόημα παλεύουν στην ουσία για το… αυτονόητο.

Τα δικαιώματα των ανθρώπων, που είτε γεννήθηκαν είτε απόκτησαν κάποια στιγμή στη ζωή τους και βιώνουν τον ατομικό κυρίως Γολγοθά της αναπηρίας.

Διαβάστε το:

«Το Δ.Σ. Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών, μετά την δημοσίευση της έκκλησής μας για προσφορά αίματος, προκειμένου να παραδοθεί στο μέλος του συλλόγου μας Π.Κ., ο οποίος το είχε ανάγκη για την βελτίωση της υγείας του.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών της σπάνιας ομάδας αίματος, στην οποία ανήκει το μέλος μας, τόσο στο νησί μας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπήρξε αθρόα αλλά και συγκινητική, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η ανάγκη του.

Ήδη η υγεία του Π.Κ. έχει βελτιωθεί, και αναρρώνει στο θάλαμο θεραπείας, αναμένοντας την έξοδό του από το νοσοκομείο  που όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο !!

Η πράξη αυτή αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών κάθε κοινωνίας, διατηρεί την κοινωνική συνοχή και αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες.!

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την υπεύθυνη του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν.Χίου κ. Άννα Σωτηρίου για την ανταπόκρισή της σε κάθε κάλεσμα για διάθεση αίματος, που αφορά στα μέλη μας και όχι μόνο!!

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά και ευχόμαστε σε όλους Υγεία προσωπική και οικογενειακή!»

Εδώ κρατήστε αυτή την… λεπτομέρεια. Είναι η Προϊσταμένη της Αιμοδοσίας στο νησί μας.

Ξέρω πως δεν δίνει δεκάρα γι’ αυτό, αλλά ας μου δείξει κάποιος τα μετάλλια και τις βραβεύσεις που της απένειμε η Χιακή κοινωνία.

Τελικά γιατί είμαστε τόσο δύσκολοι σ’ αυτό τον τομέα;

Αλλά εδώ ανοίγουμε άλλο κεφάλαιο. Κλείστε το να μην συγχιστούμε.

 

Υ.Γ.: Από την σύσκεψη για τα μέτρα για την λειψυδρία, καλά κατάλαβα ή λάθος ότι η μοναδική μας ελπίδα είναι το… Μitarakis pass. Για να μιλάμε ελληνικά να συνεννοούμεθα.

 

Σχετικά Άρθρα