Οι… καλλονές του Μέγα Λιμνιώνα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 18/09/2020 - 17:59

Τις βλέπω καιρό τώρα και επειδή τελειώνει το Καλοκαίρι και θα τις χάσω, ζήτησα την άδεια τους να τις φωτογραφίσω.

Την πήρα βεβαίως αλλά αφού προηγουμένως ζήτησαν να δούν το κινητό αν είναι σωστή η… πόζα, αλλιώς θα πηγαίναμε για επανάληψη.

Οι κυρίες Άννα και Κατίνα είναι φίλες και είναι μόνο 90χρόνων και… απτόητες.

Μπορεί να μην μπορούν να κολυμπήσουν, αλλά κάθε απόγευμα με τις καρεκλίτσες τους, κάθονται στην παραλία του Μέγα Λιμνιώνα και απλά βουτάνε τα πόδια τους στη θάλασσα.

Δροσίζονται, απολαμβάνουν την ηρεμία, τη θέα, τις φωνές των παιδιών, την παρέα των ανθρώπων, ξεκαρδίζονται όταν ένα ξαφνικό κυματάκι τις βρέχει μέχρι τα… γόνατα.

Ποιός ξέρει, όταν δεν μιλούν μπορεί να βλέπουν στο βάθος του ορίζοντα τις φουρτούνες της ζωής που πέρασαν σαν κοπέλες, σαν μάνες, σαν γιαγιάδες.

Μπορεί και να μην φιλοσοφούν αλλά απλά να ηρεμούν από την μαγεία της πλανεύτρας, έτσι που λίγο ακόμα θα είναι γαλήνια.

Τις χαίρομαι που τις βλέπω και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.

Μια απλή στιγμή της ζωής απ’ αυτές που σκιάζει ο καθημερινός κάματος, οι σκοτούρες και η συνεχής αναμέτρηση με το τίποτα για το… τίποτα.

Εκείνες τώρα στα ενενήντα τους θα τόχουν νοιώσει στο πετσί τους γι’ αυτό απολαμβάνουν μια χαρά, που για άλλους να είναι ασύλληπτη.

Να σου βρέχει απλά η θάλασσα τα πόδια και να δροσίζεται η ψυχή σου.

Να είναι πάντα καλά, να βρίσκονται στο ίδιο σημείο και του χρόνου και να απολαμβάνουν όχι μόνο την δροσιά αλλά και την αγάπη των παιδιών τους.

Γιατί βλέπετε πίσω τους υπάρχει μια κόρη ή κόρες που καθημερινά τις βοηθούν να κατεβούν στην παραλία, τους κουβαλούν τις καρέκλες, μια ολόκληρη ιεροτελεστία, για μια τόση δα… μεγάλη απόλαυση.

 

Υ.Γ.: Άσχετο, αλλά βλέποντας Καφετέρια στο τέλος της Απλωταριάς, να έχει… στολίσει τους χώρους με κάτι ψεύτικες υπερμεγέθεις γλάστρες με… πλαστική πρασινάδα και να έχει κοτσάρει και μια πλαστική ταπετσαρία… πρασινάδας υποτίθεται στον τοίχο, ρωτάω, δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για καρακιτσαριό ή δεν τους νοιάζει, που κάποιος ακριβώς γι’ αυτό θα τραβήξει για παρακάτω;

Σχετικά Άρθρα