Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 08/07/2021 - 17:59

Επειδή οι λογικοί άνθρωποι επιχαίρουν με την άποψη του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου για τα εμβόλια, που τα χαρακτήρισε δώρα Θεού, ας πάρουμε υπ’ όψιν μας ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας.

Και η ουσία είναι κατά την άποψη μου ξεκάθαρη.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή θάνατος;

Έχουμε πάρει χαμπάρι ότι έχουμε Ιούλιο, ο κορωνοϊός δηλαδή… ασφυκτιά από την ζέστη και τα στοιχεία των λυμάτων, ας μην το αναλύσουμε για οικονομία χώρου, άλλωστε ένας που δεν θέλει να το καταλάβει δεν θα το καταλάβει, παραπέμπουν στον Ιανουάριο, που μας έκλεισε μέσα δύο μήνες;

Υπάρχει λογικός άνθρωπος, που θέλει να ξανακλείσουμε;

Εκ των πραγμάτων θα γίνει όμως αυτόματα, αφού θα πεθαίνουμε όπως τις μύγες.

Λοιπόν το παλέψαμε πολύ. Μάσκες, μη μάσκες, εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι, καθήμενοι και όρθιοι, η Κυβέρνηση με τα λάθη της το πάλεψε, αν θέλετε το εξαντλήσαμε και στην συζήτηση, τις αποφάσεις όμως σε κάθε περίπτωση θα της πάρει η κυβέρνηση, αλλά εδώ θα βοηθήσει ο καθένας μας με ξεκάθαρες κουβέντες.

Και επειδή ξεκάθαρη είναι και υπέρ του εμβολίου η θέση του Μητροπολίτη Χίου, εγώ το πάω παρακάτω σε έναν άλλον Μητροπολίτη, που τοποθετήθηκε σε αυτό που αργά ή γρήγορα θα τοποθετηθούμε όλοι.

Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός τελεία και παύλα.

Τον πρακτικό τρόπο θα τον βρούμε, υπάρχουν πολλοί, όποιος το ψάχνει πολύ ας γράψει το παιδί του Σχολείο χωρίς τα εμβόλια του. Απλούστατα δεν μπορεί. Αφήστε που το Σχολείο είναι υποχρεωτικό. Γιατί καταπατάμε άραγε το ανθρώπινο δικαίωμα του πολίτη να μείνει… τούβλο; Μήπως γιατί δεν θα γίνει έτσι ποτέ πολίτης;

Τα υπόλοιπα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Την πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός για όλο τον πληθυσμό και τους ιερείς εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του Covid», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μην διασπείρει το θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί», τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν καταπατώνται τα ατομικά δικαιώματα με τους εμβολιασμούς. «Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε».

Ο κ. Χρυσόστομος συμφώνησε εμμέσως και με τη θέση της Ρωσικής εκκλησίας, η οποία χαρακτηρίζει «αμαρτωλούς», όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. «Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του», σημείωσε λέγοντας πως οι αρνητές είναι αμαρτωλοί κατά την ηθική έννοια.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα η στάση της επίσημης Eκκλησίας απέναντι στον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του, είναι δεδομένη. Σχεδόν η πλειονότητα των Μητροπολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια», προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ένα εφόδιο προστασίας για τη ζωή όλων των ανθρώπων.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να προσπαθήσει να πείσει τους αρνητές των εμβολίων μέσα από τη διδασκαλία της και την προσωπική επαφή των κληρικών με τους πιστούς, ότι «δεν υπάρχει τίποτα το μεταφυσικό» πίσω από τα εμβόλια, «καμία δεισιδαιμονία ή συνωμοσιολογία». Πρόσθεσε, δε, ότι παντού σε όλους τους χώρους υπάρχουν αρνητές και του εμβολίου και της εφαρμογής των μέτρων.

«Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από αυτό το πέπλο της συνωμοσίας και της δεισιδαιμονίας και δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πολύ επικίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.

 

Υ.Γ: Και όμως είχαμε 1100 στρέμματα για κάψιμο και μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή της Σιδηρούντας.

Σχετικά Άρθρα